Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Pgv64 - специалист
То по самото менгеме няма грам ръжда. Просто от годините ползуване се е олюпила боята :-D
profesionalist_wood - майстор
E то не е само боята :-D Искам да го направя като нов. Сега обаче ме чака работа с колонната бормашина да я изчистя и боядисам,отвътре е добре ,предишния е прекалил със греса. :lol: Остана да потърся патронник с морзов конус В12 и съм приключил сагата :mrgreen: :rolleyes:
Абе дупчиците от предишни пробивания с бургията по менгемето мислех да ги запълня с лепило за метал на Бизон :?
nikolson - майстор
profesionalist_wood написа:

Абе дупчиците от предишни пробивания с бургията по менгемето мислех да ги запълня с лепило за метал на Бизон :?
или друго епоксидно, примесено със стружки.
mitko64 - майстор
Патронника не беше ли с морз В16? Скоро купувах такъв(за BZ16) за 10,60 лв. на Райдер.Имам и доста свредла с конусни опашки. На моето менгеме също има следи от пробиване и то на резбата на винта за стягане.
mitko64 написа:
Патронника не беше ли с морз В16? Скоро купувах такъв(за BZ16) за 10,60 лв. на Райдер.Имам и доста свредла с конусни опашки. На моето менгеме също има следи от пробиване и то на резбата на винта за стягане.
Сигурен ли си че е Б16 :?
mitko64 - майстор
Не съм! Но патронник 3-16мм. обхват, мисля най ниският конус е Б16. С В12 са 1-13мм. Вече опашката където влиза в шпиндела на бормашината не знам какъв конус е.
Ся е на вилата бормашината. Като отида ще измеря колко е и тогава ще реша да купя Б16 или Б12 да не се набутам с два патронника

Все още из нета търся техническите характеристики за Б12 :? Освен да питам Фидел Кастро :lol:
Pgv64 - специалист
Според мен по удачният вариант е патронник до 16мм -качествен. После взимаш р/ра на морза на бормашината и в комбинация с този на патронника си купуваш такава опашка. В магазина за металорежещи инструменти на Ботев с/у централна гара има всякакви комбинации за накрайници(опашки) ,за купиране на патронници с машина и цените им са около 10лв .Защото иначе ще трябва да престъргваш опашките на свредлата, до р/р, да влязат в патронника.
Така и ще направя. Междувременно някой да има втора употреба шпиндел за колонна бормашина ПН 161? :?
Kirilpm - специалист
profesionalist_wood написа:
E то не е само боята :-D Искам да го направя като нов. Сега обаче ме чака работа с колонната бормашина да я изчистя и боядисам,отвътре е добре ,предишния е прекалил със греса. :lol: Остана да потърся патронник с морзов конус В12 и съм приключил сагата :mrgreen: :rolleyes:
Дупките ги навари с електрожен,ако са по външната част на менгемето,след като ги изтъркаш въобще няма да си личи

Тема "Машинно менгеме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: