Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
nikolson написа:
Лепенките, които някой :-D лепи, кой ги раздава, щото да изглеждат по един и същ начин?
Ми не знам кой ги раздава :) Обаче със сигурност не съм аз! :-D Може да си имат художник ,нали колегата ни светна ,че не било лепенки ами надпис!
Последна промяна от agj на пет авг 21, 2015 6:24 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
stan73 написа:
Всъщност инверторният електрожен на приятелчето, което си купи подобен ментак, брандиран като ЕСАБ не беше с лепенки, а марката беше с черна боя (даже не беше много добре шприцвана/щамповна (или както там са я нанасяли)). Обаче стана прилична машина след тунинговането, което се състоя в добавяне на още един филтриращ кондензатор и смяна на транзисторите и диодите с по-мощни (а и повече на брой (имаше място)), както и притягане на тоководещите шини и силовите полупроводници. Всъщност притягане се наложи и в моят китайски инвертор, но иначе изпълнението и качеството на полупроводниците му бяха доста прилични. (и за двата има подробно инфо и снимки в друга подобна тема във форума)
П.П. Остава обаче основният проблем - даже и при приличен китайски инвертор се налагат подобрения/тунинг/доработки за които все пак трябват прилични познания и опит в сферата и за съжаление не всеки би се справил достатъчно добре, затова по-добре добра и не скъпа машина с гарантирано качество и гаранция от някои от колегите.
Аз с такива брандирани електрожени не съм имал удоволствието да работя :) Работил съм с прилични китайски, които не са ментета!Ама те си бачкат съвсем добре и без туниниг , а с тунинга може и да вдигнат така бленуваните 250Ам. :-D и да заработят даже и с 5-ца електрод що пък не и с алуминиев !!! :lol:
Последна промяна от agj на пет авг 21, 2015 9:19 pm, променено общо 1 път.
pansim - майстор
Ще черпя каса бира на този който покаже заваряване с алуминиев електрод с китайски инвертор за 200лв. Ама заварка, а не плюване :lol:
KocKoo - помощник
Не знам,оше не съм поръчал китаеца,но чета какво съветвате и то мн.внимателно.
Пробвал съм доста машини за последните 2 години,не съм профи дори нямам документ,последната яка маркова машина направена уж в БГ така здраво се изложи...
а в последствие се оказа пак китайче.
Обръщам се към тези кото продават и ремонтират -на колко А се заваря 6мм.неръждаема стомана с продължителност на шева 1000мм.без газовасреда,като шева трябва да се полира огледално в последствие?
agj - майстор
KocKoo написа:
Не знам,оше не съм поръчал китаеца,но чета какво съветвате и то мн.внимателно.
Пробвал съм доста машини за последните 2 години,не съм профи дори нямам документ,последната яка маркова машина направена уж в БГ така здраво се изложи...
а в последствие се оказа пак китайче.
Обръщам се към тези кото продават и ремонтират -на колко А се заваря 6мм.неръждаема стомана с продължителност на шева 1000мм.без газовасреда,като шева трябва да се полира огледално в последствие?
Аз съм сигурен, че тези които продават и ремонтират изобщо не са наясно какво е това: без газова среда! :wink:
agj - майстор
pansim написа:
Ще черпя каса бира на този който покаже заваряване с алуминиев електрод с китайски инвертор за 200лв. Ама заварка, а не плюване :lol:
А ти с твоя НЕ китайски инвертор ще можеш ли да я направиш тая заварка?Хайде да те видим майсторе ?
gogo7777 - майстор
И понеже не успяхте да измислите нищо друго с твоя приятел Гошко ,ме изкарахте лъжец!
Ааааа НЕ.....това ми идва в повече ,г-н Желязков :evil: Не намесвай друг в казаното от МЕН твърдение. Клипа ти /ви/ е откровенна ЛЪЖА. Даже в подписа си си го турил. За мен няма значение, ама тука лъжеш УМИШЛЕНО потенциалните риби...
agj - майстор
gogo7777 написа:
И понеже не успяхте да измислите нищо друго с твоя приятел Гошко ,ме изкарахте лъжец!
Ааааа НЕ.....това ми идва в повече ,г-н Желязков :evil: Не намесвай друг в казаното от МЕН твърдение. Клипа ти /ви/ е откровенна ЛЪЖА. Даже в подписа си си го турил. За мен няма значение, ама тука лъжеш УМИШЛЕНО потенциалните риби...
Така е г-н Бисеров , :-D други хора не трябва да бъдат намесвани в казаното от теб.Просто никой друг не е спосбен да измисля по големи бисери !Трагичното обаче е че тоя другия ти вярва!
gogo7777 - майстор
Така е......не ми обръщайте внимание. :wink: Тия където ми верват са до мене и са доволни....
Kirilpm - специалист
Aз искам да видя как такава машинка изгаря един единствен 6мм електрод при положение че за работи с такива трябва да развива над 250А,до сега не съм виждал монофазна машинка да работи с такива,а не виждам и смисъл.На когото са му нужни такива електроди си има 3фазно захранване и машини за тези нужди.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: