Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
По-ефтиния е по-мощен и по-червен. :-D
dragozow - майстор
http://www.argo-market.com/Products/Details/1365 съмнително много ми прилича на WSME315A,разбира се народната машинка в сайта на вики е на половин цена
Е то и заваръчния ток на втората е 250 ампера, като добавим икономисаните компоненти, продажбата с ДДС и сервиза, цената излиза. В прикачен файл са моделите и реалните параметри на един китайски производител, който е със средно качество, хасковските са доста по-зле. Тези които си отговарят напълно на написаното са повече от два пъти по-скъпи в Китай.

Изображение
pansim - майстор
Виждам че се захванахте за евтиния модел на ЕСАБ...
Та той си е ето това...само в друга разцветка.
Между другото - напълно читава и сериозно направена машина!!! Среща се в много разновидности по кутия и цвят.
В началото и аз бях заблуден от приликата с едни други инвертори :)

Прикачен файл

IMGP6230.JPG
Kirilpm - специалист
agj написа:
Има ли нужда да издирвам още снимки ,за да откриеш поне една прилика ? :-D
Въобще даже не си приличат,и с машините на колегата Драгозов не си приличат освен че на външен вид са еднакви,и надписа Inverter tech въобще не ми напомня на Invertec.Менте генераторът на дъното на страницата с инверторите хич нем и прилича на тези 5.5кв Хонда които циганите разнасят за продажба,перфораторите хич не ми приличат на син бош със сменен надпис,даже цвета им е по-светъл нищо общо нямат с бош.Аз те уважавам като добър специалист,мисля че няма нужда да се излагаш с такава евтина рекламата,така по скоро им правиш антиреклама.Достатъчно беше да останат нещата до там че машинките работят,без да ги изкарваш най-доброто за цената им.Аз каТо се загледам на този сайт всичко е менте,ментета на хонда генератори,ментета на кошин водни помпи,ментета на спарки ългошлайфи,ментета на щил резачки,кажи ми как да им се доверя да си купя нещо?
agj - майстор
pansim написа:
Виждам че се захванахте за евтиния модел на ЕСАБ...
Та той си е ето това...само в друга разцветка.
Между другото - напълно читава и сериозно направена машина!!! :)
Хм,интересно !! А преди около година беше на съвсем друго мнение за тоя ЕСАБ - нарече го китайски боклук :
pansim написа:
ПВ -то е дадено при 40 градуса по целзий, и е предостатъчно за домашна употреба. А това че може да изкараш пари с този китайски боклук...може и да си прав. НО само ако правиш гаражна врата или ограда.
Опитай да заваряваш отговорни конструкции, и ще разбереш истината.
Мнението ми се основава на хора работещи професионално в областа на заваряването!
.
А сега, менторите ли си сменил или сам разбра истината!? :-D
agj - майстор
Kirilpm написа:
agj написа:
Има ли нужда да издирвам още снимки ,за да откриеш поне една прилика ? :-D
Въобще даже не си приличат,и с машините на колегата Драгозов не си приличат освен че на външен вид са еднакви,и надписа Inverter tech въобще не ми напомня на Invertec.
За тези с приликата на Драгозов въобще не съм отварял и дума ,защото там нещата са пълна каша !Но щом настояваш и за тях можем да си поговорим!Като за начало можеш да попиташ Драгозов на кои машини пък приличат неговите ,дали пък не са си лика прилика с тези: http://www.stahlwerk-welding.com/56.html
А пък като тези има има още доста много,... и във всякакви разцветки ,с надписи на немски, английски ,китайски и даже руски !!Ако е нужно и картинки ще ти покажа!Но интересното е че не се знае кой кого копира и кой е първоизточника и дали даже не се поръчват на един и същ производител !?Въпроси около тях много!, А бе това е като въпроса за яйцето и кокошката !
Kirilpm написа:
Менте генераторът на дъното на страницата с инверторите хич нем и прилича на тези 5.5кв Хонда които циганите разнасят за продажба,перфораторите хич не ми приличат на син бош със сменен надпис,даже цвета им е по-светъл нищо общо нямат с бош.Аз каТо се загледам на този сайт всичко е менте,ментета на хонда генератори,ментета на кошин водни помпи,ментета на спарки ългошлайфи,ментета на щил резачки,кажи ми как да им се доверя да си купя нещо?
Ми не те знам, купи си каквото искаш!Мен тия другите машини не ме интересуват и даже не съм ги разглеждал !
Kirilpm написа:
Аз те уважавам като добър специалист,мисля че няма нужда да се излагаш с такава евтина рекламата,така по скоро им правиш антиреклама.Достатъчно беше да останат нещата до там че машинките работят,без да ги изкарваш най-доброто за цената им.
Нямам никакво намерение да правя реклами,рекламите тук правят други хора,...... аз само споделям опита си ,а той показва че тия машини наистина си работят и то много добре ,и това съм го доказал! И да, ... има машини които са най доброто за цената си , особено аргоните с цени над 300лв.
kalpev - специалист
agj написа:
Нямам никакво намерение да правя реклами...
Не си личи, да ти кажа...
dragozow - майстор
То не е лошо копирането, но зависи каква е крайната цел. Ако е да се изкара по-тънка цена и да се излъже клиента не е добре. Какво му е лошото да напишат на една машина ь/?200 че е 140 ампера, вместо да пишат че гори 5 мм електрод?
Kirilpm - специалист
agj написа:
А бе това е като въпроса за яйцето и кокошката !
Добре,умен човек си,в час си с цените на заваръчната техника,обясни ми как сините машинки на Stahlwerk и на колегата Драгозов държат г/д еднакви цени,а твоите хора от хасково ги продават двойно по-евтино.Ние трябва да сме им доста симпатични да ни чупят 1200 лева от цената :lol: Иначе първите бяха немските машини,на няколко пъти се прави обща поръчка в един друг форум за доставка от Германия,после почнаха да ги внасят и тук първо с немски надписи,после с български,но са напълно идентични машини.
pansim - майстор
Kirilpm - не виждаш ли че въпросния елемент който уж не е свързан с никой търговец постоянно и във всички теми където се спомене за електрожен се появява и рекламира уж най-добрите машини за без пари :)
Направи като мен - не му обръщай внимание и не отговаряй на провокативните писаници на този човек.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: