Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Ако пълни отворите чрез заварка няма ли да се изметнат профилите?
Едва ли ще изметне видимо. Както казаха това е работа за телоподаващо :)
hidrazin - майстор
Мисля че има и по-лесен начин - поп нит с фрезенкова глава. Като гледам на неговите дупки от снимката - правен им е фрезенк.
Нита ще легне плътно в отвора. Пък и да е от обикновените нитове с обла глава - много по-лесно ще заглади алуминиев нит.
Ще ги запуши за отрицателно време. Няма заварки, китове ... Примерно нещо такова:
НИТ MFX 1514
Изображение
:partyman:
radius - майстор
С нитове дали ще е водоплътно? Фрезенка е от едната страна, от другата си е проста дупка. Май с кита ще е най-лесно и невидимо.
gogo7777 - майстор
Кита е най-лошата идея според мен. Завари ги.....най-лесно, най-бързо, най-издържано :)
hidrazin - майстор
radius написа:
С нитове дали ще е водоплътно? Фрезенка е от едната страна, от другата си е проста дупка. Май с кита ще е най-лесно и невидимо.
Е ами и кит да използваш пак ще трябва да направиш фрезенк на останалите дупки дето нямат. Иначе къде ще хване кита???
Между другото на тези дето имат пак ще трябва да ги минеш за да изчистиш боята за да хване кита.
А дали нита е водоплътен? Ами те хората кораби правят с нитоване! :-D
Ако го правя аз, щях да фрезовам. После нитове и ако искам да е съвсем гладко и перфектно - кит.
Нитовете няма да ти дадат перфектна гладкост но ще ти дадат здрава основа за кита.
Разбира се най-здраво е със заварка. Лично за мен със заварка е по-трудоемко.
gogo7777 - майстор
Ами те хората кораби правят с нитоване!
Ама не нитоват с нитачката от Лидл и нитовете там не са поп-нитове. :wink:
С СО-то съм заварил 20 дупки, докато някой бърка кита :wink: . Шлайфане с ламелна шайба (при кита пак трябва шлайфане), боята и.......отрадата е готова :lol: .
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
Ама не нитоват с нитачката от Лидл и нитовете там не са поп-нитове.
Ама и той няма да прави кораб. :lol: А за заварките - казах че на са ми страст. :-D
На тебе може да ти отнеме толкова време. На мен - вероятно повече. :?
bagera1 - специалист
Както казах кит на дупка не се слага! Трябва да има здрава основа под него. След време ще потъне, очертае, падне... Все такива работи дето ще те накарат да съжаляваш. Заварявай, пили и тогава кит. Нит и кит отгоре също не е удачно.
Каквото и да правиш, след като си готов сипи малко масло в профилите.
gogo7777 - майстор
На тебе може да ти отнеме толкова време. На мен - вероятно повече.
Чак пък толкоз. С плякалото е лесно, тук не се търси отговорност......само натискаш спусака 2-3 пъти, даже и маска не трябва за 6мм отвор :wink:
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
...Чак пък толкоз. ...само натискаш спусака 2-3 пъти,...
Е ами при мен е проблем. Нямам такъв спусък дето като го натискам да запушва дупки.
Имам такива спусъци дето като ги натискаш ПРАВЯТ дупки. :lol: Ама са много шумни бре. :shock:
Просто не ми е нито работа, нито страст.

Тема "Запушване на дупки в профил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: