• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
160А за 3.2мм електрод и да е на границата :?
Много интересно. На клипа по-горе се вижда как режа с 4мм на 170-175А
Дано по-знаещи в областа да си кажат тежката дума.
dragozow - майстор
valiopeshev написа:
На трансформатора, който използвам сега, пише 160 А, но като заварявам с 3.25 или 3.2, все тая (имам няколко кутии останали от тъста ми) виждам че съм на границата на възможностите на електрожена и се заварява със зор (напрежението в къщи ми е добро). Електроженът ми е фабричен и български, от старите. Изработен е много добре. Затова искам да имам резерв.
Не ти трябва резерв, а реални ампери и показатели.
Между другото, в един магазин видях един китайски инвертор (жълт на цвят) на който пишеше ARC-200 и който имаше отпред на скалата 200 А, но отзад пишеше 140 А. Тежеше около 5.5 кг.
Най-лесно е да си вземеш два електрода 5 мм и да искаш да пробваш. Италианците са същата работа, сега имам едни италиански машини оставени ми от производителя за проба. На машината има три различни надписа, и трите не са амперите. Отделно са се самозабравили с цените, за 130А трябва да платите 380 евро, без данъка и без кабели.
valiopeshev - напреднал
pansim написа:
160А за 3.2мм електрод и да е на границата :?
Много интересно. На клипа по-горе се вижда как режа с 4мм на 170-175А
Дано по-знаещи в областа да си кажат тежката дума.
Няма нищо странно, явно токът не отговаря на написаното.
pansim - майстор
Ако питаш мен, вземи едни измервателни клещи и замери реалния заваръчен ток на твоя трансформатор.
Успех.
valiopeshev - напреднал
Нямам измервателни клещи под ръка, а не ми се купуват за едно мерене. Стария ми електрожен започна да грее много (само едното бедро на трансформатора). Предполагам, че е навивка на късо. Преди това сменях ключ. Просто няма смисъл, решил съм да взема инвертор. Няколко пъти съм си прищипвал кръста и не ми се мъкнат тежести по разни стълби (живея в еднофамилна къша). Колебая се между ARC-140 и ARC-200. Всеки съвет е ценен за мен.
torbalan - Дървен философ
На сайта на Драгозов ги има и двата... Ако имаш възможност - май най-добре да отидеш на место при него...

Иначе за в къщи 200 ампера ще ползваш само ако режеш нещо голямо... От друга страна пък ARC 140 - ПВ при 140А - 60% мъничко ми се вижда, макар че в интерес на истината аз най-често заварявам при далеч по-ниски тогове :)
pansim - майстор
Най-добре в магазина с няколко електрода и едно парче желязо. Тогава ще разбереш, кой е твоя модел.
А инак - 60% работа при 140А си е добре, даже отлично за домашен инвертор.
Успех с избора
gogo7777 - майстор
Към гого7777 - тествал ли си инвертор който дава ИСТИНСКИ 140А, не само по надпис на кутията???
Убеден съм че няма да го счупиш с варията а ще му се радваш
Ами не само съм тествал :-D , а съм притежател на 5 професионални машини и те ми вадят хляба за сега :-D . Сравнението на Арк200 и Кастолин 150(любимият ми :-D ) е смешно. Единия е 200А и казват, че е даже презапасен, а другия 150А твърди и като почниш шева се чудеш кво става :-D . Понеже ми е писнало от заваряване и съм станал доста разглезен :-D , то всичко не професионално бих го ударил с варията :-D . Една Кракра е в пъти по-полезна от менталивия инвертор за домашна употреба (асмалъци и др. винкели и разни железа) :-D
pansim - майстор
Та значи казваш, че ти харесва 150 амперовия инвертор. Истински, марков.
Значи е вярно моето твърдение, че за лична употреба истински 140А са достатъчни.
Или...
gogo7777 - майстор
Точно така. Ама да са истински 140А :-D
сега имам едни италиански машини оставени ми от производителя за проба. На машината има три различни надписа, и трите не са амперите. Отделно са се самозабравили с цените, за 130А трябва да платите 380 евро, без данъка и без кабели.
Ако са CEBORA струват си парите :-D
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: