• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
CARRION - специалист
Това твърдосплавни сменяеми пластини за металорежещи инструменти, може да са за стругови или за фрезови инструменти. Принципно всяка една пластина си има тип и размер може да ги потърсиш в някой каталог и да разбереш по-точно коя за какво е. Намери някой цехче където работят със стругове и фрези и виж дали на някой може да им свърши работа (ако имат необходимите държачи за тях).
sek.1 - специалист
За повече от 20 години работа съм събрал държачи за почти всички видове сменяеми пластини. Тия като ги гледам са от старите български произвеждани в Казанлък и във вече несъществуващия институт по металокерамика в София. Пластините не са лоши но като качество са светлинни години зад Сандвик (Швеция) . С една пластини на Сандвик с шест или осем режещи ръба и охлаждане се работи с месеци и като се износи я заварявам с месинг и боракс на държач заточвам и пак отначало. Всичко зависи от цената която ще предложи колегата.

Прикачен файл

HPIM2922.JPG
Малка част от държачите за сменяеми пластини имам още десетина различни.
HPIM2922.JPG (55.43 KиБ) Видяна 6380 пъти

Прикачен файл

HPIM2916.JPG
HPIM2916.JPG (31.7 KиБ) Видяна 6380 пъти

Прикачен файл

HPIM2918.JPG
Ножове със заварени от мен пластини . Заточваш и работиш.
HPIM2918.JPG (37.92 KиБ) Видяна 6380 пъти
Последна промяна от sek.1 на пон ное 23, 2009 9:49 am, променено общо 1 път.
jey - напреднал
повечето са български другите са на ГДР
нямам представа кое колко върви,кажете някаква цена на която може да стане сделката
lyki - специалист
Вповечето случаи се използват за стругове(копири)след като веднъж си настроил машината при сваляне на нож за заточване трябва на ново да настройваш а с тези пластини е много удобно лягат точно на място и не менят размера.Пластините са добри но арматурата по държача е калпава ,или болта нее достатъчно закален и се заобля шестограма или от пренатягане се къса.
  • 1
  • 2

Тема "използват ли се още тези пластини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: