• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Да започва от долу нагоре.....иначе 100 страници няма да стигнат.
Новата постройка НЕ трябва да има общо със старата. Първо са основите.

:drinkers:
aleksnp - специалист
чет ное 06, 2025 6:38 pmkr1100 написа:
aleksnp - предвидил ли си профили ламарина затварящи термопанелите и улук ?
Честно казано, не съм мислил за това, но със сигурност ще трябват. Сега мисля, как да закрепвам колоните.

gogo7777 написа:
Новата постройка НЕ трябва да има общо със старата. Първо са основите.
Тук малко ме разтревожи. Високите колони, няма ли да се захващат и към стената на къщата?

Нещо не сме се разбрали. Искам да направя постройка залепена за къщата, не отделна къща.
kr1100 - майстор
пет ное 07, 2025 6:25 amaleksnp написа:
чет ное 06, 2025 6:38 pmkr1100 написа:
aleksnp - предвидил ли си профили ламарина затварящи термопанелите и улук ?
...Честно казано, не съм мислил за това, но със сигурност ще трябват. Сега мисля, как да закрепвам колоните.
Посъветвай се за улук и профили с фирма изработваща такива .
Обикновен улук не е практичен = водата тече бързо по термопанела и при силен дъжд ще прелива над него. Изработват се по-голям борд и по- дълбоки
aleksnp - специалист
kr1100 написа:
Изработват се по-голям борд и по- дълбоки
Благодаря.
aleksnp - специалист
Звънях на няколко проектантски фирми. Все едно всички са се наговорили. Като кажа колко е квадратурата им става смешно. Няма да станат нещата с проектанти. Да искаш да им дадеш пари, а те да не ги искат.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет ное 07, 2025 3:55 pmaleksnp написа:
... Няма да станат нещата с проектанти. Да искаш да им дадеш пари, а те да не ги искат.
Плаща се на квадратура, та... Не внимавах, защо ти е проектант?
kr1100 - майстор
пет ное 07, 2025 9:42 amaleksnp написа:
kr1100 написа:
Изработват се по-голям борд и по- дълбоки
Благодаря.
Днес мислех да снимам , но много кал , а и не ми се катереше по стълба за улука.
Долу където свършва термопанела пак има профил тип козирка за откапване.
пет ное 07, 2025 3:55 pmaleksnp написа:
Звънях на няколко проектантски фирми. Все едно всички са се наговорили. Като кажа колко е квадратурата им става смешно. Няма да станат нещата с проектанти. Да искаш да им дадеш пари, а те да не ги искат.
Строеж на пристройка изисква проект, тъй като тя се третира като нов строеж, който изисква разрешение за строеж, съгласно българското законодателство. Пристройка, която има трайна конструкция с основи, зидове и покрив, винаги изисква инвестиционен проект и издаване на разрешение за строеж.

Не се занимавай с глупости! Просто си направи "навеса"! Иначе
viewtopic.php?f=47&t=62658
"Направи така, онака, основи,........."
На хората им е лесно да пишат за другите, а самите те да са почти напълно анонимни.
Не бъди прекалено открит и доверчив- не е полезно за здравето!
aleksnp - специалист
Тъкмо уж се разбрахме за профилите, после трябвало да е отделна постройка....
hidrazin - майстор
пет ное 07, 2025 8:07 pmaleksnp написа:
Тъкмо уж се разбрахме за профилите, после трябвало да е отделна постройка....
С кой си се разбрал - с проектант с пълна или поне частична правоспособност, строителен техник или поне накапан архитект?
Като гледам тея с които си се "разбрал" скоро време ще те накарат да заложиш и противоземетръсни шайби... :lol:
Ехаааа... тоя навес от поликрабонат дето е към 16,5 квадрата сигурно е отделна постройка? А твоя колко е и каква е разликата?
И не е Фанат за тУйлената стена а за огромни, стоманени профили като всеки от тях е на стъпка от 2 кубика бетон...
И няма НИЩО общо със стената на къщата...

Изображение

:partyman:
P.S.Не знам дали утре ще ми остане време да ти драсна няколко реда...
Просто се налага в момента да "чета"/запознавам с един проект а там е бая за четене...
(Е, не е строителен проект а електричарски - монтаж на няколко батерии от по 5 000 kWh всяка... :) )
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Да направим метален навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: