Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Здравейте !
Имам въпрос към г-н Драгозов!Тъй като се намирам в Германия и се интересувам от инверторен електрожен ARC 140 IGBT.Вносителят за Германия ги продава с марката STAHLWERG ARC 140 IGBT.и имам възможност да си го закупя директно тъй като живея на около 30 км от Алфтер(седалището му).наясно съм ,че закупувайки го от тук ,няма да мога да се възползувам от гаранционните условия, които са 5 години.Готов съм да поема риска заради цената!Въпросът ми към Вас е имат,ли някаква прилика тези машини със Вашите и дали бихте могли да я поддържате извънгаранционно ако се наложи?Скъп ли е ремонтът им и дали подлежат на такъв?!Благодаря ви!
dragozow - майстор
Можем, не е скъпо. В смисъл че ремонт за повече от 40 - 50 лв е почти невъзможен и рядко се налага да се прави нещо. Взимай го.
Машинките същите ли са като качество с българските и бихте ли ми казали каква е цената им при Вас,тъй като ги намирам на 429-449 лв?!
Avas_co - майстор
rimitro написа:
Машинките същите ли са като качество с българските и бихте ли ми казали каква е цената им при Вас,тъй като ги намирам на 429-449 лв?!
Според теб след като им дават пет години гаранция в Германия дали ще е зле качеството!?
Аз имам 200 амперовия модел от колегата Драгозов и като цяло съм доволен, като изключим, че въобще не ми беше нужен тоя кютук с 200 ампера, особено след като свикнах с паленето на норда с друго освен с 2,5 мм. не съм работил, та ...
Преди време правеха разни групови поръчки от офроуд форума на машини от въпросното място и отзивите бяха много добри.
За конкретния модел нищо не мога да кажа, моя е с мосфет, но все си мисля че е важна работата, а не карантията.
dragozow - майстор
rimitro написа:
Същите са машините, и при нас имаше IGBT варианта преди време, но за да стане с окомплектовка която искам аз излизаше скъпо и за това продължаваме с MOSFET, защото почти няма проблеми с тях или са пренебрежимо малко. Машините ги купуваме от един и същ производител в Китай, като аз купувам и от немския търговец, той също е купувал от мен. В момента имам много хубави синергични MIG/MMA/TIG машини от него, но проблема е че не са евтини. За разликата в цените обяснението е че той е много по-голям търговец и взима по-добри цени. Отделно че държа изкуствено едни Х% надценка заради моите дистрибутори. Общо взето който не ми се е обадил не е получил отстъпка, така че ще ти излезе почти същото. Гаранцията за физически лица при мен е 4 години, покрива всичко без изпускане, заливане с течност или скъсани кабели. Ако има нещо машината рядко седи в сервиз повече от 3 дена.
pansim - майстор
Avas_co написа:
Според теб след като им дават пет години гаранция в Германия дали ще е зле качеството!?
Гаранцията е нещо интересно и зарибяващо :)
И определено няма отношение към качеството!
Защото - въпросния търговец си е направил добре сметката и с доста голямата надценка /вярвайте ми/ спокойно покрива всички евентуални проблеми на машините. Та не го бърка ако се върне няколко пъти за ремонт.
С това НЕ искам да кажа, че са лоши въпросните инвертори. Просто гаранцията е нещо което не винаги съвпада с качеството.
Огледайте и Фрониус, ЕСАБ Кемпи, Линкълн, Милер....все фирми от световна класа.
Там 5 год. гаранция НЯМА!
И какво - значи са по-нискокачествени :-D :-D :-D
pansim - майстор
Avas_co написа:
особено след като свикнах с паленето на норда с друго освен с 2,5 мм. не съм работил, та ...
Много правилно! И винаги съм се чудил като ми потърсят за домашна употреба "по-големия" :)
Какво аджеба ще заварявате с 4мм у дома???
Да не говорим, че в повечето случай е добре да се изпълни даден заваръчен шев с няколко прехода, а не един шев с голям ток...ама иди обяснявай :)
koveslav - майстор
pansim написа:
Avas_co написа:
особено след като свикнах с паленето на норда с друго освен с 2,5 мм. не съм работил, та ...
Много правилно! И винаги съм се чудил като ми потърсят за домашна употреба "по-големия" :)
Какво аджеба ще заварявате с 4мм у дома???
Да не говорим, че в повечето случай е добре да се изпълни даден заваръчен шев с няколко прехода, а не един шев с голям ток...ама иди обяснявай :)
+1! Разправях още като влязох в този форум,че борбата за голееееми ампери много отдавна е отживелица,ама....Особено при днешните цени на металите и съответно икономиите и минимално допустимите дебелини с които вече се налага да работим.Отдавна вече няма желязо на аванта :D :D
Нямате си никаква идея обаче пенсионерите от заводите какви авоари 3,25 и 4,00мм вадят все още от гаражите си.Количества да видите. На такива байовци или на наследниците им иди да обясняваш,че не няма какво да работят вече вкъщи с тези дебелини електроди.За да се употребят все пак някъде,много често съм очуквал обмазката на четворки,даже и 3,25 давани ми от такива хора,за да ползвам метала за пълнеж на по-големи фуги....
IGBT по лошо ли е от MOSFET??т.е.какво ще рече ,че окомплектовката не е добра на IGBT ARC?!И каква е цената срещам го на 429 и на 449 лв?004915163780211 Руси Димитров.
dragozow - майстор
Няма разлика за качеството в технологията. Да кажем че варианта IGBT с окомплектовката, куфара, маската и другите дреболии се доближава до цената на ARC 200, което пък не е добре за мен, защото няма да го продам. Машината е бюджетна и не може да е много скъпа. Курса на долара последните месеци и без това бута цените нагоре. Цената на машината е 449 лв, обади ми се и ще го вземеш по-евтино ако решиш. Не ме питай за цени във форума, защото не искам да продавам тук.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: