Poliboy написа:Някой ползвал ли е такъв инвертор http://olx.bg/200-a-s-displey-invertore ... -i61289520, говоря за непрофесионални нужди.Толкова е писано по темата - просто разгледай...Успех в покупката!
pansim написа:Ето още малко размисли на тема заваръчен инвертор...На мен обаче ми е интересно защо собственика на инвертора дава да му човъркат машинката на знайни и незнайни майстори ,а не се е обърнал към производителя , който най-добре ще може да помогне!Хората от фирмата са много разбрани и не вярвам да откажат каквато и да е била помощ !
ВИКИ-Б - горд надпис 200А...какво имаме вътре и защо два пъти идва при мен за смяна на диоди![]()
Снимките показват ...имаме два диода изправителни от типа STTH6003CW
Това са диоди два по 30А т.е. общо един диод може да издържи 60А в права посока.
Два в паралел = 120А
до тук добре...но понеже въпросния китаец с лепенки на български е еднотактен двутранзисторен правоходов инвертор, то "правите" диоди са натоварени значително по-малко по време от "обратните"
Но и те са 2 бр...т.е. 120А реален допустим максимален ток. Ток на късо на въпросния инвертор 220А...като не се променя и при 80А работен ток и при 150А.
Това дава отговор на въпроса защо и преди мен са сменяни...
ето и малко снимки
![]()