Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
fore написа:
.......И почнах да хващам с две ръце и да притискам челюстите докато загрее електрода и спре да лепи.
Що не стeгнеш челюстите с тел,след като сложиш новия електрод :D :D ? Като ти се случи да залепне(не е добре,че лепне) електрода не дърпай,а го накланяй настрани,все едно го отчупваш.
Мисля че в момента Есаб имат добри и ергономични ръкохватки на достъпна цена.Има и с челюсти,има и с глава на винт.Ако си вземеш винтова,може и да си висиш спокойно на залепналия електрод и ръкохватката(шегувам се,не се засягай) :D :D
http://arkonea.bg/products/lps.html
Последна промяна от koveslav на чет апр 23, 2015 11:50 pm, променено общо 1 път.
fore - майстор
Верно че като се прецакаше на Кра-крато оригиналката от текстолит, я правеха от Л-винкел и арматурна пръчка. В цепката между тях се слагаше електрода. :lol:

Райдерската е от желязо и е помеднена, а и тази която монтира- 500 грама е такава.
Само оригиналната - от Кендо е с месингова присединителна челюст. Обаче тя се гънеше като кашкавал при работа !

koveslav

Верно че като се дърпа е по трудно, трябва както казваш ти.
koveslav - майстор
fore написа:
Верно че като се прецакаше на Кра-крато оригиналката от текстолит, я правеха от Л-винкел и арматурна пръчка. В цепката между тях се слагаше електрода. :lol:

Райдерската е от желязо и е помеднена, а и тази която монтира- 500 грама е такава.
Само оригиналната - от Кендо е с месингова присединителна челюст. Обаче тя се гънеше като кашкавал при работа !

koveslav

Верно че като се дърпа е по трудно, трябва както казваш ти.
Сега шегата настрана.Хубавите кабели и ръкохватка са скъпо оборудване,но пък и трайно.Вместо да бързаш и да правиш глупости(вече си дал пари колкото за по-маркова ръкохватка),отдели някой лев и с времето си направи комплект хубави и меки кабели с хубава,ама наистина качествена ръкохватка.После си ги връткай на която машина ти трябват.Машини сменяй колкото си щеш,кабелите не си давай. Аз имам един комплект 3м кабели и един комплект от по 3м удължители за тях от доста години и ги ползвам със всеки електрожен с който съм работил от тогава.Дори и Кракрата ми е оборудвана с байонети,за да ползвам и нея с тях.
fore - майстор
Абе чак за хубава не. Общо двете- 10 лева са. :lol:

В Ташев и Галвин има разнообрази от ръкохватки. Parva 2 примерно е 11 лева -200А.

Ще видя, ако тази ми е тежка и не заварявам добре с нея, ще отида и ще взема една такава от там.
koveslav - майстор
Добавих адрес в по-предишния си пост.Арконея обявяват 12,80лв за обикновените есабски,имат и скъпи модели.
fore - майстор
А с какво се присъединяват ръкохватките към кабела- при мене беше с кабелна обувка, но я отрязах, понеже вече я бях калайдисъл и запоил здраво, и направо и отсякох ухото и така полученият накрайник го набутах в отвора за присъединяване на новата ръкохватка, която беше с два болта (шпилки) за стягане-точно пасна и здраво.

Та тези с отвор и болтове ли са -имаш ли идея ?
koveslav - майстор
Нищо не пречи да ги попиташ предварително как се присъединява избрания от теб модел.На някои от рекламите им има ръкохватка с кабел и байонет.Попитай,може да излезе някоя добра цена.В продавалника на добра цена върви обява-за 45лв 3 метрови 16 кв.мм. кабели съответно с щипка маса,ръкохватка и байонети.Мисля,че пишеше че са оригинални от Гизми или Parweld.Търси,нета е необятен,а за питане пари не взимат.
Avas_co - майстор
Уф,уф, пак се почувствах щастлив,че не станах инж.
fore - майстор
Така е - колкото по незнаещ, толкова по щастлив.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: