• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
idunno - специалист
Много ми е любопитно, какво заваряват тука всички на 140А.Аз 2,5 ги карам на 60-70А, а 3,25 на 90.За четворка въобще не говоря, защото няма смисъл- не е за вкъщи.Имах 10 кутии четворка и просто ги дадох на скрап.Като ми попадне метална конструкция с дебелички железца-ще си купя и електроди за тях.Но пенеже повечето от нещата са между 1,2 и 6 мм просто няма къде да ползвам четворка електрод.
gogo7777 - майстор
За 2,5мм електрод трябва 70-110А зависи кво се заварява. За да режеш или да рубиш с такъв около 130-140А. Така, че си е нужна и малко повече мощ :-D .
idunno - специалист
Сигурно, сигурно, ако ползваш Кракра.Но Фрониус е малко по-различна машина.Айде, да не си даваме акъл за амперите. :-D
gogo7777 - майстор
Оооо акъл не давам щото немам и ми е малко :-D . Амперите на Кракрата и Фрониуса са си все едни и същи. На кутиите пише диапазона, ама като практик малко ги поуточних :-D . Не гледай накъде е завъртяно копчето, гледай през маската кво прави очето във ваната :lol:
idunno - специалист
Като почнеш да заваряваш тръби ще видиш, че е по-важно да чуваш отколкото да виждаш. :)
gogo7777 - майстор
Светни ме малко за тръбите :-D .
idunno - специалист
Де да ставаше с клавиатурата на лаптопа... :-D
agj - майстор
idunno написа:
Сигурно, сигурно, ако ползваш Кракра.Но Фрониус е малко по-различна машина.Айде, да не си даваме акъл за амперите. :-D
Ми добре , дай акъл ,да видим с какво аджеба са по различни тия пусти ампери на тоя Фрониус?
dragozow - майстор
idunno написа:
Много ми е любопитно, какво заваряват тука всички на 140А.Аз 2,5 ги карам на 60-70А, а 3,25 на 90.За четворка въобще не говоря, защото няма смисъл- не е за вкъщи.Имах 10 кутии четворка и просто ги дадох на скрап.Като ми попадне метална конструкция с дебелички железца-ще си купя и електроди за тях.Но пенеже повечето от нещата са между 1,2 и 6 мм просто няма къде да ползвам четворка електрод.
Това е ако са ти истински амперите. Ако на апарата пише 200А, а той е 140 ще гориш 4 мм рутилов с мъка на 200А според показанието на машината. Правилото 40А на мм не се е променило за толкова години, като някой купува да пробва задължително, особено никому неизвестни машини.

Ако са CEBORA струват си парите :-D
Няма кой да купува толкова скъпи машини, имам големи наблюдения, защото продавам и скъпи, маркови машини. Още повече че нямат нещо повече от конкурентна марка, а само струват двойно. Не са тази марка, пак са италиански:
http://www.polar-electronics.com/vega151eng.htm
idunno - специалист
Ами освен Фрониус, аз друго нямам.Не са по различни амперите, просто по-горе съм написал на какви ампери ми се налага да заварявам.
Не са само амперите, просто е удоволствие, да се работи с машината.Струва си всеки лев.Имало е скъпа техника, която после малко съм се ядосвал за "цена-качество" отношението, но за Транспокета на фрониус мога само добро да кажа.Като допълнение,никога не съм гледал ПВ-та и т.н..
Колкото до рязане с електрожен-в някои от постовете го прочетох- за тази цел си имам флекс, оксижен,електрически трион не ми трябва да използвам електрожена за резак.
И да вметна, че и електродите са важни, не само електожена.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: