• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Kirilpm - специалист
Забравяте че има много голяма разлика между цената на ръчния труд и цената на автоматичното производство,едва ли някой ги сгъва тези куки на ръка,не са особено отговорен детайл,та и ламарината на купешките вероятно е най-евтиното от най-евтиното,а ти предполагам си купил ст3 от железарията.За мен реалната цена е между 50ст и 1лв като сложим и ддс и печалбата на тъговеца,но много от нашите търговци не се научиха че се печели от количество,а не от голяма надценка.
bulhomes2 - майстор
lov лъже като дърт циганин. На мен ми работи цял ден, че и материали и инструменти от него вадИ и не щя една стотинка да ми вземе.

Покрива на старата вила е с брамак и там не сме имали проблеми със падане на сняг. На новата обаче са тондах и снега си се изсулва постоянно. При падането ми кърти казанчетата на улуците, чупи керемидите на съседния навес, беше ми сгънало и покрива на камиончето. Тъй че за стари постройки, ако не са имали проблем - едва ли са нужни, но за нови гладки керемиди са задължителни.
lov - майстор
Е айде сега не е умрело още циганчето дето ме хвалеше а ти гледаш гледаш да му вземеш ляба. :lol:

Понятието цена на труд е много относително и разтегливо понятие щото едно е да искаш, друго е този който е отсреща дали ще е склонен да ти даде. Но пък има и другата страна с която се печелят клиенти. Може няколко дни да се бориш с някоя повреда ей така от спортна злоба без никакво възнаграждение. И това влиза в правилата на играта. :) Отплаща се в пъти заедно с лихвите на пред във времето. Има доста колеги тука във форума които зная за какво става на въпрос и сме споделяли много пъти. Отделно приятеството цена няма. Там човек може и да работи и за едно благодаря.
Но да оставим чесането на клавиатурите ето какво се получи в крайна сметка.
Прикачен файл:
IMG_20150830_180150.jpg
Това са само част от цялата партида щото добре се усетих на време колко тежат само тези. :x Скаричката почна да се гъне а и я бях привързал само със сезалче.
Боята е с втвърдител и на днешния пек изсъхнаха много бързо. като карйно количество което бях заложил 3 килограма и половин литър разредите тъкмо се включих та даже и хартиса.
За утре остана опаковането и заминават по направление за обекта. :)

п.п. Снимката криви цвета на боята и за тези които ги интересува по RAL 8004. Сравнявах на място с картела и цигла тондах македо и това излезе като на близък нюанс.
Последна промяна от lov на нед авг 30, 2015 9:42 pm, променено общо 1 път.
Чираче - майстор
А защо не си купи ламарина от неръждавейка 1 мм? Нямаше да даваш пари за покрития, и е вечна......
lov - майстор
Защото искам да съм същия цвят от естетически и визуални съображения.
То можеше да взема и направо боядисана ламарина както правят тези тарикати и срезовете са си останали голи и ще изкарат ден до пладне и после ръждави петна по циглите.

Варианти бол имам възможност и можех и предварително да ги поцинковам и след това да нанеса боята. Можеше и на прахово да ги мина но от статиката остават сенки по вътрешните повърхнини както и в зоната на заварката където се припокриват двете части. Разликата в цената нямаше да е кой знае колко различна дори може би на долу защото ползвай една от най качествените и скъпи бои. Така не съм я взимал в предвид да мина по тънко.
Фитилчо - майстор
Ей само дървени философи търгаши и стратегически инвеститори, дето един пирон не са забили в живота си... :wink:

Най големия кеф е да знаеш, че си си направил нещо по добро от истинското, влагайки твои труд без да пълниш гушите на прекупвачите "дето местят от един рафт на друг" :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Направа на покривни куки за снегозадържане." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: