• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 25
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Avas_co - майстор
Я, че те даже си имат и сертификат за коректна фирма - http://redkotg.com/%D1%81%D0%B5%D1%80%D ... D0%B0.html :shock:
Не знам кой ги толелира тия изнудвачи, и как им се вързват на филмите хората, даваш едни 70-80 лева и вече си коректна фирма, инъче не :finga:
Сори, ама като чуя за тая глупост и избухвам, не стига, че са те врътнали, ами и чак да се хвалиш с това.
dragozow - майстор
Това с коректната фирма струва няколко десетки лева, може и сам да си го направиш ако имаш въображение.
dragozow - майстор
Да си кръстил фирмата на друга с подобна дейност не е много коректно, но някои така разбират бизнеса.
koveslav - майстор
Нямам идея колко са "коректни" в тази фирма и колко им струва това,но въпроса е че често съм намирал интересни неща там.Колеги от форума казаха,че ще е добре да пиша къде съм намирал на пазара 1.5(1.6)мм електроди.
anabolicbeast - специалист
Не знам, но ми се наложи скоро да обиколя цяло Велико Търново за електроди 1.6мм(1.5) и така и не намерих под 2мм. Та в крайна сметка вчера отидох до Ташев Г. и си напазарих 40бр. Веженки на 1.6мм. Е цената е доста висока 21 лева за кг. но реално на бройка излизат около 13 стотинки, каквато е и приблизителната цена на по-големите размери.
koveslav - майстор
Електродите от АИГ много ми паснаха.Вече си заредих базични и рутилови от предлаганите размери и работя основно с тях.Базичните работят много мазно и стабилно от сравнително ниски до високи амперажи.По показанията на потенциометъра на Вики-Б-то от 60-70А до към 100-110А 2,5мм базичните работят идеално,а 3,25 от 80-90 до към 120-130.Рутиловите също се държат много добре и на прав и на променлив ток.Вече използвах по няколко килограма и от двата вида(базични и рутилови) и мога да кажа че съм доволен от покупката,като има и значителен икономически ефект,имайки впредвид цената им.
Опаковките също са много добри- и отвън и вътре има найлоново фолио,като вътре то представлява малко по-дълъг плик,който пак се загъва след като се извадят електроди и така електродите вътре остават добре защитени от влага дори и при вече отворена кутия(ако е правилно отворена).Също така и разфасовките са удобни-малките 2мм са по 1кг,а по-големите размери по 2,5кг.При такава малка разфасовка кутиите се изразходват по-бързо и съхранението по този начин е по-лесно.
Не съм профи заварчик,не правя отговорни зварки и не визирам специалистите с поста си!!!!Те да си правят собствени тестове,за да не ги подведа неволно!
Прави ми впечатление по-особения кафеникав цвят на шлаката на базичните електроди(може да е случайност,а може и да е умишлено,но почти съвпада с нюанса на цвета на кутийте им),както и че много често тя се отделя съвсем сама.

Прикачен файл

IMG_20160403_095023.jpg

Прикачен файл

IMG_20160401_190344.jpg

Прикачен файл

IMG_20160401_190357.jpg

Прикачен файл

IMG_20160401_185724.jpg
Avas_co - майстор
На мен също доста ми допаднаха, но не съм изгорил почти нищо от тях, тоест само това, което Георги ми прати за проба, че са ми останали доста електроди за уползотворяване от последния обект с повечко заварки, пък последно време повече си играя с жици, платки и регулатори.
М/у другото и есабския Норд в последно време вади доста кафява шлака, а по-миналата година като бях в Русия и ги гледах как перкат тръби (за централното отопление) и за декорация ползваха някакви електроди на Есаб ( не помня точния модел) и шлаката беше буквално карамелена.
fore - майстор
Действително интересно как се отделя сама и какъв цвят вади. :?
agj - майстор
Да бе ,много интересно?!И аз тва се чудя?Щото и на един друг изтъкнат специалист тук във форума му беше интересно,.....толкова интересно че чак ме обвини в измама|.Не му вярвайте на ковеслав!Той лъже и вместо базични е ползвал рутилови :-D
gogo7777 - майстор
Ейййй срам нямаш :idea:
Преснимайте клипа с Уони.....щото сега е с Норд 6013 :lol:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 25

Тема "Електроди мнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: