То сега с друго не заваряват бойлери .Брейй, приятно съм изненадан

То сега с друго не заваряват бойлери .Брейй, приятно съм изненадан
gogo7777 написа:Всички български (и не само) производители на бойлери заваряват с МИГ - МАГ от поне 20 години . Различни са само марките на установките . То няма друг високопроизводителен метод който да е приложим при тези дебелини материал . От поне 20 години бойлерите се емайлират и се използва ламарина най много 2.5 мм . Старите поцинковани бойлери от 4 мм ламарина заварени с РЕДЗ (електожен) много отдавна са в историята .То сега с друго не заваряват бойлери .Брейй, приятно съм изненадан. Къде е тоя цех та да го знам и аз.
gogo7777 написа:Няма проблемиА той колегата sek се е погрижил. Тъкмо се бях натокъл да споря. Не съм от тези дето се засяга.
Защо е недопустимо да се заваряват бойлери на МИГ-МАГ ?Ами такива са изискванията вече. Заварката минава 100% контрол, МИГ МАГ-а не прави достатъчен провар и са налице подрези. Не, че ще тече или няма да издържи тест с налягане, просто не му се вярва на него. Другото което е, при бойлери, котли, балони и др. подобни двата детайла се заваряват с луфт (заедно със скосяването) не по-малък от дебелината на материала и задължително се карат най-малко три шева----корен, пълнеш и декорация. Това при МИГ МАГ-а ще е мнооого трудно. Има роботи, които са на принцип подобен на МИГ МАГ, безфлюсово заваряване, но там нещата са други и зе заварява почти всичко.
в България или не са от тях или „командването” на тези роботи нещо не е наредНе са от тях. Стари развалени, побългарени. Абе за нищо не стават
Тука надявам се личат и трите слоя:Мдаа
gogo7777 написа:Тука надявам се личат и трите слоя:Мдаа. Браво много добре (даже отлично) си се справил. С тръбна тел ли го постигна? УЗК-то ще даде окончателния резултат. Според мен е издържала
. Робота достига "почти" перфектното ниво за сметка на производителността. Не бързайте да отписвате РЕДЗ, то НИКОГА няма да отстъпи първото място по надеждност, производителност, мобилност и не на последно място огромното му приложение при повече видове стомани и други метали. Това дали "може" да остане шлака в заварката няма да го коментирам щото мисля, че говорим за опитни заварчици. Смело мога да твърдя, че вероятноста това да стане е почти нулева
.
ВИГ и МИГ МАГ заваряването ще претърпят голям прогрес спор няма. Верно е, че съм от старата генерация, но съм отворен и към "новото". Все пак още съм скиптик относно ВИГ и МИГ МАГ-а, може би защото с ММА-то постигам по-добри резултати (изключвам заваряването на тенекии), а и повече съм заварявал дебелостенни тръби и др.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: