• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
evil - специалист
Много зависи за какво точно ще се ползва.Истина е че при 45 градуса сряза не е точен но не е чак такъв проблем ако ще се заварява след това,освен това при нула градуса няма изкривяванеИма обаче повече плюсове.Основния плюс е бързината на рязане.Моета е същата и съм е приспособил за серийно рязане дори и под ъгъл.Мога да започна следващото рязане преди диска да е спрял по инерция от предходното :) и са перфектно еднакви.Себестойността на един сряз е по-ниска от рязане с 1мм дискове с малките ъглошлайфи,използвам ф 355 дискове на Райдер като режа най много квадратни профили 40/40/2 , 60/40/3 ,35/35/2 ,направил съм и две промени за да постигна по-оптимално използване на дисковете.Друг плюс на тази машина е че е мощна 2300 W и не се плаши от работа.За подобна машина , мощност под 2000 W е несериозно.Малко неудобство е че периодично трябва да се сменя единия болт на планката защото се скапва резбата но се свиква
idunno - специалист
Вярно е,че много зависи за какво се употребява,аз за себе си съм открил, че не ми върши работа.Профил 40/40х2 съм си приспособил флекса да го реже- това е тънко, аз говоря 90 ка профил 4 мм дебел.И като се наложи да се реже рифелова ламарина, пак става с дъртия флекс, но нещата отиват към плазма при мен така като гледам.Ония от Хипертерм ще се зарадват скоро време. :)
mitko64 - майстор
Моята отрезна е някаква италянска Staer, на 350мм. и реже примерно тръби 3 цола(над 80мм външно) доста бързо на всеки ряз. Кривене се получава , както казвах, когато окрайчваме- ако откъм отпада е по тънко от 10мм, нагрява се и диска криви към по- малкото съпротивление.Ако примерно, режеш една тръба или профил по средата, едва ли ще криви. Моята пендула претърпя злополука, цялата беше обгорена, със стопена ръкохватка, та в събота и взех една от ъглошлайф ловешки wsba 140, от битака за 5 лв., Наложи се само да правя 2 нови отвора в корпуса за закрепване и сега работи на пушка, даже с диск Rodius я уредих.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за пендула" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: