Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
stivemaster написа:
Определено ми се изясни положението .Не бях видял темата от линка пък и колегата Сек1 на показва но ...... не ми изглежда добре изработена машината ,според снимките които виждам.
В такъв случай заради това което видях спирам да се интересувам от тези машини.Със сигурност обаче има много по читави китайци от тези примерно JESIC има снимки може да се разгледат.
Къде са пък тези снимки на JESIC ? Само китайска машина ли държиш да си купиш ?Също не уточни и за какво ще се ползва машината - предимно за ВИГ или за РЕДЗ !?
sek.1 - специалист
agj написа:
sek.1 написа:
..Миналата седмица спретнах едно казанче от перални към 2 часа работа с почивки да истива защото е без някъква система за охлаждане . .
Казанчето от перални е от доста тънка ламарина ,а тя се работи на нисък ампераж а при този нисък ампераж ако ръкохватката е добра пък макар и с въздушно охлаждане ,НЕ трябва избщо да загрее ни най малко!!
Аз си имам моя технология за производство на тези казанчета дъното го правя от поне 2мм ламарина тънка е само на снадките мужду двете перални . То реално ръкохватката загрява нормално но аз и давам почивка да испуша една цигара .
stivemaster написа:
Определено ми се изясни положението .Не бях видял темата от линка пък и колегата Сек1 на показва но ...... не ми изглежда добре изработена машината ,според снимките които виждам.
В такъв случай заради това което видях спирам да се интересувам от тези машини.Със сигурност обаче има много по читави китайци от тези примерно JESIC има снимки може да се разгледат.
Машината я оценяваха няколко човека специалисти по силова електроника включително двама от катедра силова електроника на ТУ и според тях е повече от добре направена и най вече е ремонтопригодна . Единя от хората си поръча абсолютно същата човека може и сам да си направи но прецени че за тези пари просто не си заслужава борбата . При марковите машини като Фрониус и Джисми схемата е многослойна платка с SMD монтаж сменят се цели модули или всичко е събрано на една платка изглежда добре но до тук .
dragozow - майстор
stivemaster, евтините китайски инвертори ще дойдат около 10-ти октомври. Сега са по-скъпи защото печалбата си остава за немеца, говорили сме го вече. Проблема при тези машини е че в Китай има 4 завода които ги правят, разбира се различни фирми и качество. Поне аз толкова знам до момента. Всички правят и в популярния син цвят и изглеждат еднакво.
20А,125А,130А .... 160А с такова ПВ че ...... а текста за представяне на машината във вашия случай ....... то няма толкова описателен текст - сведен е до няколко думи.
Половината машини които имам на склад са над 200А, въпроса е че тук рядко се коментира нещо повече от 160А. Описанията са такива каквито дава производителя. Скоро ще дойде едно WIG TIG AC/DC 200 Puls with Plasma от китайските по поръчка на клиент и ще го пробва пред мен. Колкото за снимките ги има из форума, моите като дойдат обещавам да ги снимам.
sek.1 - специалист
Работил съм с 50 амперовата китайска плазма на въпросната фирма . Единствения проблем беше че е комплектована с 30 амперова горелка и като я понадуеш бързо и свършват консумативите .
dragozow - майстор
Слагаш хубава горелка и готово. Това да и е проблема. Китайците бързо се учат, като гледам до няколко години въобще няма да има стока с различен произход от Китай.
agj - майстор
stivemaster написа:
В такъв случай заради това което видях спирам да се интересувам от тези машини..
И кое не ти изглежда добре !?
Има и български фирми които "произвеждат" заваръчни машини но те също са с китайски части и платки и според теб те по добре ли ще изглеждат ,щото според мен са аналог на китайските,само че са доказали качествата си, особено що се отнася до Вики Б -Драгозов мисля ча продава такива.
RABATA - напреднал
dragozow написа:
stivemaster, евтините китайски инвертори ще дойдат около 10-ти октомври. Сега са по-скъпи защото печалбата си остава за немеца, говорили сме го вече. Проблема при тези машини е че в Китай има 4 завода които ги правят, разбира се различни фирми и качество. Поне аз толкова знам до момента. Всички правят и в популярния син цвят и изглеждат еднакво.
На каква цена горе-долу се очаква да бъде 200 амперовия? Този който в момента струва 599лв? Отдавна му се точа...
dragozow - майстор
Стотина лева надолу, точна цена не мога да кажа преди да платя транспорта, митото и ДДС. На Вики-Б са хубави професионалните модели, днес с клиент пробвахме Професионал 200Т, корава машинка. Електроди 5 мм ги разлива много хубаво. Хоби моделите са слаби, при маскимален ампераж на максимален електрод светват на третия и искат да почиват. Моделите на Gys в това отношение са доста по-добри, но и по-скъпи.
agj - майстор
dragozow написа:
Стотина лева надолу, точна цена не мога да кажа преди да платя транспорта, митото и ДДС.
А пробвали ли сте го да работи на ВИГ ? Няма функция за lift arc start но предполагам че може да работи на ВИГ и с драскане (scratch start)!?
stivemaster - майстор
А, Драгозов добре че си се поправил че като каза четири фирми само ...... много ме разсмя . Аз не съм ходил но мога да ти кажа първо да проверяваш в alibaba.com ,да не стават издънки и да ти разкажа за пътуването на типичен български строителен предприемач.
Цъфва типа с делегация в Китай да купува асансьори "на едро" - 12бр. за мола който прави и иска разбира се да отиде в най големия завод за асансьори .Разводача им там го убеждава че има по хубави и по евтини но..... напразно ,отиват и там перчене и надувки ,докато се срещат с представителя там и човека в презентацията така непринудено ,между другото съобщава че са най голямата фирма в Китай ,скоро и в света и годишно произвеждат над 86000 цели асансьорни уредби ......
Само за сравнение ще кажа че целия внос в България през хитовата 2008 г. е 1500бр. а в Китай фирмите производители не "асемблиращите" бил над 120.
По въпроса какво не ми хареса ,който е видял тези снимки viewtopic.php?f=56&t=23365&start=60 вижда че нещата не са примерно като http://www.ebay.com/itm/AC-DC-TIG-MMA-P ... 518ee849b5 трябва да признаете нали?
Няма нужда да споря как изглежда ламарината на корпуса примерно ,все пак се занимавам професионално и с прахово боядисване .....
Като схема със сигурност са праснали най яката до която са достигнали и лесно поправима то е ясно , просто вижте платките как са изработени и как висят изолациите отдолу.
Сега може и да греша ,като не мога да ги видя наживо и не ме притеснява да призная ако като ги видя размисля .Аз не съм някакъв ...... нали се сещате кои не си променят мнението каквото и да стане. Просто съчетанието от съмнителна техника и липса на сервиз е отчайващо , затова ще взема ДЕЛ или ВИКИ пък живот и здраве дано да усвояваме и в други фирми производството на колкото може повече машинки.
А между другото платки може да си поръча всеки било в Китай било къде да е но какви и как ще управлява машината е въпроса .Само пример Сони няма производство нито на плазмени дисплеи нито на ТФТ нито на ЛСД ,а разчита за това на най големия си конкурент Самсунг !!!! Но всеки предпочита Сони .

Тема "Някой купувал ли е от тези , дайте отзиви ?!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: