• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
stiv1961 - майстор
В Габрово имаше една фирма - ,,Мони ЕООД", те май предлагаха такива инструменти :?
П.П.Тук намерих нещо :?
http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... uctId=3146
Mc Queen - специалист
Колега,
Според моята таблица за най-използваните ( така наречени стандартни ) цолове,
такъв размер няма.
Най близкият възможен е : 2"13/64 = 56,159 mm
или другият още по стандартен е : 2"7/32 = 56,556 mm
А в долна граница е: 2"3/16 = 55,763 mm

velsi
Има няколко стандарта за резбите в цолове.
Внимавай от кой стандарт си купуваш!!!
За да няма :wallbash: :wallbash: :wallbash:
Последна промяна от Mc Queen на чет мар 08, 2012 6:52 pm, променено общо 1 път.
gogotattoo - специалист
Велси,
В София, в Евроболт/02-9318121/ има всякакви цолови метчици и флашки, защото съм купувал. Имат и цолови болтове и гайки, и шпилки..., да не говорим, че съм купувал и гайки с лява резба за шмиргел.... Нестандартни метчици и флашки има и в магазин ХЕС 2000/02-9311703; 0888587490/ на Централна гара.
velsi - Почетен майстор
Благодаря много!
MrMurdjo - майстор
Добре де, Хамериканците толкоз ли не могат да се справят с метричен размер, че трябва от тук да им се казва?

Колкото до резбите, Велси, там наистина е каша от беглите ми познания. Кат почнем от това, че не ги мерят на стъпка (линейно преместване за оборот), а обратното - брой витки на инч :?

Метчици и плашки също може да погледнеш в каталога на Ташев
http://www.tashev-galving.com/tg/opencms/menu/bg/
preslav - майстор
boby75 написа:
Здравейте колеги,имам капачка за карбуратор на която трябва да поръчам гарнитура в щатите.Срещам противоречиви мнения за размера и в цолове.Капачката е 56 мм ,моля ако някой е сигурен на колко отговаря в цолски размер -да ми пише, ще съм благодарен.
Пишеш им какъв е карбуратора, за всеки случай го снимаш и искаш гарнитурата в съответствие с удобните на теб единици - да му мислят онези, които искат да продават!
Стефко - специалист
boby75 написа:
Здравейте колеги,имам капачка за карбуратор на която трябва да поръчам гарнитура в щатите.Срещам противоречиви мнения за размера и в цолове.Капачката е 56 мм ,моля ако някой е сигурен на колко отговаря в цолски размер -да ми пише, ще съм благодарен.
Я дай малко снимки и разяснения тук. Може пък да разрешим проблема на местна почва.
друмчо - специалист
boby75 написа:
П.П.http://roumtab.dir.bg/_wm/news/news.php ... 0013c63101
MrMurdjo - майстор
Нещо не е вярна тази таблица - при външен диаметър 60.3 и дебелина на стената 3.65 няма как вътрешният да е 50 мм. Сметката излиза на 53 мм.
друмчо - специалист
Аз, още не съм се сблъсквал 2" тръба с външен диаметър 57.3мм. Най вече около Ф60.
  • 1
  • 2

Тема "помогнете за цолски размер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: