Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
MamaMy написа:
Точно те са с оригинални китайски части. Там едва ли има части от друга държава. :lol:
Това съвсем не означава нещо лошо и не бива да се подхожда така предубедено. .
Тук се подхожда предубедено само към определени китайски апарати т.е. апаратите с по ниска цена които подбиват пазара ,но и към тях не трябва да се подхожда предубедено, защото и от тях има такива които могат да задоволят нуждите на хора които не могат да отделят много средства и на които използването на апарата два -три пъти в годината им е предостатъчно !
kuger - майстор
Почна се пак!
Не плюя по нищо китайско. Знаете китайците колко вида качество имат. Кой какво ще продава, кой какво ще купува, си е въпрос на избор. На мен това ми хареса, това купих.
Аз имам два настолни, HP и Compaq EVO, както и лаптоп HP, всичките произведени в Китай. Но, това не им пречи да работят вече доста години.
gogo7777 написа:
Каквато ти пасне на главата като я нагласиш. Хубаво е шлема да е еластичен и здрав. Маските дето се държат в ръка по нищо не отстъпват на другите. В някои случаи (не са малко) са много по-удобни от другите. Един заварчик трябва да има и такава. :)
Имам две ръчни, но понякога не стигат ръцете. На работа имахме и шлемове, но на тях им се чупеше много лесно винта за регулиране, как да го напиша, как да се спусне шлема. Затова питам патилите.
agj - майстор
kuger написа:

Да, и искам мнение за свястна маска, моля!
Има тема за маските - viewtopic.php?f=56&t=44159 -прочети я, но съвсем отначало и ако не можеш да отсееш сеното от плявата или ако нещо не ти е ясно- питай !
koveslav - майстор
Е няма как да се изясни въпроса,било то за българското или за китайското,с многозначни отговори.Трябва поне елементарна последователност и поддържане на теза в изказванията.Значи в единия случай като си купиш българска техника за "Х" лв,според този форум няма как да е българско на тая цена,а само е "асемблирано в България" или е "недоклатено" или пък е с "прилепени лепенки",щото видиш ли цената е ниска и не се връзва да се произвежда тук......В другия случай обаче,на много по-ниска цена български изделия стават "върха",че на всичкото отгоре са и с "оригинални части".И кво става в тоя форум-"пак се почна".Сега пък китайците е нормално да са по-скъпи скъпи от българското и то(българското) не може да ги достигне,макар и да е с по-добри чаркове и параметри...А за топлата вода и откриването и...не бъдете толкова сигурни! Най-добре всички да "посмалят малко" и да се получи по-логична подредба на нещата,иначе е смешно.Успех на всички!
kuger - майстор
СПИРАМ ДА ПИША В ТАЗИ ТЕМА !

Каквото и да се напише се префразира !
Много неща научих от тази тема, но всичко се чете, както дявола чете евангелието, или по-скоро не се прочита внимателно, а се бърза с отговор!
MamaMy - майстор
kuger написа:

Много неща научих от тази тема, но всичко се чете, както дявола чете евангелието, или по-скоро не се прочита внимателно, а се бърза с отговор!
Аз не виждам някой да оспорва твое мнение. Нито пък виждам някой да оплюва българското. Аз дори съм за българското. Дори съм за всякакво друго което е качествено и достъпно. Проблема е, че под слогана "изберете българското" ни заляха с помия. Почти няма свестни български колбаси или кремвирши. Това съвсем не беше така. В същото време Китай беше известен в България с качествените си и съвсем не евтини стоки. Всички търсехме китайски кецове, моливи Кохинор, коприна, порцелан, инструменти и ред други неща които бяха синоним на качество. В момента китайските стоки на нашия пазар са от най-ниското им качество, но вината не е в потребителите, а в държавата. Няма контрол. Няма стандартизация. Върлото преразпределяне на капитали доведе до срив в качеството не само на стоките, но и в качеството на живот. Сега вече има и качествени стоки. Проблема на болшинството потребители е липсата на финансова възможност да си закупят от тях. Тук вече е тънкия момент. Кой ще успее да намери баланса качество цена и ще задоволи любителския пазар. Китайците обаче са толкова мощна промишленост, че няма начин да се заобиколят дори и със местно производство. Няма лошо. Въпроса е да се развива нашата промишленост. Така или иначе голяма част от суровините ни са внос. Какво значение има къде са произведени ако отговарят на стандартите. Ето тук е тънкия момент без да се засягат разни "патриоти".
Иначе свалям шапка на всеки българин успял и успяващ да произведе качествен продукт конкуриращ вносния. Както казах търговците трябва да се замислят и да разберат, че е по-изгодно да търгуват с местни стоки. За това трябва да се намеси държавата и разни чиновници да си свършат работата, а не да се оправдават със свободния пазар.
kuger - майстор
Извинявам се, че пиша в темата пак!
По принцип там, където плюя, не лижа!
Но ми хареса мнението ти.
Нека никой не се чувства задължен с моето мнение, то си е мое!
Вярно, всичко в България е или измислено, или опорочено. Но, докато търговците не разберат, че боклуците, дето внасят, и бедните българи също не разберат, че евтиното винаги излиза скъпо няма да има оправия.
Опитах се да защитя човек, когото не познавам, и който се мъчи да оцелее в джунглата на псевдопроизводители. Ето го резултата.
Но всичко това е OFF, спирам.

пп: Нямам нищо против Китай, от там са тръгнали по света едни от най-революционните открития.
Sharkolia - специалист
MamaMy написа:
kuger написа:

Аз не виждам някой да оспорва твое мнение. Нито пък виждам някой да оплюва българското. Аз дори съм за българското. Дори съм за всякакво друго което е качествено и достъпно. Проблема е, че под слогана "изберете българското" ни заляха с помия. Почти няма свестни български колбаси или кремвирши. Това съвсем не беше така. В същото време Китай беше известен в България с качествените си и съвсем не евтини стоки. Всички търсехме китайски кецове, моливи Кохинор, коприна, порцелан, инструменти и ред други неща които бяха синоним на качество. В момента китайските стоки на нашия пазар са от най-ниското им качество, но вината не е в потребителите, а в държавата. Няма контрол. Няма стандартизация. Върлото преразпределяне на капитали доведе до срив в качеството не само на стоките, но и в качеството на живот. Сега вече има и качествени стоки. Проблема на болшинството потребители е липсата на финансова възможност да си закупят от тях. Тук вече е тънкия момент. Кой ще успее да намери баланса качество цена и ще задоволи любителския пазар. Китайците обаче са толкова мощна промишленост, че няма начин да се заобиколят дори и със местно производство. Няма лошо. Въпроса е да се развива нашата промишленост. Така или иначе голяма част от суровините ни са внос. Какво значение има къде са произведени ако отговарят на стандартите. Ето тук е тънкия момент без да се засягат разни "патриоти".
Иначе свалям шапка на всеки българин успял и успяващ да произведе качествен продукт конкуриращ вносния. Както казах търговците трябва да се замислят и да разберат, че е по-изгодно да търгуват с местни стоки. За това трябва да се намеси държавата и разни чиновници да си свършат работата, а не да се оправдават със свободния пазар.
Ей така за протокола да не слагаме фирма с над 200 годишна история при "качествените" китайски стоки.
Koh-i-Noor или Кохинор на български е чешка фирма и единственто което я свързва с Китай е голямата вероятност да си купиш такъв молив и в Пекин
koveslav - майстор
Ето как изглежда ситуацията при немарковите машини,погледната през моята гледна точка на потребител.Тази гледна точка се е повлияла и от писанията в този форум,естествно.Ще се опитам да групирам по цени(тъй като логично това е един от признаците за качество) предлаганите на нашия пазар инверторни електрожени:

1 и 2 място по ценова категория си оспорват български производители от София и Казанлък.С високи параметри по описание,като Софийския като че ли застъпва и професионалния клас.Твърди се,че и двете фирми са много сериозни в гаранционното и извънгаранционното обслужване
3.По мое осмотрение с малко по-ниска цена,но и с беден асортимент,българска фирма от Шумен,с много сериозни заявени параметри и суперлативи от клиенти.За гаранционните условия не знам нищо.
4.Търговец на такава техника от София,внос от Китай,предлаганата техника е със сериозни параметри и се предлага с доста дълъг гаранционен срок.
5.Български производител от този форум,с цени под горепосочените китайски,но според колеги тук техниката му е с високо качество и параметри,твърди се,че е със сериозно гаранционно обслужване.
6.Китайска техника с разнообразни параметри,марки и качества....Има и добре работеща,но трябва да се познават моделите с подробности.
Ето,погледнато откъм ценови категории,каква картина се получи според събраната от мен информация.Как да преценя кое е най-доброто на пазара,и как да не се дразня от тази противоречива информция..Какво да си купя,ако реша да е евтино и какво да си купя,ако реша да е качествено според такава информация.А евтиното и качественото.....знам че се продават по отделно.Кажете ми пак,че картинката не е объркваща за потребител като мен,четящ този форум.
MamaMy - майстор
Само за протокола. Сигурно си оставил точка 0 за най-известните марки произвеждащи инвертори. Вярно, че цените са зашеметяващи, но имат представителства у нас и се купуват от някои хора. Именно за тях казах, че са недостижими за обикновения българин-любител железар. Въпроса е, че на нашия пазар присъстват, но въобще не се и опитват да се борят с евтината азиатска техника. Те са насочени към друг сегмент потребители и тяхната пазарна ниша е гарантирана. Е, защо българската техника не потърси ниша някъде по средата? Хем печалбата ще бъде достатъчна да остане и за развойна дейност, хем ще успява да задоволи потребностите. Защо трябва да се сравнява и бори с боклуците. Оставете ги! Те сами ще изчезнат ако спрат хората да ги купуват. Това може да стане по два начина. Или тяхна качествена алтернатива на изстискани цени, но тогава печалбата няма да бъде достатъчна за да остане и за развойна дейност или като се излъжат всички наивници и накрая разберат кой произвежда качественото. Явно, че държавата няма интерес да се намесва. (то пък една държава)

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: