nikolson написа:Колебая се за http://www.gys.fr/prod-029972-586/ARC_M ... I_130_P/enАко ПВ-то е при 40 градуса не можеш да го прегрееш.Аз имам оригинално трансф. 150А телоподаващо Есаб с ПВ 20% на макс.До сега защита не се е включвала каквото и да сме работили с него. А инвертора охлажда в пъти по-бързо.На моето инверторче съм засичал почти сгорещяване на въздуха на изхода,но докато приготвиш следващата сглобка и започнеш следващия шев то е изстинало и защитата до сега също не се е задействала.
Предлагат ми го на половин цена, а е нов, но без гаранцияНапълно аматьорско домашно ползване. Дават му 5% при 130А и 60% на 45А при 10 минутен цикъл. Малко слабичък ми се вижда, но като се замисля, аз 30 секунди шев/заварка кога ли ще правя.
От друга страна, тежи 3 кг.
Питанката ми е, какви възможности има тая машина и колко е надеждна/дуракоустойчива?
Макар че много отклонихме темата към трафове,да споделя впечатление от една машинка на Дечев електрик-Пещера.Наскоро от любопитство пробвах една 130А много компактна тяхна машина.Лесно преносима и удобна,силовите кабели се свалят лесно и бързо и олеква още.Работи много добре с 2,5 и с 3,25,дори си пали и 4-ка,но естествено не е за тази работа.Не загря особено след доста ппроби,изцяло с медни намотки е доколкото успях да видя,но за съжаление според мен няма добре преценени ниски амперажи.При заявени 50А на мин. духа електрод 2-ка като на 70-80 и при същата степен заварява почти прилично с 2,5мм.За 1,5мм смятам,че е направо неприложима.Иначе е добра като клас и замисъл и би могла да е много добра хоби машина,но точно за тънките материали се излага.Не са копирали ниските степени на саксията и са сгрешили...