Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
pansim написа:
Kirilpm - не виждаш ли че въпросния елемент който уж не е свързан с никой търговец постоянно и във всички теми където се спомене за електрожен се появява и рекламира уж най-добрите машини за без пари :)
.
Падаш доста ниско ,не усещал ли ?
stan73 - майстор
Аз и приятелчето разглобявахме неговият подобен инверторен аргонов апарат (от хасковските). Като цяло за парите си не е лош, но е добре да се доработи. Според мен без доработка няма проблем да се заварява с електроди 2.5 (на мен досега не ми се е налагало да заварявам с по големи електроди). Но който иска да има резерв, а и да може да зававарява с от 3.25 до 4 мм ще трявва да го дороботи, а затова се искат опит и познания. След модификацията спокойно се заварява с електроди 4 мм и дава поне 153/4 ампера (реални) (въпреки, че на дисплеят му пише 207 А). Изработката му като за тези пари не е лоша - с връзки, с отстъпка и без гаранция за 280 лева. Но частите за доработката бяха още поне към 50 лева и няколко часа занимавка. И ако съответният човек не е в състояние да си го направи сам ще трябва вероятно да плати още поне 60 лева за труд за да му го направят. Та цената стигна почти до тази на другите читави машини. Всеки сам си решава, но аз като видях как са направени моят и на приятелчето машини (поне по моят имаше по-малко доработка (предимно притягане на тоководещите шини и силовите полупроворници (ИГБТ транзистори и ултрабързи диоди)) ако трябваше сега да избирам, бих си купил сериозна доказана бюджетна машина с истинска (а и по-дълга) гаранция от колегите Пансим/Драгозов примерно. На моят гаранцията е само 1 година, но поне са използвали доста добри компоненти, но няма изходен дросел (не съм усетил проблем от това обаче) и няма възможности за работа с аргон (не ми и трябва)...
nikolson - майстор
stan73 написа:
без гаранция за 280 лева. Но частите за доработката бяха още поне към 50 лева и няколко часа занимавка. И ако съответният човек не е в състояние да си го направи сам ще трябва вероятно да плати още поне 60 лева за труд за да му го направят. Та цената стигна почти ...
Не стига, а задминава. Гаранцията и тя е пари. И не гаранция "прати ми го в Хасково за твоя сметка". Аз в самото начало направих предположение, че се внасят два типа машини. Тези, които те си продават от място и тези, дето ги раздават на мангалите ("с отстъпка на едро"), за което потвърди и колегата agj. При вторите сигурно е спестявано още повече.
nikolson - майстор
stan73 написа:
без гаранция за 280 лева. Но частите за доработката бяха още поне към 50 лева и няколко часа занимавка. И ако съответният човек не е в състояние да си го направи сам ще трябва вероятно да плати още поне 60 лева за труд за да му го направят. Та цената стигна почти ...
Не стига, а задминава. Гаранцията и тя е пари. И не гаранция "прати ми го в Хасково за твоя сметка". Аз в самото начало направих предположение, че се внасят два типа машини. Тези, които те си продават от място и тези, дето ги раздават на мангалите ("с отстъпка на едро"), за което потвърди и колегата agj. При вторите сигурно е спестявано още повече.
agj - майстор
Kirilpm написа:
Добре,умен човек си,в час си с цените на заваръчната техника,обясни ми как сините машинки на Stahlwerk и на колегата Драгозов държат г/д еднакви цени,а твоите хора от хасково ги продават двойно по-евтино.
Така ли се делим вече -на мои и твои хора?
Ако и ти си умен човек няма да се подвеждаш по мръсните игричките на твоите хора!
Kirilpm - специалист
Не мога да разбера за какви конспирации и игрички става въпрос тука :lol: явно работата е сериозна.Въпроса е че вносителя който хвалиш внася ментета,да може и да са работещи но повечето са директни копия на външния вид на известни марки с много различни вътрешности.Чест им прави поне че ги продават на нормална цена,а не слагат огромна надценка.Иначе нищо и никой не деля,за мен си добър специалист в областта на заваряването,но с тази реклама се излагаш много здраво.
gogo7777 - майстор
и дава поне 153/4 ампера (реални) (въпреки, че на дисплеят му пише 207 А)
Тази "грешка" умишлено ли е допусната.... Навярно не е сложно да се калибрира дисплея и да показва реални ампери. С моите скромни знания вероятно един резистор или шунт са виновниците. :)
agj - майстор
Kirilpm написа:
Не мога да разбера за какви конспирации и игрички става въпрос тука :lol: явно работата е сериозна.
Да, работата наистина не само е сериозна, ами и постоянна и добре платена , но много трудна! Ти да не мислиш че ми е много лесно да се появявам във всички теми където се спомене за електрожен и да рекламирам! :lol:
П.П. Обмислям идеята да се обадя на моите хора в Хасково и да им предложа да пуснем машините с 20 процентно намаление и четири годишна гаранция, за членовете на форума !Голям удар ще е !
brabra - помощник
Някой притежава ли такъв апарат и какви са му впечатленията.Благодаря
http://www.argo-market.com/Products/Details/1725

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: