Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
Форе,тази ръкохватка,която показваш,според мен има много голяма контактна площ между металната част и дръжката и бързо ще я напича.На по-големия им модел се вижда добавена само една топлоизолация и ампеража е вдигнат.Ето как изглежда едно многогодишно и неубиваемо само 150A,заваряващо и с 4мм Кемпи(не те съветвам да се набуташ толкова пари)но да имаш представа.Оказа се,че не лепи на магнит нито тя,нито китайската резерва,която имам.
Взимай Парвелда,щом колеги са бачкали с него и са доволни,за да не вземеш да попаднеш на поредното дърво.Успех!

Прикачен файл

Photo0506.jpg

Прикачен файл

Photo0501.jpg

Прикачен файл

Photo0505.jpg
fore - майстор
Сега бях в магазина до Илиенци. Там имаше -Алфа 1-много малка.
И другият им модел Перфекта и Перфекта 5- тия бяха ок, обаче дръжката нямаше нито дупка нито винт за захващане към месинга.
Чист месинг са, с по два болта за присъединяване-масивни. Имаха една пластина-като пружинка и една като правоъгълна планка- предполагам за захващане на кабела.

Остава ми въпроса- как се хваща дръжката на тия Италианки към щипката ???

Отговора на Продавача- така са го направили Италианците- е да ги ева и Италианците. Да съм си я хванел с маркуч !? И да съм си сложел изолирбан и тем подобни глупости. То не се ли завие с болт здраво не е работа. Това е най важното !
Предполагам че на кабела изолацията е предвидена да държи хватката -обаче трябва да е доста масивен кабел.

Точно там се разби моята и я направих с болт с глава- но пак имаше лек луфт. Аз мразя луфтовете.

От вашата Парва 2 нямаха. При вашият модел как се захваща хватката към щипката ?

Отгоре на всичко Лелката не ме разбрала- Аз я питам за ръкохватка по телефона, а тая ми казала цените на щипка /масата. И се оказа че цените са от 17 до 21 лева на Редкото щастие. Тая марка и като заваръчни апарати не се слави с добри отзиви и ръкохватките им недомислени !

Майче ще се разходя до Малдост 1 за да видя Есабските.

Говорих с продавачката в Младост сега- ще ми прати снимки на Есабската.
koveslav - майстор
Ако ще заваряваш повече и на по-сериозни токове,според мен е много важно охлаждането на ръкохватката.При тази на моите снимки металната част влиза в жлебове и стои в центъра на дръжката и не контактува със стените и.Така въздуха минава свободно през дръжката и охлажда металните части от всички страни и затова никога не пари в ръката.Болтчето и служи повече за фиксация против измъкване на дръжката,отколкото за стягането и.При прекъсване на заварката всичко изстива бързо.
fore - майстор
То загряването при мене идваше най вече от това че електрода е на угарка, но Аз го мъча още малко. :mrgreen:

Повече от 3,6 мм електрод едва ли ще заварявам някъде ама - 200 да е.
Avas_co - майстор
Моля ви, стига сте го хранили тоя трол.
Ебаси драмата с някаква смотана ръкохватка.
Тоя трол ако беше отделил времето,което отдели за писане тук, щеше да обиколи всички възможни магазини за заваръчна техника и да си подбере и купи ръкохватка пет пъти.
fore - майстор
Avas_co написа:
Моля ви, стига сте го хранили тоя трол.
Ебаси драмата с някаква смотана ръкохватка.
Тоя трол ако беше отделил времето,което отдели за писане тук, щеше да обиколи всички възможни магазини за заваръчна техника и да си подбере и купи ръкохватка пет пъти.
Типичен случай.
За съжаление това е нашата реалност.

Това как си ползам личното време господин Трол е лично мой проблем ! Само не мога да разбера от къде тази злоба ли е ? Незнам и Аз вече ?

Съседа на вилата ми спомена че от заваряване се уврежда-потентноста, очите и тнт. Обаче явно и мозъчната дейност също се уврежда значително започвам да си мисля.

А иначе това си е провокация с нотка на злоба, незнайно защо и целенасочено.

В тази тема за някого е нормално да има разправия и джумбиш и започвам да вярвам че това е умишлено.

Фактически потребителят от горният пост без повод ме провокира като спами и ме нарича трол само защото търся отговор на въпрос по темата.
Та кой е Трола ?

=======

Темата е 77 страници и се е поизчерпал, аз питах на 2 страници за ръкохватка и станах Трол ?
dragozow - майстор
Тая марка и като заваръчни апарати не се слави с добри отзиви и ръкохватките им недомислени !
Проблема е че от някои произяводители просто не може да се поръча нещо хубаво. На скоро пусках заявка и аз до италианците ( Deca) и наистина нямат хубава щипка и ръкохватка, просто поръчах каквото има за да си допълня пратката. При заваръчните машини е същата работа, тези които ми харесват са от 2 бона нагоре и определено не струват толкова.
koveslav - майстор
Точно по тази причина има полемики и въпроси на тема ръкохватки и подценяваните щипки-маса.Дори и на реклами на фирми като TELWIN ,ми прави впечатление,че се виждат елемнтарни щанцовани тенекиени щипки маса,които са въобще без контактни пластини.Ако и ръкохватки,щипки и кабели масово са на такова ниво каква е ползата от гръмките амперажи....не мога да си представя евтините марки с какви чудеса като окомплектовка идват.Новия "италиански" кабел маса,който сложих на моето ЦО се стопи до гол метал след първия случаен допир с горещ(да не кажа топъл) детайл...
fore - майстор
dragozow, koveslav
Явно има смисъл от моят въпрос. Макар че на някой потребители им се вижда тъп и решават че е с цел спам. Очевидно вчера в магазина съм забелязал конструктивният недостатък на Редкото.
Аз и преди го казах- апарата е на първо место, но не бива да се омаловажават кабелите.

Колко квадрата трябва да е кабела при 200 А ?

koveslav -ти видя че и кабелите са ми дърво. И мисля че са 10 квадрата. Ще погледна. Щипката- тенеке. Контактни пластини няма.
Простата сметка казва- 200А х 50В= 10000 вата- при грубо 1 кв за 1000 вата = 10 квадрата.

На Кра-крато масата има палстини- месинг. Там винтовата ръкохватка е малко кофти- превърта в шлица и се наложи да я уплътнявам с изолирбан. Но Аз не го ползвам.

Наистина за какво са 200А ако нямат пренос. Но за тия пари неможе и машина и кабели. Поне байонетите са ок.
stan73 - майстор
На моя (новият) - ръчокът е доста приличен, щипката за маса обаче е ламаринена (виждал съм обаче даже и по-лоши). Кабелите са 25 квадрата, обаче китайчетата са спестили от дължината - къси са. (възнамерявам на кабелът с ръчока да сложа удължение, щото така е макс 2 метра)

Фори, работното напрежение при електрожените не е 50 волта, а се движи около 20 до 25 волта. Началното (стартово/запалващо) е в рамките на 48 до 80 волта. (в случай, че е трансформаторен - характеристиката на трафа е "мека" (за да може след запалване на дъгата напрежението да падне, а и при кратковременно късо да не прегрява/изгаря, също и токът да не се вдига прекалено много), а при инверторните, всичко това се управлява от електрониката, но такова нещо като 50 волта работно напрежение при самото заваряване няма)

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: