stivemaster написа:Определено ми се изясни положението .Не бях видял темата от линка пък и колегата Сек1 на показва но ...... не ми изглежда добре изработена машината ,според снимките които виждам.Къде са пък тези снимки на JESIC ? Само китайска машина ли държиш да си купиш ?Също не уточни и за какво ще се ползва машината - предимно за ВИГ или за РЕДЗ !?
В такъв случай заради това което видях спирам да се интересувам от тези машини.Със сигурност обаче има много по читави китайци от тези примерно JESIC има снимки може да се разгледат.
agj написа:Аз си имам моя технология за производство на тези казанчета дъното го правя от поне 2мм ламарина тънка е само на снадките мужду двете перални . То реално ръкохватката загрява нормално но аз и давам почивка да испуша една цигара .sek.1 написа:..Миналата седмица спретнах едно казанче от перални към 2 часа работа с почивки да истива защото е без някъква система за охлаждане . .Казанчето от перални е от доста тънка ламарина ,а тя се работи на нисък ампераж а при този нисък ампераж ако ръкохватката е добра пък макар и с въздушно охлаждане ,НЕ трябва избщо да загрее ни най малко!!
stivemaster написа:Определено ми се изясни положението .Не бях видял темата от линка пък и колегата Сек1 на показва но ...... не ми изглежда добре изработена машината ,според снимките които виждам.Машината я оценяваха няколко човека специалисти по силова електроника включително двама от катедра силова електроника на ТУ и според тях е повече от добре направена и най вече е ремонтопригодна . Единя от хората си поръча абсолютно същата човека може и сам да си направи но прецени че за тези пари просто не си заслужава борбата . При марковите машини като Фрониус и Джисми схемата е многослойна платка с SMD монтаж сменят се цели модули или всичко е събрано на една платка изглежда добре но до тук .
В такъв случай заради това което видях спирам да се интересувам от тези машини.Със сигурност обаче има много по читави китайци от тези примерно JESIC има снимки може да се разгледат.