Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
sek.1 - специалист
Става и с най обикновенно свредло но заточено по специален начин. В работата имам доста такива утре ще снимам.
kuzo - специалист
torbalan написа:
стругара работи на струг, а фрезиста - на фреза...
все неудобни за целта инструменти...

ако трябва да се дупчи на ръка - някаква боркоронка и яка машина...
много мамата и търпение...

Така е,и на струг и на фреза може да се правят отвори :) , по скоро на фреза защото детаила сигорно не е цилиндричен
lubomirlz - специалист
То може на струг и фреза, но таблото няма възможност да се демонтира :)
mirk - майстор
sek.1 написа:
Става и с най обикновенно свредло но заточено по специален начин. В работата имам доста такива утре ще снимам.
Това е интересно, снимай го и опиши как работи.
Чаро - Акълия
Има едни джаджи за пробиване на кухненски мивки за монтажа на стоящ смесител. Мисля че са с диаметър 35мм, но съм срещал и по-малки по нета- ще разтърся...
http://www.rothenberger.bg/articledetai ... icleID=152

http://www.rittbul.bg/alfra.html
Хей ги на. Дали няма да свърши работа?
inspo - майстор
mirk написа:
Това е интересно, снимай го и опиши как работи.
inspo написа:
Може да се пробият отворите и с обикновенна дрелка , но свредлото трябва да е с изтънена опашка и заточено на паричка ( ръбовете режат само в края си )
За това става дума RUKO.DE

Прикачен файл

Untitled.JPG
Untitled.JPG (91.88 KиБ) Видяна 8849 пъти
sek.1 - специалист
Да това е шлосерите в работата на така заточено свредло му викат "циганка" име доста далече от инженерната терминология. Доста отвори в ламарина съм пробил с така заточени свредла и стават доста добре.
lubomirlz - специалист
Работил съм с такива свредла и найстина стават добри отвори, но никъде не съм срещал с диаметър над 14-16 мм :?
Тия дни ще търся конусно, струва ми се доста по-универсално.
Добре че таблото не е спешно :lol:
mirk - майстор
Такова съм виждал и работил с него. Но не виждам как ще разпробиеш отвор по-голям от диаметъра му а идеята на питането беше за това отвори ф22 а и дори и да има такъв размер опашката му ще е с конусен захват и пак няма да може да се работи с обикновенна ръчна дрелка, освен ако не се стругова до ф13 например.

Една друга идея ми се върти в главата, например свредло с нужния диаметър за перфоратор SDS+ да се заточи за пробиване на метал. Ламарината няма да го озори толкова и предполагам ще стане.
sek.1 - специалист
mirk написа:
Такова съм виждал и работил с него. Но не виждам как ще разпробиеш отвор по-голям от диаметъра му а идеята на питането беше за това отвори ф22 а и дори и да има такъв размер опашката му ще е с конусен захват и пак няма да може да се работи с обикновенна ръчна дрелка, освен ако не се стругова до ф13 например.

Една друга идея ми се върти в главата, например свредло с нужния диаметър за перфоратор SDS+ да се заточи за пробиване на метал. Ламарината няма да го озори толкова и предполагам ще стане.
Няма проблеми със стеблото има свредла както с конусни така и с прави опашки така или иначе все ще го престъргва защото ръчна бормашина с патронник който да хваща повече от 16мм няма. С малките ръчни бормашини нищо няма да стане много голям е товара става с по голямия клас аз дупча на ръка с такива свредла със старите голями двускоростни на Елпром Ловеч пробвал съм и с малката но с 24мм свредло за малко да я изгоря още на първия отвор.

Тема "Пробиване на отвори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: