Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
ZEDYCUS - майстор
:-D Я си направете едно наддаване. http://auction.bg/item.php?id=1044430
Старо руско качество. [-X не ги продавам аз.
torbalan - Дървен философ
старо, руско и качество - това май са несъвместими думи в едно изречение... оксиморон един вид ;)
EDI - майстор
А, за инструментите от този вид са съвсем съвместими.Още имам руски видиеви свредла за бетон от времето на СССР с дебели, стабилно споени пластини.Ако се намери някъде нещо от старите български комплекти /преди 89-а/, също е добър вариант.
На село при баща ми сигурно има половин тон такива боклуци...

Точно свредлата за бетон бяха уникално калпави - рядко съм успявал да пробия дупка с такова, преди да му падне пластината....

Виж, ако са правели нещо за износ, може и свясно да е било - но никога не съм докопвал такова нещо...

Флашки и метчици не съм ползвал, но не очаквам да са кой знае колко различни като качество от останалите неща произвеждани по онова време...

Като цяло далаверата по време на соц-а беше да си намериш инструменти внесени от ГДР или от Китай (по онез години от там внасяха читави неща)
jekasus - майстор
torbalan написа:
старо, руско и качество - това май са несъвместими думи в едно изречение... оксиморон един вид ;)
Май мразиш руснаци.
Останаха ми ми още бургии, метчици и плашки, купени преди 20 години - старо, руско качество. Такива, който са били за масово производство, сега еврокитайци не могат да предложат на това ниво.
ZEDYCUS - майстор
jekasus
Май мразиш руснаци.
Останаха ми ми още бургии, метчици и плашки, купени преди 20 години - старо, руско качество. Такива, който са били за масово производство, сега еврокитайци не могат да предложат на това ниво.
+ 1. Имам и аз от баща ми останали, комплекти руски отверки,гедоре, бургии, избивачи, купувани от екскурзии едно време. Стоманата е перфектна, няма нищо общо със сегашните китайски боклуци. :partyman:
Аз не се шегувам - наистина има към половин тон всякакви инструменти от соц-а...

От всичко - само едно ГДР-ско гедоре става за нещо :)

А за руснаците - не, не ги мразя :) Изобщо, като цяло старая се да не мразя нищо :)
Но това не значи, че трябва да възхвалявам едновремешните боклуци, които произвеждаха...
Stefan2000 - специалист
В интерес на истината имаше и добри "попадения" измежду руските инструменти. Специално едни гедорета, които не отстъпваха и не отстъпват на по-добрите марки. Е, малко по-грубички са. Подобен комплект метчици и плашки като от линка имам и аз, самоче по-малък. Вършат си работа, какво им е?
Преди няколко години имаше пуснати по пазара едни огромни комплекти плашки и метчици в сиви кутии. Китайски ли бяха, какви бяха, ама такъв боклук не можех да предположа че някой ще се замисли дали да произведе, а камо ли да внесе и продава!?
naB4o - специалист
Еми тези от линка ги купих :-D :-D :-D
Като дойдат, ще пиша какво що и как са :)
Ще ги ползвам в оптиката за резби на ушетата на рамките :)

Тема "Плашки и метчици с малки диаметри" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: