• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Милен - майстор
Със конусно свердло за ламарина или стъпаловидно свредло но при такъв размер колко ли ще струват :?

Прикачен файл

Клипборд01.jpg
Конусно свредло
Клипборд01.jpg (22.9 KиБ) Видяна 4404 пъти

Прикачен файл

Клипборд02.jpg
Стъпаловидно свредло
Клипборд02.jpg (11.88 KиБ) Видяна 4404 пъти
Тани - модератор
С биметална боркорона ще стане щом е черна ламарина!
ZEDYCUS - майстор
олебор

Трябва да стане в домашни условия! Коронки в магазините съм виждал,но са само за дърво или неметал.За метал все още не съм намерил!
Значи не си търсил достатъчно,в Пловдив намерих на руския пазар(така наречен)комплект 6 броя за 40 лева, от 19мм до64мм.А има и във всеки голям магазин за инструменти.Сега съм поръчал и един размер 127мм от Ибей за аспирацията в кухнята.Дават ги за ламарина ,но аз ги ползвам основно в пдч .Пробивал съм и в ламарина ,но трябва да имаш по мощна бормашина и на бавни обороти. :)
Тани - модератор
ZEDYCUS написа:
олебор

Трябва да стане в домашни условия! Коронки в магазините съм виждал,но са само за дърво или неметал.За метал все още не съм намерил!
Значи не си търсил достатъчно,в Пловдив намерих на руския пазар(така наречен)комплект 6 броя за 40 лева, от 19мм до64мм.А има и във всеки голям магазин за инструменти.Сега съм поръчал и един размер 127мм от Ибей за аспирацията в кухнята.Дават ги за ламарина ,но аз ги ползвам основно в пдч .Пробивал съм и в ламарина ,но трябва да имаш по мощна бормашина и на бавни обороти. :)
Не знам като са толкова евтини , дали ще му свършат работа! Аз имам само една тайава корона , но качествена на 67 мм за конзолни кутии. Само короната беше над 30 лв. Отделно качествена опашка струва още толкова. Аз направих компромис с опашката - около 15 лв , но ми върши работа.
ZEDYCUS - майстор
Тани
Не знам като са толкова евтини , дали ще му свършат работа! Аз имам само една тайава корона , но качествена на 67 мм за конзолни кутии. Само короната беше над 30 лв. Отделно качествена опашка струва още толкова. Аз направих компромис с опашката - около 15 лв , но ми върши работа
Ако не бях пробивал ламарина ,тоест ако не бях ги пробвал и видял че вършат работа, нямаше да ги препоръчвам.Такива боркорони гледах и в магазин на Крез до Маркита в Пловдив и за размера който ми трябва 120 мм ми искаха около 60 лв само за короната ,в Ибей ми излиза с доставката 30лв.А между тези от магазина и тези от Руския пазар разлика не видях освен цената . :-D

Прикачен файл

ABCD0003.JPG
ABCD0003.JPG (164.14 KиБ) Видяна 4332 пъти
Тани - модератор
Тя разликата се вижда когато:

олебор написа:
трябва да пробия 20 отвора по 42мм. Трябва да стане в домашни условия!
в "ламарина" 4 мм.

А разликата е доста осезателна след 2-3 отвора :)
ZEDYCUS - майстор
:birthday2: Ок съгласи ме.
  • 1
  • 2

Тема "помощ за отвори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: