Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
Kirilpm написа:
А колкото до хасковските машинки аз съм на мнение че ако бяха хубави щеше да ги похвали и някой друг във форума,щом толкова хора са си купили.
А не си ли забелязал че пък и никой не се оплаква! :) Тук във форума реват че били боклуци едва няколко човека ,и то предимно търговци и производители .Обикновено хората купили си такива електрожени или изобщо не четат никакви форуми или ако са си купили машинките с помощта на форума, просто си ги ползват без повече дори да влязат в тоя форум !Или голяма част от хора които са си купили заваръчни машини не вземат отношение никога повече и ако аз не попитам на лични как е машинката те никога няма да изкажат мнение!
За останалата техника която продават хасковлии не мисля че е тук мястото да я обсъждаме ,темата е инверторни електрожени!.
Kirilpm написа:
А за 250А машинка ами аз като я взема за 300 лева,като сменя двата силови кабела,ръкохватката,масата,захранващия кабел,ако искам да работя с аргон евентуално и аргоновия шланг и това като предполагаме че машината работи безотказно и не се налага ремонт,е на мен какво ми остава?.
А защо трябва да ги сменяш?Вероятно защото тук във форума ти се казва че трябва?
За любителска работа, за няколко пъти в годината ,кабелите вършат работа !
Kirilpm написа:
Има и едни други много известни WS200 пак с произход хасково,та много внимателно бих проверил и бих отишъл на място ако ми трябва машина оттам преди да рискувам.
Да това е най разумното решение за тия които имат съмнения и не само, това важи за всеки които реши да си купува заваръчна техника.
Не знам само какво искаш точно да провериш за тия WSM 200?
KocKoo - помощник
днес следобед донесоха за проба Редко 160А,в началото добре се държеше,но като стигна приблизително 700mm.от заварката и взе да "плюе" -ампеража почна да спада реално а на дисплея си показваше 100,засили колегата поне да дозавърша шева,то пък взе че спре на малко след 1000mm.
Заварката е без провар в газова среда/противоналягане/,обдухване на шева с газ 7,дебеина на материала 5mm.
Колегата каза че са тяхна поръчка сглобена в Китай по тяхна спецификация...
agj - майстор
KocKoo написа:
днес следобед донесоха за проба Редко 160А,в началото добре се държеше,но като стигна приблизително 700mm.от заварката и взе да "плюе" -ампеража почна да спада реално а на дисплея си показваше 100,засили колегата поне да дозавърша шева,то пък взе че спре на малко след 1000mm.
...
Прегряло е горкото ,в тая жега! Ама, те тия Астри 160 на Редко ,не бяха ли с контактно палене?
gogo7777 - майстор
Аз като твой колега заврчик най отговрно заявявам че няма никава разлика в работата на хасковските аргончета спрямо всякакъв друг аргонов апарат,пък и било то и най марковия!
Е нема такъв клоун.....ама колега ми е, продаваме заедно моркови на пазара :lol: . "царят на глупостите" и "царят на бисерите".
Клипа от В-бокса, същият ли е като тоя в Тубата /линка в подписа/......щото бях решил да го развенчавам :wink: .
KocKoo - помощник
нов модел,с безконтактно и цк.ключе за 2 и 4 такта,ръкохватката беше добра междудругото,както и шева макар на места да има промяна в цвета,но пък не е болка,с точковите заварки се справи отлично,на външен вид е като тунингована джобна кракра,-цената е малко над 800лв.
Не е машината която търся,не се представи убедително,а може и аз да съм карък...
agj - майстор
Kirilpm написа:
.А колкото до хасковските машинки аз съм на мнение че ако бяха хубави щеше да ги похвали и някой друг във форума,щом толкова хора са си купили....
Има и едни други много известни WS200 пак с произход хасково,та много внимателно бих проверил и бих отишъл на място ако ми трябва машина оттам преди да рискувам.
Виж какви мнения намерих! От 2012год.са но дават отговор и на двете ти питания :
viewtopic.php?f=54&t=32787&start=60#p411432
piron45 написа:

Колеги, някой има ли мнение за този китайски модел. Дават го че може да работи и с газ и има в окомплектовката и шланг с държач за волфрамов електрод. Снимката е от този сайт. Изображение
]http://bulpower.net/
brano написа:
И аз си взех същия и според мен за сега работи перфектно. Направих си с него казан за ракия от перални ,това на аргона.Заварява мед към мед, мед към неръждавейка, чугун. За алуминий не става.

viewtopic.php?f=54&t=32787&start=220
Todi7 написа:
Търся майстор и то кадърен,да ми ремонтира едно италиянско инверторно електроженче,което след 10г.безупречна работа,отказа,така,както си беше оставено в покой :shock: Ползвах услугите на "именит"майстор в Ст.Загора,който му разказа играта,по мое визуално на платката.

По темата за покупка на инвертор...След по-горното нещастие,което ме споходи, си купих китаец и съм много доволен.Вече трета година ми служи вярно,като го ползвам постоянно за ВИГ заваряване.За електрожен на 3.25 изключва в големите жеги,но на 2.5 е добро.Ползвал съм го за професионално заваряване(по цял ден )и ядове не съм имал(пак в най-топлото време на лятото).
Има едни такива китайчета,също пише на тях 200А,но са по-мощни .Сини на цвят са, заварят със всякакви електроди и НЕ изключват.Кучета големи са.
Така че за китайските инвертори от тази партида,само суперлативи.
[/quote]ИзображениеАко човек се порови във форума по темите ще открие доста подбни мнения,които обаче разбираемо защо,... са минали просто ей така ......без да им обърнеш внимание!
Kirilpm - специалист
Ами колега,как да не искам да проверя,като името на фирмата съмнително ми напомня за една друга фирма на име Вики Б,която по щастлива случайност също се занимава с заваръчна техника?Машините от снимките съмнително напомнят на модели на ESAB от близкото минало,машините в сайта напомнят на Макита и Бош,поне не са ги поръчали с фалшиви етикети.А когато взимам нещо,било то права отверка или инверторен електрожен,което очаквам да ми върши работа повече от 2-3 месеца,гледам да обърна внимание на качеството му и дори да е най-хубавия инвертор с кабели по 1 метър,които могат да стоят прави във въздуха ако ги оставиш,дори да свършиш работа,няма да ти е нито удобно нито приятно.А с известния модел WS200 работих преди няколко години http://www.moreto.net/im/ads/189958-1.s200.jpg ето с това чудо и действително работи,но едно на ръка че лъже геройски с показанията за тока,което за мен е съществен минус при положение че трябва да настройвам 5 пъти вместо един,докато дойдем на едно и също мнение с електрожена,щепсела се счупи при изпускане,захранващия кабел се оказа с алуминиев проводник и след около месец не особено натоварена работа се наложи да посети сервиз за ремонт г/д колкото стойноста на машинката,оттогава работи безпроблемно,със сменени силови кабели и една класическа ръкохватка от винкел,не че оригиналните са се повредили,просто не стават.За ТИГ режима не мога да дам мнение понеже нито аз съм го ползвал нито собственика,но преполагам че ще работи,шланга е още в найлон опакован.
agj - майстор
Е аз прсто ти посочих мнения на съфорумци,нали това търсеше !?Ето че има и доволни ,само че на тия доволните мненията са подминати без да им се обърне внимание ,обикновено така става като си предубеден в някаква идея!Ама карай няма смисъл от повече спорове ,всеки си има глава на раменете да мисли и да си купува каквото иска и кавото му е според джоба.А пък и машина се купува с определена цел,и за определена работа,а не да седи за красота или опакована в найлон!
KocKoo - помощник
Здревейте колеги,ще споделя пробата с китайчето.Работил съм снего само 3 дни средно около 4 часа заварки само едностранен шев,без газова среда дебелина на материала 1-10мм.
Машината не е това което описват,работи си много добре,нито е загрявала нито изключва,външния вид е пригледен и лесно се борави,ампеража и да има разлика е под 10А,машината е 250А и 10мм.на 160А си работи много добре без да променя цвета на метала.Безконтактно пали,няма 2-4 такта ама за това което ще се ползва не и е нужно
Колегата който ми я зае работи с нея от 9м.без проблеми.
Държа да отбележа че всички заварки са направени със сменени кабели и ръкохватка-не съм ползвал оригиналните/колегата също не ги е ползвал/ изглеждат много дървено и са твърди,което за свобода на движение на китката е важно.
Е това е тази седмица или другата ще поръчам такъв.
БайТанас - специалист
Като се рових в нета попаднах на този сайт - http://www.stahlwerk-schweissgeraete.ch . Немски машини с пет години гаранция и цените ми се виждат нормални. Може да се поръчат с различно оборудване. Само името не съм им чувал до сега . Някой имал ли е допир с тях?

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: