• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Fen - напреднал
Благодаря за идеите =D> ,които хич не са малко :supz: , ще се помъча да го закърпя все пак има шанс да стане , пробойната нее толкова голяма, то ястно че това е временно решение,когато тотално се раскапе и загуби смисъл от кръпки, тогава ще му мисля за нов
Тани - модератор
Както винаги(почти :wink: ) ,ще се съглася със Стефан , когато говори по технически въпроси. Дори да го завариш , догодина ще се пробие ДО заварката. А лепилото ще се навдигне от ръждата и ще се отлепи и от здравите части. Вместо всяка година да влагаш пари в кърпежи , по добре още сега инвестирай парите в нов варел!
Стефко - специалист
Тани, мислех, че пак ще ми се скараш :? Както виждам от снимките, тоя варел не става за нищо. Предполагам каква ръжда е вътре.

За тая цел аз съм монтирал пластмасов бидон 120 л с голям капак. Предимствата няма да ги изтъквам.
sek.1 - специалист
Колега ако си от София драсни едно лично ще ти намеря из работата един варел поцинкован от старите . Само трябва да си го измиеш защото са от хидравлично масло . С тия кръпки само си губиш времето . Моя съд на вилата е от неръждавейка ама на времето имаше много та правехме от нея какви ли не дивотии. Миналото лято правих такъв съд на един колега от казани на старите български перални .
schuldiner - майстор
Не ми се пишеше, щото трябваше да призная, че и аз съм кърпил подобен резервоар, вместо да го бракувам както е правилно. Ама за десет кинта и няма половин час...
Първо почистването - колкото по-качествено, по-добре. Най-внимателно по периферията на кръпката.
Парче неръждавейка (и поцинкована става) се налага на отвора и с пречукване се оформя около оребрението да легне максимално плътно. С подходящ инструмент или дори на ръка се огъва по краищата, така че да е под напрежение - да ляга само с леко усилие.
Една малка опаковка полиуретаново лепило (на салам), като обилно се намазва и дъното, и парчето за кръпка. Това е най-евтиното от здравите лепила, иначе и други стават.
Със самонарезни се тропосва през десетина санта в здрава ламарина по краищата, за да натисне кръпката и да изплюе лепило от всички страни без прекъсване.
Ако от първия опит не се получи, не се кахъри, ами направо сменяй резервоара с ПВЦ. Не се занимавай със съдове от химия - чистенето е трудна работа, а самите варели не струват...
  • 1
  • 2

Тема "Кърпене на пробит поцинкван варел ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: