Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
hristov1 - специалист
Ами тези шини 12/5 предполагам че няма да са много твърди и ще мога на менгемето да ги огъна да ги чукна тук таме с чука да ги натаманя ще се постарая парите не ме приятеснявам за боя и тн. въпроса беше защо да давам 150лв за готови като мога да си ги направя за мнгоо по малко :))) имам и доста свободно време ..
Ъглошлайфа ми е 500W но няма регулация на обороти с телена приставка или направо с диск за метал да зачистя трабите?
И шината първо я измервам и преценявам колко дължина ще ми е нужна и после режа или направо така дълга я усуквам :)
inspo - майстор
Аз бих пробвал да направя нещо такова.
Само не знам колко е подходящ материала от който е направен орнамента. В смисъл дали е достатъчно здрав за целта.
Като размер е малко по малък, но може да се запълни с някой елементарен орнамент.

:arrow: http://broshura.lidl.bg/b4f2210d-1684-4 ... bd561/#/26

Прикачен файл

Untitled.JPG
Untitled.JPG (55.06 KиБ) Видяна 2283 пъти
hristov1 - специалист
Малко се замислих дали да се захвана да ги правя може и да не се справя а искам да стане хубаво равно сега ще разгледам малко клипове в youtube и ще преценя ако не ще купувам готови :)
profy - специалист
Всички анималистични фигури, изобразени чрез ковано желязо, са безподобен кич.
Независимо от майсторството на изпълнителя.
Съвсем другояче стоят летите фигури.
По принцип комбинирането на лети и ковани елементи рядко е сполучливо и се избягва.
inspo - майстор
Аз пък не бих бил толкова категоричен дали е кич или не.
-Въпрос на вкус. Казало кучето и си облизало дупето...
hristov1 - специалист
Здравейте благодаря за съветите мисля да не рискувам да не ми излезе работата двойно по скъпа хахах най добре да си ги купя готови и да ми е мирна главата ... :partyman: :partyman:
profy - специалист
inspo написа:
Аз пък не бих бил толкова категоричен дали е кич или не.
-Въпрос на вкус. Казало кучето и си облизало дупето......
Прикачен файл:
Clock-2.jpg
Clock-2.jpg (103.44 KиБ) Видяна 2284 пъти
Занимавам се с тази дейност от 15 години, проучил съм почти всички стилове, лично контактувам с професионални художници-ковачи, и мога да си позволя да твърдя подобни постановки.
Лично съм направил около 60 уникати.
Иначе ми е все едно какво споделяш от кучешките навици.
idunno - специалист
И за 15 години това ли е шедьовърът на тези контакти и усилия :) ?
profy - специалист
Благодаря за интереса. :-D
Прикачен файл:
Glass Table-1.jpg
Glass Table-1.jpg (77.99 KиБ) Видяна 2192 пъти
Прикачен файл:
Glass Table-2.jpg
Glass Table-2.jpg (59.83 KиБ) Видяна 2180 пъти
Прикачен файл:
Glass Table-3.jpg
Glass Table-3.jpg (75.06 KиБ) Видяна 2180 пъти
gogo7777 - майстор
професионални художници-ковачи
Смени имиджа или ковача......гарга не се слага в рамка, камо ли да я овесиш на верандата :-D

Тема "Идеи за ремонт на стария парапет или направо нов" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: