Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
KocKoo - помощник
Зависи за какво ще го ползваш колега.
Аз съм работил/тествах на аргон само/ с такъв -ако заваряш повече от десет минути без спиране на шева не е затеб,машината не държи тока и пада почва да плюе - говорим за дебелина на материал 5mm.Не е за отговорни заварки,не съм я пробвал с противоналягане а ма то нямаше и смисъл...
Иначе има машини за тази цена които се справят отлично с продължителни шевове
Kirilpm - специалист
Искам само да попитам(не целя по никакъв начин да се заяждам) как е възможно да се заварява 10 и повече минути без прекъсване,или по скоро как аджеба сменяте телта,спомена че работиш с неръждавейка предполагам не заваряваш без добавъчен материал.
brabra - помощник
Ще заварявам неръждавейка и мед,предимно ламарина до 2мм максимум.Хареса ми заради пулсовия режим,това е.
KocKoo - помощник
Kirilpm написа:
Искам само да попитам(не целя по никакъв начин да се заяждам) как е възможно да се заварява 10 и повече минути без прекъсване,или по скоро как аджеба сменяте телта,спомена че работиш с неръждавейка предполагам не заваряваш без добавъчен материал.
Ами колега,добавъчна тел ползвам ного рядко и то с дебелина 1.2mm. или 2mm./ако неръждавейката е заваряна с неръждаем електрод или има големи пролуки/
Стремя се да напасна материала точно,точковам колкото е нужно,меря,пак точковам ако трябва пък и противоналягане има още подготовка преди шева...и след това се заваря обикновено наведнъж без добавъчна тел ако пък трябва някъде е съвсем малко.Това се прави с цел да се измие заварката добре и след това да се полира ако материала е огледален.
1kg.добачъчна тел на пръчки на мен ми стига за около 3-4месеца.
KocKoo - помощник
brabra написа:
Ще заварявам неръждавейка и мед,предимно ламарина до 2мм максимум.Хареса ми заради пулсовия режим,това е.
Ако имаш напредвид 2 и 4 такта,на два точковаш на 4 заваряваш останалото идва от уменията и машината колко е машина-насочи се към DEL по-добре работят,ако пък е за професионално и много работа е...направо търси казанлъшките машини или нещо kempi,esab,...
koveslav - майстор
Kirilpm написа:
.... как е възможно да се заварява 10 и повече минути без прекъсване,или по скоро как аджеба сменяте телта......
.....да хванеш следващата пръчка тел,да запалиш дъгата отново и направо да продължиш шева е доста по-кратка операция от смяната на електрод и изчукване на шлаката в края на прекъснатия шев.От друга страна метода ВИГ е най-бавен и необходимото време за изпълнение на единица работа е доста по-голямо,сравнено с който и да е от другите методи.Т.е. при този метод с машината се работи много по-продължително....
agj - майстор
Kirilpm написа:
Интересно що си мислиш че винаги трябва да се заварява с добавъчен материал!? Колегата вече ти описа процедурата.Дано да ти е станало ясно!
В 10 мин. режим на ПВ-то доколкото знам са включени и спомагателните операции , в частност за ВИГ са:точкуване , смяна на тел ,смяна на позиция ,физиологични почивки и т.н.
Но при положение че дори и да работиш с машината по описаната процедура в тоя 10мин.режим без прекъсване ,и при обявено 60% ПВ- машината изобщо не трябва да прегрее !А колегата казва , че не държи ток и плюе, което ме навежда на мисълта за прегряване!Що за машина е тогава!Аз също не целя да се заяждам ,но просто ми стана чудно защо се държи така.
Последна промяна от agj на пон авг 31, 2015 12:09 am, променено общо 3 пъти.
agj - майстор
KocKoo написа:
...ако пък е за професионално и много работа е...направо търси казанлъшките машини ...
С коя от казанлъшките си работил? Имат модел аргон които го няма в сайта им ,но ми направи впечатление (пък и аз им го намекнах като минус) чe машината няма опция за затихване на тока.Което не е твърде удобно точно за твоята дейност !
gogo7777 - майстор
Задава се нов гений в заваряването..... :lol: Тел не му е необходима.....сигурно прави само корени, а друг заварява след него. Не, че не се заварява и така неръждавейка ама се съмнявам да са му поверили такъв тръболяк съдейки по писанията му... :wink: 1,2 и 1,4 тел изисква умения и качествен апарат. Токовете там са доста ниски и се изисква прецизност при настройка. Тогава е необходим дисплей за ампеража....както се казва 2 ампера са 2 ампера :) Стиковането се прави при дълго затихване и до 20% от тока. Машина с пулс за подобни детайли е голямо предимство.
agj - майстор
Гоше,я ми кажи от къде да си намеря тел 1,4,че много ми трябва :?:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: