Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
doctor - специалист
Ланс, благодаря за предложението. Да обясня - имам за правене около 50 м. ограда на парцел и около 20 м. парапети на тераси. Ще ми се да опитам сам да направя нещо, макар, че не съм се пробвал в това. Ще ти бъда благодарен ако ме светнеш или дадеш препоръка да се откажа. Доктор е без кавички, но не съм с леви ръце.
Велси -благодаря - страшно много идеи! Не съобразих, че и тръби се огъват така.
Lans Link - специалист
Сори doctor,не съм и мислил да те засягам.Това за оградата мисля,че няма да се замисляш и ще го "праскаш" с прави пръчки с по една пика отгоре.А гледам,че си от Смолян.В гръцко пиките са по-евтини от турските,такаче ще ти е доста близко.Явно проблемат ти идва за терасите.Имаш ли някаква идея за модел?Мисля ако искаш на Л.С. ще се разберем.Никакво отказване!!! Винаги има първи път.Тая ограда за теб ли е или за познат.Щото ако е за теб и да се изложиш малко - няма да е от значение -даже с гордост ще казваш - ето това е от мен.Айде със здраве
Ланс
sek.1 - специалист
Кухите квадратни профили спокойно се огъват (до определена степен) на всяка тривалова огъваща машина (рунд).
CARRION - специалист
Тука намерих една интересна угъвачка която е направена от едни сръчни момчета който разполагат и с необходимата техника за да си направят сами въпросната машина. АЗ останах очарован от крайния резултат
enjoy:
http://www.offroadfabnet.com/forums/sho ... .php?t=218
timo1 - специалист
doctor написа:
Искам да попитам майсторите как и с какви инструменти се огъват готовите квадратни профили с по -малки дебелини и размери, ползвани например за парапети и огради.Предполагам, че става на студено. Има ли някаква " малка механизация " за почина направи си сам.
Благодаря предварително за отговорите.
Правиш си шаблон от шина(чембер) на работната маса и става
една мостра
Изображение
тук вече остава малко играчка със златистия цвят
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Боже! Писал си "квадратен профил", аз мисля за квадратна тръба... С профил е в пъти по-леко. Няма как да не се справиш.
tonkata - специалист
n_a написа:
Боже! Писал си "квадратен профил", аз мисля за квадратна тръба... С профил е в пъти по-леко. Няма как да не се справиш.
:?

Квадратен профил и квадратна тръба е едно и също според мен. Плътното желязо си се води само квадрат.

Иначе както Ланс писа, ако си кажеш модела който искаш да правиш ще получиш конкретен съвет как. Принципно с малък профил не е трудно. Драсни една скица какво си намислил.
Последна промяна от tonkata на пет мар 20, 2009 8:08 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Махни тез въпросителни. doctor-a е доктор, не железар.
пуснете схема на валове за огъване или нещо като бигляр(това само съм го чувал) искам да си направя такива неща за огъване на арматура или квадратен профил, анямам идея как се правят
velsi - Почетен майстор
...

Прикачен файл

1415_Ring_Roller_tracy.jpg
1415_Ring_Roller_tracy.jpg (25.55 KиБ) Видяна 15747 пъти

Прикачен файл

PTB Picture copy.jpg
PTB Picture copy.jpg (31.76 KиБ) Видяна 15747 пъти

Прикачен файл

UB-5_1.5SQ90.jpg
UB-5_1.5SQ90.jpg (17.96 KиБ) Видяна 15747 пъти

Тема "огъване на квадратен профил" | Включи се в дискусията: