• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
crez - майстор
Хора, пишете технически грамотно, какво е това АРМКО желязо (това е технически чисто желязо с никакво или почти никакво съдържание на въглерод (0-0.02% :? ).Има стандарти за стоманата DIN,ГОСТ,БДС,AISI,EN.
В склада на Ангел Стоилов бях преди време и имаше само много малки остатъчни парчета, които не ми вършат работа. Другата седмица пак ще мина да проверя. Решил съм да правя подобни детайли за говорители като този на снимката (горната част).

Изображение

Размерите предстои да се уточняват в зависимост от това какви заготовки ще намеря.
baiandrei - помощник
били пояснил какво е това желязо за какво служи,и имали др. имена и названия.
Колеги, по-нагоре в темата няколко пъти е споменато какво представлява армко желязото. Това е технически чисто желязо, с нищожно съдържание на въглерод. Най-ценното му свойство (заради което го търся) е, че не се намагнитва при попадане в силно електромагнитно поле. Другите стомани нямат това свойство.
joe007 - специалист
al_bundy316 написа:
Колеги, по-нагоре в темата няколко пъти е споменато какво представлява армко желязото. Това е технически чисто желязо, с нищожно съдържание на въглерод. Най-ценното му свойство (заради което го търся) е, че не се намагнитва при попадане в силно електромагнитно поле. Другите стомани нямат това свойство.
Освен Аустенитните стомани :)
  • 1
  • 2

Тема "Търся човек/фирма за изработка на метални детайли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: