• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 56
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
Маската,за разлика от много други техники,които обсъждаме си е сериозна работа-тук говорим вече за гаранции за здравето.Досега съм използвал само маркови стъкла,никога не съм си позволявал компромиси със случайни такива,защото здравето ми зависи от това.Някак не мога да се пречупя да повярвам на обикновените соларни и да им се доверя.Ами ако се окаже след няколко години,че съм сгрешил.....Аз за такъв уред бих искал всички възможни сертификати и гаранции и пак ще съм с едно наум!Скоро ми потрябва още една маска и мислих,мислих.... и пак си купих конвенционалн шлем,и аз избрах Eco Arc 2,но соларен пак не посмях да взема.Все си мисля,че ако посегна,ще е на най-високите класове! Убедете ме в противното,заварявам доста и ще съм ви благодарен!
agj - майстор
Sharkolia написа:
.Един филтър по-светъл отгоре през ,който да се вижда всичко като през слънчеви очала и един тъмен по-широк отдолу за заваряване. В такъв стил ми е ръчната маска. :? :-D
На ЕСАБ еко арк 2 можеш да сложиш ето такова стъкло http://www.formicaweld.cz/0|10|15|23|29 ... U4203.html ,то е точно в тоя стил в които ти е ръчната маска.Много интересна глезотийка е ,но тук в Бг. е абсурд да се намери подобно нещо.....!
dragozow - майстор
Убедете ме в противното,заварявам доста и ще съм ви благодарен!
Високия клас маски вече се купуват за 100 + лв, няма опасност да си увредиш здравето. Вземи от някой и пробвай, една ръка повече е много полезна. Особено при пипкави работи, когато трябва да обръщаш детайла, да задържаш нещо и др.
agj - майстор
dragozow написа:
Убедете ме в противното,заварявам доста и ще съм ви благодарен!
Високия клас маски вече се купуват за 100 + лв, няма опасност да си увредиш здравето. Вземи от някой и пробвай, една ръка повече е много полезна. Особено при пипкави работи, когато трябва да обръщаш детайла, да задържаш нещо и др.
Марковите маски от високия клас се купуват за 300 + лв. !Аз лично имам доверия само на Speedglas ,другия известен производител у нас -Optrel съм го изключил като вариант за използване!
По ниския клас на Speedglas -100 се купува за 200 + лв.! :drinkers:
juvesan - специалист
А бе добре е човек да има маркови инструменти, но... понякога се чуди има ли смисъл... :? След като счупиха и предното "соларно " стъкло, шефа каза да се вземе "някакво" и се обзаведохме с optrel mira plus - Швейцарско :wink: кой го знае верно ли е...и сега "шляпаме" с него. Води се уж по фирменно ...ама пък има 2 степени (само) включват се отвътре с едно "микроскопично" ;) копче и ... като се се хвана в къщи с китаеца от dragozow ,( който е на 1/4 от цената на Optrela) със копчето отвън и 1001 варианта на затъмнение + евентуално изключване, освен неудобството и вътрешната нагласа че оптрела е истински някаква разлика не виждам.. :? Никой не ти казва какво минава през едното и другото наистина , очите не ме глождят ( което нищо не значи ) и тогава остава само въпроса: къде е истината? нямам лаборатория все пак ... :drinkers:
koveslav - майстор
Доктори са ми казвали,че проблеми с кожа и очи се разбират след години,но тогава вече е късно.Просто не ми пука с какъв електрожен примерно съм,важното е да работи добре и да няма опастност да ме тресне тока!Но ми пука с какви дискове режа,за да не си отрежа нещо което не трябва :D и с какви предпазни средства за очите,слуха и дишането съм,за да не се окаже след някоя година,че икономийте.....Не е нормално за колата да ми искат евро "...мнайсе" а за маската-кой каквото намери.Кое е по-опасно за здравето?
dragozow - майстор
Ми те не всички китайци правят боклуци, много от филтрите на марковите маски всъщност са китайски. Просто марката се плаща, за това са оптичните класове и др. В масовия случай маска от пазара в Асеновград е най-евтиния и орязан вариант. Не че няма да работи няколко години, но и няма общо с хубава маска. При мен оня ден дойдоха най-новите модели маски на Gys, китайските ги превъзхождат по няколко показателя. Да не кажа че филтъра на Gys всъщност е ребрандиран китайски, само че са поръчали по-евтиния вариант.
Sharkolia - специалист
Някога бачках като мотокарист във Финладия в една фирма занимаваща се с изработването на големи корабни елементи. Та там нямаше нищо друго освен Кемпи и Спийдглас. Тогава за първи път виждах това чудо на чудесата соларната маска. Неможех да се начудя до къде е стигнала инжинерната мисъл. Познати колеги ,полски заварчици чат пат ме пускаха да се базикам с СО-то и маската .Може би щото тва си е най-лесният метод на заваряване та тогава останах с впечатлението ,че тва е фасулска работа,голям кеф ми правеше да заварявам с тоя полуавтомат. И с тази идея си живеех до преди месец-два когато си взех моя машинка само дето с електроди се оказа доста по-сложно да заварява човек,а ВИГ още не съм и пробвал.
А спидгласа там беше с прикрепване на една тръба отгоре на маската която стигаше до въздушен филтър ,който пък беше закрепен на колана ,страшен кефа с тая маска :)
Sharkolia - специалист
agj написа:
Sharkolia написа:
.Един филтър по-светъл отгоре през ,който да се вижда всичко като през слънчеви очала и един тъмен по-широк отдолу за заваряване. В такъв стил ми е ръчната маска. :? :-D
На ЕСАБ еко арк 2 можеш да сложиш ето такова стъкло http://www.formicaweld.cz/0|10|15|23|29 ... U4203.html ,то е точно в тоя стил в които ти е ръчната маска.Много интересна глезотийка е ,но тук в Бг. е абсурд да се намери подобно нещо.....!
Тва стъкло има ли си няква марка под която да го търся и тук в Полша?
agj - майстор
Sharkolia написа:
agj написа:
Sharkolia написа:
Тва стъкло има ли си няква марка под която да го търся и тук в Полша?
Такова стъкло и аз за прав път виждам ...и то само в този сайт!
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 56

Тема "Маски и шлемове за заваряване-всичко за тях и избор на маска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: