• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
Това с ПВ-то много лесно се хваща при две различни машини. Например Gys го пишат на 20 градуса, с много ситен шрифт го пише и на 40 градуса и там е плачевно. Примерно на максималните ампери ако сложиш максималния като дебелина електрод ще изгори три или четири ако е на 20 градуса и ще прегрее. Ако обаче е мерен на 40 градуса много трудно ще прегрее. Говоря за ПВ 60%, всичко друго си е любителско и трябва да се презапасиш ако искаш да работиш повече.

Edit
Повечето производители не дават повече от 12 месеца за юридически лица. ЗЗП казва именно че гаранцията за физически лица е 24 месеца, ЗЗП не казва и не задължава никой за гаранцията за юридически лица. Конкретно при нас е една стандартна гаранционна карта за всичко, което е наш внос, в нея пише 24 месеца за физически и 12 за юридически или малко повече за определени машини, които са описани. Много производители и вносители не дават повече от 12 месеца и на физически, макар че си е незаконно. Трябва да мине време, проверки и др. за да влязат всички в час.
idunno - специалист
Гаранцията на моя електрожен е 2 години, така че dragozow погледни гаранциите на истинските производители.Само на китайските електрожени( и цялата им боклукчива техника) я разделят на две години за физически лица и една за фирми, че на кой му е нужен електрожен за 400- 500 лева с една година гаранция.
И малко офтопик- наскоро ми се наложи да заварявам и имах само макарата (1,5мм2 кабел) и един удължител.Общата дължина на кабела(удължителя+макарата)-70 метра.Е, единственият проблем при заваряването с базични 3,25 електроди беше една идея по - трудното палене, но иначе шевове като слънце :).Просто споделям защо си заслужава по- скъпата техника-просто с нея можеш да си свършиш работата.
agj - майстор
pansim написа:
Към agj - пари в този занаят не се правят отдавна с изработка на железария по села и паланки.
Надявам се да го знаеш. И там където се изкарват добри пари със заваряване на отговорни конструкции, въпросния модел така хвален от теб е неприложим!
От кога пък има изсквания към машната с която ще се работи ,аз знам за изсквания към метода към технология и т.н. но към машина с която се работи за изсквания не съм чувал, ако можеш и с пернишка саксия да свършиш работа защо пък не .... ! :razz: Ти защо си мислиш че отговорни конструкции се заваряват само с електрожен!? Въпросната машина отлично работи на ВИГ и се използва основно за това ,заварявани са с нея -тръбопровиди черни ,неръждаеми за ниско и високо налагане ,неръждаеми цистерни изъдържаши тонове натоварване и още много други неща и по градове и по села и по паланки,в което няма нищо лошо ,освен ако намека не е че селяни работят с нея в което пък няма също нищо лошо ! :-D Хайде със здраве ! :partyman:
dragozow - майстор
Не ти говоря за китайски машини, а още по-малко за боклучиви. Да ти кажа няколко фирми които дават 12 месеца за юридически? Abac, Husqvarna, Karcher, Lavor...мога и още. Основния проблем е че фирмените машини не се пазят като личните, а не че ще работят повече. Или че великите български бизнесмени искат с водоструйка за 200 лв да отворят автомивка или с компресор пак за толкова пари да обслужват малко цехче с 20 работника. В същото време карат коли за по 100 бона. За частни лица специално на нашите заваръчни даваме 3 години, обмисляме 4, но трябва да мине малко време за това. Нещо повече, разрешаваме да си отвориш капака на машината и да я продухаш без да загубиш гаранцията, нещо което никой няма да ти позволи. Ние внасяме и много стока от Европа освен китайската и сме виждали всякакви машини. Какъв е смисъла да си купиш нещо за фирмата с две години гаранция за 2000 лв и платката му да струва 1300 и да не подлежи на ремонт? Питай колегата който ги поправя.
gogo7777 - майстор
При моя Кастолин, по време на гаранцията (2 години по документация), беше ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да нося апарата за профилактика периодично, естествено безплатно, като ми предлагаха тяхна оборотна машина ако имам нужда. Някои търговци и представители знаят какво е професионална машина и колко струва престоя и извън работната площадка :-D Въпрос на икономическа политика.
agj - майстор
gogo7777 написа:
Но на Телвина ПВ-то е мижаво едва 7%
Абе къде видя тия проценти.......... :?:
Който видял- видял! :-D

Прикачен файл

815853_dati_900 40ъ.jpg
815853_dati_900 40ъ.jpg (48.61 KиБ) Видяна 1698 пъти

Прикачен файл

815853_dati_900.jpg
815853_dati_900.jpg (82.27 KиБ) Видяна 1698 пъти
gogo7777 - майстор
ТОВА НЕ Е ПВ..........ПВ-то е съседната позиция.
agj - майстор
stivemaster написа:
Колега Agj не казвам че не трябва да се дава при 40С а че няма такава практика .Аз лично съм купувал електрожени на фирмите - Фрониус,Струна,Редко,Есаб,Дел,Вики,Гама,Телвин,IMS което е същото като GiS и KiTin (данните им са долу горе така описани)
Не горе долу ,а данните са описани и за 20С и за 40С ама така че да заблудят клиента
NORMALE VERWENDUNG - е за 20°C
А от долу има по малка табличака там и с по дребен шрифт и по по-различен начин е дадано ПВ-то при 40°C!
Колега stivemaster, стандартно ПВ-то се дава при 40°C!При марковите машини рядко се упоменава ,защото параметрите са си по стандарт или ако данните се дават и при 20°C това се упоменава изрично! :partyman:
Последна промяна от agj на съб фев 08, 2014 2:33 pm, променено общо 3 пъти.
dragozow - майстор
gogo7777 написа:
При моя Кастолин, по време на гаранцията (2 години по документация), беше ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да нося апарата за профилактика периодично, естествено безплатно, като ми предлагаха тяхна оборотна машина ако имам нужда. Някои търговци и представители знаят какво е професионална машина и колко струва престоя и извън работната площадка :-D Въпрос на икономическа политика.
Естествено е като си дал толкова много пари.
agj - майстор
gogo7777 написа:
ТОВА НЕ Е ПВ..........ПВ-то е съседната позиция.
Да бе !Те и други като теб се зблуждават така! :-D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Esab Buddy Arc 180" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: