Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
MamaMy написа:
Похвали се после и със снимки на машината и на шевовете :)
Молбата предполагам е към колегата KocKoo и по повод това мнение :
KocKoo написа:
Здревейте колеги,ще споделя пробата с китайчето.Работил съм снего само 3 дни средно около 4 часа заварки само едностранен шев,без газова среда дебелина на материала 1-10мм.
Машината не е това което описват,работи си много добре,нито е загрявала нито изключва,външния вид е пригледен и лесно се борави,ампеража и да има разлика е под 10А,машината е 250А и 10мм.на 160А си работи много добре без да променя цвета на метала.Безконтактно пали,няма 2-4 такта ама за това което ще се ползва не и е нужно
Колегата който ми я зае работи с нея от 9м.без проблеми.
Държа да отбележа че всички заварки са направени със сменени кабели и ръкохватка-не съм ползвал оригиналните/колегата също не ги е ползвал/ изглеждат много дървено и са твърди,което за свобода на движение на китката е важно.
Е това е тази седмица или другата ще поръчам такъв.
Аз също ще се радвам да видя снимки та дори клип ,от човек които се занимава професионално със заваряване!Иначе това мнение ще остане отново забравено някъде в историята на форума!Защото тоя форум наистина има нужда от такива хора! И ще е жалко ако колегата KocKoo спре да взема участие в теми от неговата компетентност, след като вече е изпълни целта си за намиране е закупуване на желания инвертор!
agj - майстор
Kirilpm написа:
Аз пък не знам,колега,защо толкова ги защитаваш,за мен най-малкото не им прави чест да имитират името на друга фирма която продава заваръчна техника,а машините да имитират името и външния вид на доста изявестни маркови машини.
Никого и за нищо не защитавам !
Аз пък не знам защо си останал с впечатление че някой е имитирал външния вид на някакви маркови машини ? Има просто лепене на лепенки на известни марки на китайски апарати , които обаче си имат абсолютно собствена визия !И ако някой е имал неблагоразумието да си купи такова менте то си е за негова сметка!Всеки здравомислещ човек които малко от малко има понятие от заварки и заваръчна техника, няма да направи подобна глупост ,иначе влиза в групата на балъците , които мургавите съмнителни елементи търсят !
nikolson - майстор
agj написа:
Kirilpm написа:
Аз пък не знам,колега,защо толкова ги защитаваш,за мен най-малкото не им прави чест да имитират името на друга фирма която продава заваръчна техника,а машините да имитират името и външния вид на доста изявестни маркови машини.
Аз пък не знам защо си останал с впечатление че някой е имитирал външния вид на някакви маркови машини ? Има просто лепене на лепенки на известни марки на китайски апарати , които обаче си имат абсолютно собствена визия !И ако някой е имал неблагоразумието да си купи такова менте то си е за негова сметка!Всеки здравомислещ човек които малко от малко има понятие от заварки и заваръчна техника, няма да направи подобна глупост ,иначе влиза в групата на балъците , които мургавите съмнителни елементи търсят !
:-D :-D Човек понякога дава информация, без да подозира.
agj - майстор
nikolson написа:
agj написа:
Kirilpm написа:
Винаги се стремя да давам точна ,ясна и вярна информация!Твърденията които съм правил са САМО и ЕДИНСТВЕНО за машини с които съм работил и изпробвал!Освен това не веднъж съм писал , че аз от пазар си купувам само зарзават !!!Ако имаш някакви съмнения в това ,можеш да поровиш в историята форума и да намериш точно тия мой твърдения!
fore - майстор
Борбата за пазар продължава безмилостно ! И гледам актьорите са същите отново с малки изключения. И няма край.
А на мене ми намирисва работата като в рекламата- Същият хотел, но две различни цени. :lol: :lol:
:popcorn:
alien - специалист
конкретно за електрожени нямам много наблюдения. но имам наблюдения на много други китайски техники които или копират някоя марка, или дори ползват същите части произведени на същите машини (сигурен че с електрожените не е по различно)
от там тръгват и разликите - за едни държави ментето и оригинала нямат много разлики, за други държави много елементи са икономисани и подменени
за съжаление БГ е от другите държави и се внася последно качество от край време
а сега след дълги години икономическа криза започват и по белите държави да внасят ниско качество китайчета... последните 2-3 години пазара постоянно се свива и ментаците настъпват
но въпреки това има клиенти и за едните и за другите, за веднъж годишно 5 минути с тънък електрод без изисквания за качествена заварка си губи смисъла от скъп електрожен
pansim - майстор
Без коментар!

Прикачен файл

untitled.GIF
untitled.GIF (46.54 KиБ) Видяна 1137 пъти
stan73 - майстор
Е тия така са се оляли ! Даже и след тунинговането, електродите с които максимално ще може да се заварява с него ще са 4мм. Но пък да пишат и алуминиеви (а и за прецизно професионално заваряване с електроди до 6 мм) ?! :axe:
nikolson - майстор
agj написа:
Освен това не веднъж съм писал , че аз от пазар си купувам само зарзават !!!Ако имаш някакви съмнения в това ,можеш да поровиш в историята форума и да намериш точно тия мой твърдения!
Въобще нямам предвид ти от къде какво купуваш. Даже сам каза, че ползваш САФ. Друго имам предвид. Подсказка: Лепенките, които някой :-D лепи, кой ги раздава, щото да изглеждат по един и същ начин? За такава информация говоря.
stan73 - майстор
Всъщност инверторният електрожен на приятелчето, което си купи подобен ментак, брандиран като ЕСАБ не беше с лепенки, а марката беше с черна боя (даже не беше много добре шприцвана/щамповна (или както там са я нанасяли)). Обаче стана прилична машина след тунинговането, което се състоя в добавяне на още един филтриращ кондензатор и смяна на транзисторите и диодите с по-мощни (а и повече на брой (имаше място)), както и притягане на тоководещите шини и силовите полупроводници. Всъщност притягане се наложи и в моят китайски инвертор, но иначе изпълнението и качеството на полупроводниците му бяха доста прилични. (и за двата има подробно инфо и снимки в друга подобна тема във форума)
П.П. Остава обаче основният проблем - даже и при приличен китайски инвертор се налагат подобрения/тунинг/доработки за които все пак трябват прилични познания и опит в сферата и за съжаление не всеки би се справил достатъчно добре, затова по-добре добра и не скъпа машина с гарантирано качество и гаранция от някои от колегите.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: