Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
aleksnp - специалист
Какво е предложението ти?
Вече споменах- видя ми се къщата да е на плоча.
Та, ако наистина е на плоча, не отговаря ли поне приблизително на изискването за височина- 2.6м.? Там може да се анкерира спокойно носеща греда.

Аз мога да анкерирам в тухла и гаранция ще носи х5.
https://photos.app.goo.gl/gmigq9WZbnR9kHxQ9
Има си "чалъм" който няма общо с химически анкер, но пък е моята малка тайна.
За анкери иде реч, не за шпилки. От другата страна е чужда собственост.
gogo7777 - майстор
Нали не си броиш анкерирането в тухла барабар с тайната, към ония придобити професии.....колко станаха вече :lol:
Закрепването на шкаф и покрив нямат нищо ама нищо общо. При покрива основно действат две сили на 90° на срез и на опън. Ветроопорите и тях ли да анкерира към стената :wink:
aleksnp - специалист
Има и бетонен пояс 10-15 см. лежащ на бетонни колони 25/25см в краищата. Първо, беше издигнат зида от тухли, като беше оставено празно място за колоните. После, се изляха всички осем колони и пояса.
gogo7777 - майстор
В бетон е друга бира. Тогава можеш да анкерираш в него планки за които да завариш гредата. Но аз бих го направил както трябва с допълнителни колони, греди между срещуположните колони, допълнителни подпори в средата на покрива, ветроопори и поне един прозорец.
:drinkers:
aleksnp - специалист
Драсни една скица, за да те разбера.
gogo7777 - майстор
https://freeimage.host/i/KUymjjf

Забравил съм да нарисувам късите подпорки отзад. По две за всеки модул (общо 6 броя) заварени срещуположно под ъгъл.....т.е. ще се получи проста ферма.
Последна промяна от gogo7777 на чет окт 23, 2025 3:26 pm, променено общо 1 път.
aleksnp - специалист
Благодаря. Малко сложно ми се вижда. Какви са размерите и дебелините на профилите?
чет окт 23, 2025 2:17 pmgogo7777 написа:
Дай воля на фантазията и стига си го раздавал толко тежко, че олекваш!
За професиите грижа не бери- всичките вършат перфектна работа.
Ей след само още 59 минути излизам да разходя пасмината и ще снимам един съвсем ефирен навес, с анкерирана гредичка към тухлена стена на къща. Колонките му са само три, по спомен, и не зная дали е уместно да се нарекат така.
Ветроупорите, дето ги размахваш от 6ести клас не ги зная къде са му, но от как се помня си седи тоя навес там. Никой вятър не е успял да го отвее.
Навремето, още като ученик, пусках лига по една 320ка акула, паркирана под него.

Ма така е то, като нямаш трето око не виждаш възможностите.
То бива толко да нямаш самочувствие, ма ти личи от 5стин километра.
gogo7777 - майстор
И аз мога да ти наснимам хиляда недоразумения. То вятъра идва веднъж, отнася каквото може и после пак го нема известно време. Същото е и със снега. Като чуеш ветроопор само за вятър ли се сещаш :lol:
А ти що се вреш в теми от които хал хабер си нямаш. Отново си набрал скорост и е време да се спреш. Преди за това се грижех аз, но сега не ми пука. К'во беше за спама и флейма.....да ти търся ли изцепките :-D

Като снимаш навесите измери и профилите......да копираме нещата как се правят, а не само да го раздавам тежко. Всъщност направо Ти посъветвай питащия кое, как и защо.

Тема "Да направим метален навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: