Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
Не си изпускайте нервите.Няма абсолютно никаква полза от поддаване на хейтърски провокации.
fore - майстор
Прав си Ковеславе че от дразги файда няма. Тъпо е обаче когато разбереш каква е истината. Отдавна разбрах че някой тук имат точно сметка от това.

Имаше един лаф- вън търговците от храма !

И когато се дават акъли кой апарат е добър и кой не става е добре да се хване един такъв- ако ще да е пълен ментак или пък най марковият такъв и да се позаварява малко- един П-уайзен да се парне или пък да се завари нещо по асмата- да ти падне малко гореща шлака на главата и да те изгор през ръкавицата пръска.
Тогава може и да се дават оценки за тоя и оня уред !

Та Ковеславе и agj, какво спориме с ............... :partyman:
Последна промяна от fore на съб юни 06, 2015 9:03 pm, променено общо 1 път.
koveslav - майстор
Проба на машината... :D :D

Прикачен файл

zavariavane.jpg
zavariavane.jpg (69.59 KиБ) Видяна 1235 пъти
Kirilpm - специалист
idunno написа:
Agj няма нужда да познавам това е част от работата ми и нямам нужда от глупавите ти
коментари
.Вече веднъж го предложих- така ще докажете колко "маркова" стока имате- правим едно изпитване и виждаме коя машина и кой как и колко може да заварява, а не само да пише по клавиатурата.
Слагаме електодите и която машина спре да заварява отпада.Аз понеже съм заварявал, кога ти още си си слагал картинки на оксиженчета на аватара, апропо такъв имам в работилницата мога да ти го покажа на живо, и тая техника дето тука и гледате duty cycle-a и ръсите всякакви щуротии, барем някой идиот се върже и си купи нещо от вас, ми е минала през ръцетете.
Като по пресен пример е TELWIN,хайде поработете една две години с нея пък тогава напред с глупостите.
НО да се върна на мисълта си - слагаме електрожените под най-тежки условия и чийто даде фира си тръгва и така до като остане само един и се прключва със спора кой по най и коя марка е по-добра от другата и защо едната струва толкова, адругата не.Единственото условие е машините да са от един същи клас, аз знам какво може моя апарат все пак е избиран от мен, тъкмо ще се убедите вашите дали стават
Дотогава си оставате само едни чукащи по клаватурата....
Колега,нещо ти издиша професионалния опит.Казваш че апарата ти е избиран от теб и знаеш какво може,а на предната страница си писал че от ПВто се интересуват само хората които заваряват с аргон?Не ми става ясно по какви критерии си го избрал след като ПВто според теб няма значение при работа с електроди?А това мерене на пишки/електрожени не го разбирам,има си машинки за всякакви нужди вече,на някой му е важно да тежи 3 килограма,друг иска да кара електрод след електрод ежедневно и пазара се нагажда по клиентите.Аз мога да ти предоставя моя трансформатор цял ден да заваряш с каквито намериш електроди,ама каква файда от това като двама човека с зор го качваме в кола?
stan73 - майстор
Страхотия. Добре жули машинката...
idunno - специалист
Kirilpm ще си отговориш сам на въпроса защо ПВ-то или duty cycle няма значение за електрожените, а се гледа повече при ТИГ машините, като сметнеш за колко минути изгаря един електрод и колко минути пауза има до следващия и колко минути работи ТИГ машината.Е, паузата няма да е след една минута (за толкова изгаря грубо електрода).Затова съм написал, каквото съм написал...и се съмнявам някога да съм си противоречаКолкото до меренето на пишки, просто не ми допдат опитите на различни хора да представят китайските боклуци за равнозначни по качество на Кемпи, Лорх и т.н., и по този начин да им придадат повече стойност:"Видиш ти, купи си за триста лева ей това електроженче, то е същото като ония за 1200 лева"- е, не е същото, даже не се доближава.Ако беше вярно нямаше да ги има гореспоменатите марки.Просто темата трябва да се прекръсти на инверторни електрожени за домашни/хоби цели и с това споровете ще затихнат.Или няма.
И един жокер - добрия електрожен се познава след поне двугодишна сериозна употреба.
Kirilpm - специалист
Ами не е ли точно ПВто това което разграничава добрата машина от лошата?Мен ми е важно след 2рия електрод да не угасне внезапно и да влезе в почивка,а това е черта на евтините машини.За мен в това се състои пробата,независимо дали ще пробвам трансформаторна или инверторна машина.Първо да стопя няколко електрода подред,после да пробвам при какъв минимален ток пали 2.5 електрод понеже има машинки които ги палят на 120А(според показанията им).Никой не отрича че професионалните електрожени работят по-мазно и работата с тях е удоволствие,но за целите на ширпотребата цената им и най-вече подръжката им не е оправдан разход.Но и човека,който си прави асмалъка или оградата го интересува колко ще може да работи електрожена без да спре,понеже има машинки които и с 2.5 електрод не могат да работят нормално,плюят отвратително и прегряват,а ако машинката се пробва предварително и се отчете реалното ПВ никой няма да направи грешката да вземе такава.
agj - майстор
idunno написа:
..ПВ-то или duty cycle няма значение за електрожените, а се гледа повече при ТИГ машините, като сметнеш за колко минути изгаря един електрод и колко минути пауза има до следващия и колко минути работи ТИГ машината.Е, паузата няма да е след една минута (за толкова изгаря грубо електрода).Затова съм написал, каквото съм написал....
И колко време работи ТИГ машината ?! Много ще ми е интересно да опишеш всички подробности по работата на една ТИГ машина,НО ще ще ми е още по интересно как ще стане това, след като от публикуваните ти тук постове става ясно, че ТИ нямаш никаква, ама изобщо НИКАКВА представа от ТИГ заваряване !
Ето ти жокер (или по точно уточняващ въпрос )Кога или при какви обстоятелства една ТИГ машина ще бъде натоварена в пълния 10 мин. режим от duty cycle-то ? :lol:
Последна промяна от agj на чет юни 18, 2015 3:31 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Ами не е ли точно ПВто това което разграничава добрата машина от лошата?
Ами не е ......ПВ-то е бял кахър :) Когато имаме около 8мм постоянно застиваща стопилка при обратна полярност и до 10мм при права, съответно с прилежащите по форма на водене на ваната и ток, се разбира дали машината наистина заварява или само топи метала правеща някаква въглеродна сплав. Електроди най-различни......машината е една........е правете си изводи. Имам 150 А-ва машина, която е с 25% ПВ на макс и 100% при 90А, но не спира НИКОГА /електрод след електрод за цял работен ден и мноооого години служба/. Ама не това е най-важното.....едва ли така ще натоварите някоя машина на вилата или в битовите експлоатации. Само се пишат/преписват/ теоретични глупости от форум на форум без никаква файда.....За кво да карам Тойота, като за тия пари ще си купя 20 Мосвкича :wink:
после да пробвам при какъв минимален ток пали 2.5 електрод понеже има машинки които ги палят на 120А(според показанията им)
Палят се и при 50А/може и при по-малко даже/.......машина и опит трябва :wink:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: