Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
fore - майстор
Ясно е че начина на изработка е от решаващо значение. Независимо от схемата.
Аз марка апарат не съм споменавал сега. Каквото съм купил, това ще ползвам. Става ли ?- става !

Колко разбирам - колкото да си го обясня за мене и да мога да заваря каквото е необходимо.
Темата за какво е- точно за тези неща.

А това че някой я обръща на 180 градуса е друг проблем. Поне на мене това ми прави впечатление. Ако някой пита нещо конкретно по схемата- обясняват му се финансовите страни и незнам още какви други положения, но конкретен отговор коя схема каква е не се дава.
Ако се даде отговор в техническо отношение за схемите. Веднага се почват напатките от спецовете, че това не е така и не е точно и ................
Ефекта е -не се дава нищо конкретно като дефиниция за Апаратите-схеми-предимства/недостатъци, но за сметка на това "нападенията" и нападките са на ниво. Което вероятно има и други цели- да покаже колко сме неграмотни ние ползвателите и колко са велики Те -специалистите.
Да, не ми е работа да ремонтирам инверторни апарати, но ако ми беше не мисля че щеше да бъде проблем за мене да го правя. Мисля че имам интелекта да се справя с подобна работа.
В момента това което знам, мога и искам да знам ми е достатъчно. Мисля че в нета има достатъчно инфо за да добие човек достатъчно информация каква машина ползва и какво може да прави с нея и каво не. Просто трябва да знае какво да чете.
Ако се наложи да ремонтирам подобна техника- тогава вече си има специализирана литература, схеми, форуми, майстори и тнт. Занаята се хваща с крадене. :roll:
idunno - специалист
Какви схеми, каква дефиниция- що за глупости.Човек си купува електрожен, евтин или скъп спрямо бюджета и нуждите си.Не гледа какво има вътре.Ако някой си мисли, че за 200-300 лева ще си купи уред съизмерим с тези за над хиляда лева.Няма такъв филм.
Ето пример е, форе- евтин електрожен, евтини електроди.Бюджет - никакъв.Нужди- да пробва какво е това да заварява, стигайки до някакви домашни изпълнения.
koveslav - майстор
idunno написа:
........Ако някой си мисли, че за 200-300 лева ще си купи уред съизмерим с тези за над хиляда лева.Няма такъв филм.....
Що пък да не може? Даже тук във форума може за тези пари да се купи супер машина! Попитай твоите "съмнителни" приятели дали не грешиш. И нещо се губиш и изоставаш-разгледай и другите теми за заваряване,може пък да си пропуснал нещо "съмнително"....под носа ти си помагат хората,пък и взаимно реклама си правят без да ги усетиш,дявол да ги вземе :axe:
fore - майстор
idunno написа:
Какви схеми, каква дефиниция- що за глупости.Човек си купува електрожен, евтин или скъп спрямо бюджета и нуждите си.Не гледа какво има вътре.Ако някой си мисли, че за 200-300 лева ще си купи уред съизмерим с тези за над хиляда лева.Няма такъв филм.
Ето пример е, форе- евтин електрожен, евтини електроди.Бюджет - никакъв.Нужди- да пробва какво е това да заварява, стигайки до някакви домашни изпълнения.
А ти си другият пример- голям експерт заваряващ без маска с 2000+ левова машина и златни електроди работещ на обекти като небостъргачите в Дубай-напрегната арматура бетон тип 500 и тръбите на реактора- "първи контур" в АЕЦ Козлодуй. За хоби и в домашна обстановка правиш котлован по схема от реактора в Козлодуй за ракетна обстановка за детето -да си изстрелва новогодишните ракетки. Ама машината и електродите служебни. Маска не е предвидена- Вин Дизел филмът "Пълен мрак" - Ридик :cool: :smoker:
koveslav написа:
idunno написа:
........Ако някой си мисли, че за 200-300 лева ще си купи уред съизмерим с тези за над хиляда лева.Няма такъв филм.....
Що пък да не може? Даже тук във форума може за тези пари да се купи супер машина! Попитай твоите "съмнителни" приятели дали не грешиш. И нещо се губиш и изоставаш-разгледай и другите теми за заваряване,може пък да си пропуснал нещо "съмнително"....под носа ти си помагат хората,пък и взаимно реклама си правят без да ги усетиш,дявол да ги вземе :axe:
Ти ги закова леко. :partyman:
fore - майстор
Ми нали е Ковеслав :mrgreen: :partyman:
idunno написа:
Ето и въпросната Никаква фирма. Споменавам я само защото колегата я нарича - "никаква". нямам други цели.
http://www.kende.com.cn/products_list/p ... 1-008.html

И не пробвам да заварявам, ами направо си заварявам. Но работя с рутилови електроди. Не претендирам че работя с базични като друг колеги. Макар че имам 5 кила 7018 на 2,6 мм.
pansim - майстор
fore - кажи сега твоя инвертор произведен от великата фирма, има ли антистик? :-D
Доста време мина - все си направил проби, убеден съм

И вземи да понаучиш по-добре английския. За да разбереш най-сетне, че "duty cycle" няма НИЩО общо с време за работа на заваръчен инвертор при определени условия!

И за да не си помислиш че съм много лош :) - duty cycle е коефициент на запълване
gogo7777 - майстор
Мани го Форето......
....я кажи Фрониуса на братчеда жив ли е?
pansim - майстор
Здравей Георги
Фрониуса вече е жив и се надявам да живее още дълго.
Тези дни очаквам да ми даде информация - ще заварява кофа на голям багер. Теста ще е сериозен!!!
agj - майстор
pansim написа:
- duty cycle е коефициент на запълване
И кво точно запълва тоя коефициент!?

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: