Много ми е любопитно, какво заваряват тука всички на 140А.Аз 2,5 ги карам на 60-70А, а 3,25 на 90.За четворка въобще не говоря, защото няма смисъл- не е за вкъщи.Имах 10 кутии четворка и просто ги дадох на скрап.Като ми попадне метална конструкция с дебелички железца-ще си купя и електроди за тях.Но пенеже повечето от нещата са между 1,2 и 6 мм просто няма къде да ползвам четворка електрод.
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
idunno
- специалист
585 мнения в "Инверторни електрожени"
dragozow
- майстор
idunno написа:Много ми е любопитно, какво заваряват тука всички на 140А.Аз 2,5 ги карам на 60-70А, а 3,25 на 90.За четворка въобще не говоря, защото няма смисъл- не е за вкъщи.Имах 10 кутии четворка и просто ги дадох на скрап.Като ми попадне метална конструкция с дебелички железца-ще си купя и електроди за тях.Но пенеже повечето от нещата са между 1,2 и 6 мм просто няма къде да ползвам четворка електрод.Това е ако са ти истински амперите. Ако на апарата пише 200А, а той е 140 ще гориш 4 мм рутилов с мъка на 200А според показанието на машината. Правилото 40А на мм не се е променило за толкова години, като някой купува да пробва задължително, особено никому неизвестни машини.
Ако са CEBORA струват си паритеНяма кой да купува толкова скъпи машини, имам големи наблюдения, защото продавам и скъпи, маркови машини. Още повече че нямат нещо повече от конкурентна марка, а само струват двойно. Не са тази марка, пак са италиански:
http://www.polar-electronics.com/vega151eng.htm
idunno
- специалист
Ами освен Фрониус, аз друго нямам.Не са по различни амперите, просто по-горе съм написал на какви ампери ми се налага да заварявам.
Не са само амперите, просто е удоволствие, да се работи с машината.Струва си всеки лев.Имало е скъпа техника, която после малко съм се ядосвал за "цена-качество" отношението, но за Транспокета на фрониус мога само добро да кажа.Като допълнение,никога не съм гледал ПВ-та и т.н..
Колкото до рязане с електрожен-в някои от постовете го прочетох- за тази цел си имам флекс, оксижен,електрически трион не ми трябва да използвам електрожена за резак.
И да вметна, че и електродите са важни, не само електожена.
Не са само амперите, просто е удоволствие, да се работи с машината.Струва си всеки лев.Имало е скъпа техника, която после малко съм се ядосвал за "цена-качество" отношението, но за Транспокета на фрониус мога само добро да кажа.Като допълнение,никога не съм гледал ПВ-та и т.н..
Колкото до рязане с електрожен-в някои от постовете го прочетох- за тази цел си имам флекс, оксижен,електрически трион не ми трябва да използвам електрожена за резак.
И да вметна, че и електродите са важни, не само електожена.
Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература