• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 56
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
Аз,като потребител,без да визирам стоките на някого конкретно,смятам че някакви сериозни документации трябва да ни покажат кое е стандартно и кое не.Иначе в днешно време какви щампи и брошурки се правят дори и с домашно оборудванеееее....Пей сърце!Иначе за търговийката е вярно"Щом се продава,значи е добре" :lol:
pansim - майстор
Точно това е проблема - хартийки ще ти покажат всякакви от Китай.
Опитай се в Китай да внесеш нещо...Трябва задължително да мине през техен контрол, с пълна документация /разбирай после да си го изкопират/
А у нас...хартийка от Китай и давай...
dragozow - майстор
По едно време имаше контрол, ние сме давали машини за "изследване". Това "изследване" беше в една лаборатория, върнаха машините след 3 години, цялата лаборатория си беше правила ремонти с тях (електроинструменти Hitachi). Сега никой не проверява, не искат даже декларация за съответствие, плащаш мито, ДДС и внасяш. Понякога отварят някой кашон да видят дали е това, което си обявил...разграден двор. За моторните триони има екологични норми за целия евросъюз, безименните триони не ги покриват и би трябвало да не могат да се продават, продават се на поразия. Заради тези екоизисквания големите производители като Хускварна, Щил и др. смениха целите си гами машини. Излиза така че всеки си прави каквото си иска, може да се отървеш от всяка проверка с малко пари. Като африканска държава сме.
koveslav - майстор
Навремето работех в една фирма,продавахме трактори.Един от моделите китайски тракторчета,и то най-продавания се оказа с много наднормена шумност и с необичайни вибрации.Клиентите си бяха доволни-за 5-10 минути проба,нищо не може да се разбере.Но,комисията по стандартизация забрани вноса,не ни издаде сертификат.Заспорихме и се оказа,че са прави.Дотогава тези машинки идваха наистина с малко различен двигател.Замериха данните на стария модел по наше настояване и.....наистина разликата беше голяма.Е,какво щеше да стане ако бяхме наводнили пазара с такива машини?Вредата за ползвателите щеше да се разбере след години,но каква полза да слагаш "след дъжд качулка"?Има смисъл от стандартизация,иначе сме си направо в джунглата.
Sharkolia - специалист
Драгозов, винаги според мене ти като търговец можеш да пускаш сигнали за такива фантомни машини на нашият пазар. За нас като клиенти тва си е по-трудно ,ала тебе те касе това ,касае най-вече бизнесът ти . Все пак в България все още има БДС нали.
Що се отнася до Спийдглас тук нещата не опират само до показателите на филтъра,а до матерялите от които е направен и той ,както и самата маска. Спийдглас продават своите маски на части. Някои от тези части ,на пръв поглед изглеждащи пласмаса са с фибростъкло или карбон и доста често надминават като цена дори цяла добра китайска маска. Става въпрос за най-високите им класове. Дори безцветното им предпазително стъкалце е по-скъпо от моята ЕСАБ Еко Арк II.
Аз не съм човек дето да спори с тебе и да ти казва кое как и колко ала съгласи ,се че точно както ти каза по-горе става въпрос за Ферари и Жигула.
pansim - майстор
Sharkolia написа:
Все пак в България все още има БДС нали.
Ха...вярно ли :-D :-D :-D
:lol: :lol: :lol:
И къде е този стандарт по отношение на заваръчни консумативи и машини /в такава тема сме инак примери много/
Въпроса е риторичен :)
gogo7777 - майстор
Гого,защо не са удобни-на открито сензорите ли грешат?
Защото при слънчево време правят магарии.....и марковите и китайските. Не е само защитата от лъчите, а и фокусирането. Когато заварявах по цял ден, от непрекъснатото затъмняване и просветляване на стъклото, очите се уморяват и предизвиква леко главоболие без да съм се осветил. Не е само при мен така, други колеги също се оплакват от явлението.

Имаше едни гръцки маски, които бяха изработени само от кожа. Сгъваха се и се побират в джоба :) . Леки, удобни, здрави, прости, но и ефективни.......без да я сваляш се стикова без проблем, само надигаш леко главата и гледаш под маската. Ако видя такива ще си купя няколко.
koveslav - майстор
Аз пък ще задам следния въпрос-ужасно много прах се лепи по шлема.Пластмасата се намагнетизира явно при пренасянето и постоянно бърша праха-отвън като и да е,но отвътре го дишам.Почвам пак да си плача за стария картонен шлем.Знаете ли някой трик това да се избегне.
Sharkolia - специалист
Стана ми интересно и попрочетох оффроуд форума и...
Г-н Драгозов ,там има хора ,които твърдят също и ,че заваряват без маска :-D :-D :-D
koveslav - майстор
Sharkolia написа:
Стана ми интересно и попрочетох оффроуд форума и...
Г-н Драгозов ,там има хора ,които твърдят също и ,че заваряват без маска :-D :-D :-D
Ако са си купили електрожените за "да има",за какво им е маска? :D
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 56

Тема "Маски и шлемове за заваряване-всичко за тях и избор на маска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: