• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Нищо не съм объркал :wink:
Преди да си коригира поста на Х18Н9Т беше написал Х18Г9Т.....та така :lol: . По стар навик дословно "преведох" кода :wink:
kvd74 - специалист
Привет, днес разбрах каква е стоманата на ламарините които имам- AISI 304 ( N8HL ).
Не знам дали е известна и какво представлява, очаквам да споделите мнение подходяща ли е за казани за дестилиране и заварява ли се успешно.
bigdragon - майстор
kvd74 написа:
Привет, днес разбрах каква е стоманата на ламарините които имам- AISI 304 ( N8HL ).
Не знам дали е известна и какво представлява, очаквам да споделите мнение подходяща ли е за казани за дестилиране и заварява ли се успешно.
ГОСТ 08Х18Н10Т
Супер е, хром-никел 18-10 , направо Цептер...
Титан до 1% води до увеличена топлоустойчивост до 900 С, не че ти трябва чак толкова.
Устойчива на корозия и лесно се заварява с подходящата техника (ВИГ), или електроди за аустенитна стомана.
Последна промяна от bigdragon на нед апр 24, 2016 7:26 am, променено общо 1 път.
koveslav - майстор
Интересен материал по темата.Засегнат е и проблема с "далаверите" с неръждаемите стомани.
http://www.mech-ing.com/journal/papers/49.pdf
Avas_co - майстор
nitto denko мисля, че не е производител на иноксовата ламарина, а по-скоро на защитното фолио, което я предпазва при рязане с лазер, това точно фолио е от най-шибаните, супер трудно се сваля, а ако е малко по студено е направо кошмар.
Щом е за асансьорни кабини( те и автоматичните асансьорни врати от такава ги правят) мисля ще е дебела макс 1,5-2 мм. това не е ли много тънко за казан ?
А от къде е крадната, от Изамет или ...
teon - специалист
Avas_co написа:
дебела макс 1,5-2 мм. това не е ли много тънко за казан ?
А от къде е крадната, от Изамет или ...
...тц, за казан не е тънко...ма много подпитваш :) ...
nikolson - майстор
koveslav написа:
Интересен материал по темата.Засегнат е и проблема с "далаверите" с неръждаемите стомани.
http://www.mech-ing.com/journal/papers/49.pdf
Преди седмица четох материал за производителите на неръждаеми стомани. Линкът ти идва дюшеш към прочетеното. Освен всичко, оказва се, че Бьолер са производител на специални стомани, един от топ3, едновременно и на електроди. Част са от Фьосталпине. Още с прочитането на първия материал у мене се породи мнението, че някои техни електроди ще заваряват само техни стомани. В момента тези три големи, Бьолер, Крусибъл и Хитачи се надпреварват да пускат на пазара т.нар. супер стомани, които имат твърде различен състав от познатите, а освен това използват нови технологии за създаването им. Някои от методите са от праховата металургия, а също впръскват легиращи елементи.
gogo7777 - майстор
Не само стоманите и електродите.....и машините ще се ъпдейтнат и технологиите :wink:
Примерно ниско-легираната високоякостната стомана, TRIP стоманите и др.
kvd74 - специалист
bigdragon написа:
kvd74 написа:
ГОСТ 08Х18Н10Т
Супер е, хром-никел 18-10 , направо Цептер...
Титан до 1% води до увеличена топлоустойчивост до 900 С, не че ти трябва чак толкова.
Устойчива на корозия и лесно се заварява с подходящата техника (ВИГ), или електроди за аустенитна стомана.
Благодаря ти за отговора и в тази тема, както и на другите писали.
gogo7777 - майстор
ГОСТ 08Х18Н10Т не е 304 като твоята ама хайде :-D
На Виг се заварява с тел 318si и обратна защита аргон. Може и без защита, но ще заваряваш един и същ шев два пъти.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Заваряване на инокс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: