Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
друмчо - специалист
gogo7777 написа:
Какво е отбелязано като размер на инструмента? Да не са калибровачни инструменти, нещо като правите райбери. Края на морза не завършва както при свредлата и фрезите. Сигурно са строго специфични за дадена машина и обработват детайла с минимално усилие.
http://www.business.bg/f-47537/insmetal-ood.html
На някои инструменти опашките/края на морза/ не са изработени "лабки", а са заработени отвор с резба за допълнително прихващане към машината/фреза, борверг и други подобни/. Навиват се шпилки и с гайка се затягат. Когато е се монтират на бормашина или струг се навива болт с двустенна глава, която наподобява лабка за да не превърта и да може с клин да се избие от шпиндела или втулката.
gogo7777 - майстор
А ха, научих нещо ново :-D . Благодаря. Не бях срещал до сега, макар да си падам и по стругарството като хоби :-D
profesionalist_wood - майстор
Е,21 век сме,не е сега 1960-та,не ти трябват тези неща,сега жълтите китайци се занимават с тези дейности.Сега сме туристическа страна а не страна на тежката промишленост :)
друмчо - специалист
Колегата пита, ние отговаряме.
За това е Направи Сам. Да си помагаме и на нас да помагат.
gogo7777 - майстор
Мдааа......това си е идеята, да се подпомагаме. :-D
друмчо написа:
Колегата пита, ние отговаряме.
За това е Направи Сам. Да си помагаме и на нас да помагат.
За това става дума колега :) благодаря ти !
Изглежда ще се окаже поста полезен не само за мен :)

Добре някой има ли представа какви пари може да струва комплекта ?

Хубав ден на всички !
С оглед на минималния шанс да влязат в употреба в служба на отечеството ни поради липса на такива машини по нашата родина поради претопяване на скрап или нещо подобно цената е между 10 и 15 лв за някой пенсионер поради носталгични съображения или изкукуригал антиквар :-D на битака ще са по 5 лв :partyman:
vankovarnata - специалист
profesionalist_wood това на снимката е копирфреза и вече изчезнаха, точно за там се ползват и не само.
Да много са по-добри от ФАНУК, много точни бяха,дори си пишеха и градусите :) Абе истинска машина.Не като днешните пластмасарии на Proxxon дето са големи колкото щайга домати и струват колкото 2 ФАНУКА....
Ся кой млад е фрезист? Може би на 20-30 г :?: Неее най-младият е на 50 години.... :?
sek.1 - специалист
profesionalist_wood написа:
Да много са по-добри от ФАНУК, много точни бяха,дори си пишеха и градусите :) Абе истинска машина.Не като днешните пластмасарии на Proxxon дето са големи колкото щайга домати и струват колкото 2 ФАНУКА....
Ся кой млад е фрезист? Може би на 20-30 г :?: Неее най-младият е на 50 години.... :?
Абе аз работя на такива машини въпреки че съм машинен инженер . Гоня 43 лазарника и май съм най младия :-D

Тема "Моля помогнете със съвет !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: