Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Правилно, да си ги оправя той с НЕГОВИТЕ части. :-D
koveslav - майстор
Аз съм свидетел,че електродите са неръждавейка и Норд.С тези електроди от архивите на Agj и май на същите планки направихме проби и на малкия ми електрожен.Освен като са поотлежали десетина години електродите(като им видях кутиите.....а и снимки на кутиите ви бяха показани....),да са си променили параметрите и да работят на по-малък ток и по-стабилно,ама надали...Едва ли е това причината :D :D :D И точно аз обърнах внимание на Agj,че са му откраднали клипа и това стана няколко дни,след като го беше публикувал тук. Вече в няколко работилници на колеги виждам този "MMA 200 L " от 250лв на хасковското Вики,с което са правени клиповете и твърдят,че са доволни.Имат и една година гаранция,но всички са купували и са се консултирали директно с него(хасковлията),а не през пазарските и улични "специалисти".За информация-устройството на този модел(свалихме от любопитство капака на машината на един колега) отвътре изглежда като снимките които бяха публикувани тук на Райдер 200 и на Argo 200. Не съм специалист по електроника,само казвам,че си приличат,еднотипни са по устройство.Нямат нищо общо с празните кутии на други китайски модели,които бяхте публикували. Същия модел го има и с функция аргон и HF запалване и тук няколко човека се хвалеха и от него,включително и в анкетата за електрожени.А шлаката се отделя така,защото планката е дебела 3-4мм и при по-дълъг шев прави доста сериозна топлинна деформация докато се нагрява и изстива и точно деформацията я отлепва.Получава се при определени ситуации,не е чак чудо невиждано.
nikolson - майстор
Ще дам мнение само като търговец. Отдавна мислех да го направя. Твърде възможно е, вносителят да поръчва две "качества" машини. Тези, които сам продава на дребно, и такива, предназначени за "търговия на едро". Тази практика се прилага от търговските вериги с "криейтив". Някои от цените изглеждат на пръв поглед невъзможни, а всъщност продуктът не е същият. Бях го казал и за някои техники, даже на реномирани производители. Например с буквите накрая. Като навържат три-четири букви допълнително, кой ще обърне внимание. Така е и напр. с праховете за пране. Ако в Англия ти продават mounting spring, а у нас mounting fresh, фирмата си работи "коректно".
Изводите са направени на база реални случаи.
dragozow - майстор
не е нищо друго освен кражба на авторско право
Не думай? Как не ги е срам.
gogo7777 - майстор
А шлаката се отделя така,защото планката е дебела 3-4мм и при по-дълъг шев прави доста сериозна топлинна деформация докато се нагрява и изстива и точно деформацията я отлепва.Получава се при определени ситуации,не е чак чудо невиждано.
Не визирам отделянето на шлаката, а самата нея..........електрода може да ти го извадят от кутия на НОРД /от всяка шапка може да изкочи зайче/, но кво от това........това на снимката произлизаща от клипа е правено с РУТИЛОВ електрод. Елементарен фокус за ба..ци, с каква цел, се въздържам да коментирам......... :evil:
koveslav - майстор
Аз пък ще ти кажа,колкото и да ги разбираш,че шлаката на нормално горял,на прегрял от висок ток и на недобре работил при нисък ток базичен електрод е коренно различна.От шуплеста,през нормален защитен слой,стига до тънък гланцов филм върху шева.Точно на клип правен с телефон да се твърди какъв е електрода според шлаката-доста смело изказване.Но не е това най-важното.Пробвай някъде посочения модел електрожен и ще разбереш,че работи наистина много добре.Доколко са истинсики електродите-при тези проби сравнявахме раликата между наличния норд и току.що закупените от мен 7018 на Бьолер.Да ти казвам ли,че резултатите с Бьолер и със същия електрожен бяха още по-добри и интересни и откъм палене и откъм шев и откъм шлака.Тях аз ги вадех от "ръкава",а не "фокусника".Вярно,не "заварявахме кофи на багери",но....Дайте да не почваме пак старите кавги,нека са спортсменски спорове и не говорете за някого,без да познавате възможностите и занаятчийските му способности.Особено пък да се обвиняваме в некоректност.......
Последна промяна от koveslav на вт юли 08, 2014 9:27 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Нямам никакво намерение да споря или да коментирам уменията на който и да било. Факт е, че в клипа има откровенна лъжа. Не ми е нужен микроскоп за да го твърдя. Разбирам, че пишеш заради приятеля ти, но другите съфорумници остават в неведение......,а и в намесата ми има подтекст предназначен към конкретен потребител. И понеже си грамотен човек, може сам да сравниш шлаките на рутилов и базичен електрод....без да знаеш другите тънкости /фокуси/, ще забележиш разлика. Ако и тогава се затрудниш, то ще трябва да разчупиш шлаката и да се дообразоваш малко теоретично коя обмазка как стои в горещо и в студено състояние /има там разни газови мехури, водородни съединения, цветови гами и прочее.../. Другото което е не се мъчи при 82А и една планка, няма да ти се отлепи сама шлаката, /което и не е нужно де :) /. Обърни внимание и на завършека на шева, другото което издава невинната измама..... :lol:
agj - майстор
gogo7777 написа:
Нямам никакво намерение да споря или да коментирам уменията на който и да било. Факт е, че в клипа има откровенна лъжа. Не ми е нужен микроскоп за да го твърдя. Разбирам, че пишеш заради приятеля ти, но другите съфорумници остават в неведение......,а и в намесата ми има подтекст предназначен към конкретен потребител.
А ти заради кого пишеш ,не ли отново за приятеля си !?И какви са Вашите цели -абсолютно комерсиални !Тотално оплюване на конкурентни продукти -което пък се нарича нелоялна конкуренция!
Винаги когато някой потребител тук във форума който пита за прословутите китайски апарати все се появяват разни производители, търговци и разни други тролове и започват не само да плюят ами и да осират всичко.....!
Няма никаква лъжа във публикувания клип ,нямам и никакво намерение да споря с някакви псевдоспециалисти ....!
Ето ВИ още клипове от личната ми видеотека- гледайте и се наслаждавайте на китаските чудеса Госопода специалисти.....
Ето ти китайче с функция аргон за което супер специалиста Гого седмицата- твърдеше също че само плюе : Хайде разгледай заварката анализирай и кажи каква лъжа е изполвана :? :-D
Ето ти отново заварка с НОРД Апарата е купен преди около три години, използва се професионално,няма никакви проблеми с него до сега!Работи перфектно както на електроди така и на ВИГ!
Ето ти проба на още един китаец пак с НОРД и на аргон
Последна промяна от agj на вт юли 08, 2014 12:23 am, променено общо 3 пъти.
agj - майстор
esso написа:
Здравейте,
Отдавна искам да си взема електрожен но все се разубеждавам след някои коментари.

Конктетно си харесах ИНВЕРТОРЕН IGBT ЕЛКТРОЖЕН MMA180 - ЦЕНА 240 ЛЕВА от сайта на viki-mashini.com
Приказвах с човека като първоначално исках да взема синята серия ММА200, но той ми каза, че този бил с по добри транзистори.
Има ли някой закупил машина от този сайт тази конкретно или друга и доволен ли е?
За MMA180 нямам впечатления !
Има впечатления от ММА 200L - ЦЕНА 250 ЛЕВА
за тая цена машината е просто перфектна!
fore - майстор
koveslav написа:
За информация-устройството на този модел(свалихме от любопитство капака на машината на един колега) отвътре изглежда като снимките които бяха публикувани тук на Райдер 200 и на Argo 200. Не съм специалист по електроника,само казвам,че си приличат,еднотипни са по устройство.Нямат нищо общо с празните кутии на други китайски модели,които бяхте публикували. Същия модел го има и с функция аргон и HF запалване и тук няколко човека се хвалеха и от него,включително и в анкетата за електрожени.А шлаката се отделя така,защото планката е дебела 3-4мм и при по-дълъг шев прави доста сериозна топлинна деформация докато се нагрява и изстива и точно деформацията я отлепва.Получава се при определени ситуации,не е чак чудо невиждано.
Колега споменаваш марки които са забранени тук, а пък и им изтъкваш качествата които също са отхвърлени. :forbidden: Внимавай да не те поразят 2000 ампера барабар със шлаката която не е от там. :mrgreen: :prost:
Последна промяна от fore на вт юли 08, 2014 12:12 pm, променено общо 1 път.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: