Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
gogo7777 написа:
тук в електрожените има форумна религия,не четеш ли старите мнения?!
А ти като ги чете, файда намери ли. Твоята тритактова играчка работи ли още :lol:
Работи и пари си вади даже.И баш по акъли от тоя форум е купена,благодарен съм за което.Ама теб нещо не моа те разбера,така или вака....Нещо неправилно ли му казах на човека?
fore - майстор
ЧНГ на всички !!!

Въпрос за заваряване на поцинкована тръба.

Знам че става значително по трудно. Цинка пречи при заваряването, капе, пуши и тнт.

След тежките снегове, на Вилата е станала лека беля на една от асмите, и е необходимо да заваря малко поцинковани тръби на местото на едни арматурни железа.

Та който е наясно с тази материя да казва.
gogo7777 - майстор
Вежена е твоят електрод (или подобен рутилов). Стига тръбите да не са изцяло от цинк.
fore - майстор
Абе обикновена поцинкована тръба за водопровод на 3/4. Имам Хюндай електроди - 6013 рутилки.

Та с тях мисля да го мъча. А имам и електроди за неръждавейка.
kuger - майстор
Свали цинка с флекса.
gogo7777 - майстор
Имам Хюндай електроди - 6013 рутилки.
С тях става.
fore - майстор
kuger написа:
Свали цинка с флекса.

Точно това четох някъде- че се правела фаска и така после се правел и добър провар като форма.

Тоест цинка е само от вънка по трабата ?

Те за това вътре гният и трупат отлагания.

Мерси колега. :partyman:
kuger - майстор
Цинковото покритие е гадно за заварка. Ще си спестиш много неприятности, ако го премахнеш.
stan73 - майстор
kuger написа:
Свали цинка с флекса.
И аз щях да предложа същото. :partyman:
Хем затруднява заваряването (демек трябва да си мнооого добър заварчик, за да можеш да заваряваш и с него), хем и изпаренията му при заваряване са токсични. Най-добре да се махне
agj - майстор
fore написа:
kuger написа:
Свали цинка с флекса.

Точно това четох някъде- че се правела фаска и така после се правел и добър провар като форма.

Тоест цинка е само от вънка по трабата ?

Те за това вътре гният и трупат отлагания.
Фаска се прави ако тръбата е дебелостенна !Иначе почистваш само цинка ,най вече заради вредните изпарения.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: