• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow написа:
ARC 200 има много малко бройки, новите ще дойдат в края на месеца с малко подобрения.
Пристигнаха ли новите ARC 200, че трябва да купувам за дядото и след четене из темите съм се спрял на него.
dragozow - майстор
По последна информация ще бъдат в България на 04.09. Gysmi си отговарят на амперите. Има една много важна подробност, параметрите са мерени при 20 градуса по Целзий, би трябвало обаче да се мери при 40 градуса по стандартите. Така 60% ПВ на 20 градуса се превръща в 15-20% при 40 градуса, клиентите назорват машините и от там стават клиенти на сервиза. Тъпото там е че според схемата машината има само няколко части, така за нещо дребно се сменява цял блок.... който струва скъпо. Направено е за хора с пари на запад от нас. Тук като ти кажат ремонт за 300 лв на нещо което струва 500 е ясно какво си мисли човек. На сините машини ремонта струва 20-50 лв и става за 1-3 дни. При сините машини лично аз се занимавам със заявки, доставки и сервиза. Ампеража им отговаря и често превишава малко, ПВ-то е 60% при 40 градуса и за това са доста по-добри, да не говоря че дългите кабели са голямо удобство.
gogo7777 - майстор
При сините машини лично аз се занимавам със заявки, доставки и сервиза
Здравей, Драгозов. Сдобих се с едно изгоряло инверторче IMS1300. Купих го от един колега за нищожни пари :-D Отворих го и вътре има само 2 платки (блока). Труден е за ремонт :-D . Та въпроса ми е може ли да се поръча от някъде нова платка (блок) и да се подмени с изгорялата.
dragozow - майстор
То може, въпроса е дали си заслужава.
gogo7777 - майстор
Е не знам дали си заслужава :-D . Ако удоволствието не надвишава 150-160 лева бих го ремонтирал. Нямам представа откъде и колко струва платката, затова пиша тук.
pansim - майстор
Имаш ЛС
valiopeshev - напреднал
Здравейте г-н dragozow. Дойде време да сменя моя "кютюк", служил ми вярно доста години. След като разгледах обстойно форумите за инверторни електрожени, и като се има в предвид че ще го ползвам само за домашни цели (сравнително често обаче), се спрях на ARC-200.
Аз съм от Пловдив и днес ходих в магазина ви на бул. В. Априлов. Апаратът ми хареса, но доколкото разбрах от продавача, ако не дай си боже се наложи да го оправям докато е в гаранция, трябва да го мъкна чак в София. Това за мен е страшно неудобно и честно казано се колебая много дали да го купя. Ами ако съм от Силистра например. Как ще стане? На други места виждам че за гаранционен ремонт ги приемат в магазина.
Другото което искам да ви питам е колко ампера предпазител искат тия машини и мога ли да го пробвам дали работи в магазина, при условие че ще го купя ако работи? Трябва ли да си нося желязо и електроди?
dragozow - майстор
Да, сервиза е в София. Не е нужно да го мъкнеш, има куриери. Може да го оставиш и в магазина от където е купен, ние имаме път почти всяка седмица. Стига да можеш да чакаш, защото в първия случай ще го оправим за 3-4 дни. Няма как да направим сервизи на всякъде, а и няма нужда. Може да пробваш, носи си материал, защото не знам колегата какво има при него или го питай.
agj - майстор
valiopeshev написа:
Другото което искам да ви питам е колко ампера предпазител искат тия машини ....
16А трябва да издържи
dragozow - майстор
Да, в обикновен контакт се включва.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: