Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
profesionalist_wood - майстор
agj написа:
Гоше,я ми кажи от къде да си намеря тел 1,4,че много ми трябва :?:
Ето
http://www.steel.bg/tables/steel_wire.pdf
1366 Заваръчна тел ГСМТ ф1,4 wire D = 1.4 5 100 СБ Горни Дъбник / Плевен

:)
aig_welding - специалист
KocKoo написа:
brabra написа:
Ще заварявам неръждавейка и мед,предимно ламарина до 2мм максимум.Хареса ми заради пулсовия режим,това е.
Ако имаш напредвид 2 и 4 такта,на два точковаш на 4 заваряваш останалото идва от уменията и машината колко е машина-насочи се към DEL по-добре работят,ако пък е за професионално и много работа е...направо търси казанлъшките машини или нещо kempi,esab,...
Ако позволите да спомена за две от възможностите на правотоковия 200А аргонов апарат "ДЕЛ", свързани с дискусията:

- два тока на заваряване. Настройват се по отделно, т.е. единия не е % или функция на другия. Превключването от единия на другия става с бутона на горелката.
- функция "точкуване" за неръждавейка. Представлява машинно контролиран импулс с дължина 0.5 до 4.0 секунди, който се активира с бутона и времето се брои само след като тръгне дъгата, т.е. времето за "разпалването" не се брои.

Става за професионално, че и за много работа даже. .... :)
agj - майстор
profesionalist_wood написа:
agj написа:
Гоше,я ми кажи от къде да си намеря тел 1,4,че много ми трябва :?:
Ето
http://www.steel.bg/tables/steel_wire.pdf
1366 Заваръчна тел ГСМТ ф1,4 wire D = 1.4 5 100 СБ Горни Дъбник / Плевен

:)
Търсят се неръждаеми пръчки ,на по метър нарязани ,(за аргона)! :wink:
KocKoo - помощник
gogo7777 написа:
Задава се нов гений в заваряването..... :lol: Тел не му е необходима.....сигурно прави само корени, а друг заварява след него. Не, че не се заварява и така неръждавейка ама се съмнявам да са му поверили такъв тръболяк съдейки по писанията му... :wink: 1,2 и 1,4 тел изисква умения и качествен апарат. Токовете там са доста ниски и се изисква прецизност при настройка. Тогава е необходим дисплей за ампеража....както се казва 2 ампера са 2 ампера :) Стиковането се прави при дълго затихване и до 20% от тока. Машина с пулс за подобни детайли е голямо предимство.
Ами колега,макар че се съмнявам че си ми колега,за тази година до тук са минали приблизително 30т.неръждаем материал/тръби и машини/през ръцете ми-това че ти ползваш добавъчна тел си е лично твой проблем не е мой,иска се умения и спокойствие и...хранителновкусовата промишленост изисква сериозни умения и качество за това се работи доста с противоналягане заради...Всъщност какво е противоналягане и аджеба защо се прави?
Лек и успешен ден на търговците,а на колегите лек ден!
bigdragon - майстор
KocKoo написа:
.........Всъщност какво е противоналягане и аджеба защо се прави?
......
Не сте внимавали в час "колега".
Противоналягане е технология за леене на метали, български патент...
При ВИГ заваряване се използва обратна защита...
gogo7777 - майстор
Гоше,я ми кажи от къде да си намеря тел 1,4,че много ми трябва
В мгазина бре.....в БГ съм купувал 318 и 309 от Кастолин.
agj - майстор
bigdragon написа:
KocKoo написа:
.........Всъщност какво е противоналягане и аджеба защо се прави?
......
Противоналягане е технология за леене на метали, български патент...
При ВИГ заваряване се използва обратна защита...
+1 обратна защита..на корена на шева
Колегата каза че се преквалифицирал и предишния му занаят е бил съвсем далеч от сегашния!Дори и документ няма, но явно му се отдава на човека !Така са му казали колегите му , така и той го казва! В началото използваше термина" без газова среда" и "в газова среда " тогава и аз се позачудих ,но после се сетих за какво иде реч .Важното е че го разбираме , които е наясно с материала както и да му го кажеш ще разбере!
Последна промяна от agj на пон авг 31, 2015 8:31 pm, променено общо 2 пъти.
gogo7777 - майстор
Ами колега,макар че се съмнявам че си ми колега,за тази година до тук са минали приблизително 30т.неръждаем материал/тръби и машини/през ръцете ми-това че ти ползваш добавъчна тел си е лично твой проблем не е мой,иска се умения и спокойствие и...хранителновкусовата промишленост изисква сериозни умения и качество за това се работи доста с противоналягане заради...Всъщност какво е противоналягане и аджеба защо се прави?
Ааааа каква неръждавейка заваряваш без тел и каква е газта за "противоналягането". Вероятно 1,6мм стена е предела. Там където върви мляко, контрола е визуален :wink:
agj - майстор
gogo7777 написа:
Гоше,я ми кажи от къде да си намеря тел 1,4,че много ми трябва
В мгазина бре.....в БГ съм купувал 318 и 309 от Кастолин.
В кой точно магазин бре!?
Та то такъв стандарт няма бре!! Да не би на теб по поръчка да ти ги правят :-D
1,0 ; 1,2 и поле идва 1,6 мм!!!
KocKoo - помощник
gogo7777 написа:
Ааааа каква неръждавейка заваряваш без тел и каква е газта за "противоналягането". Вероятно 1,6мм стена е предела. Там където върви мляко, контрола е визуален :wink:
Ама личи си,че не си наясно с материята.Поне престани да се излагаш,ако искаш ела да ти преподадем някой друг урок тук в СИД 97 не взимаме скъпо...
Сега ще ти дам първи урок-целта на газовата среда е съвсем друга,а не да ли е дебела тръбата или не!
И точно за млечен път ще се изказваш,където сме пускали камера гъвкава за да се види какъв е шева отвътре когато издаваме тръбен път
Ако имаш понятие или опит никога нямаше да напишеш това което си!
Давай съвети за машини кой са калпави и на кои може да се разчита това е моето питане защото в бг всеки се прави на по умен от другия и се стреми да го изцака и то най вече финансово.

ДА се върнем на основното,някой колега казвам колега да е работил с IWELD?Аз съм пак в началото-търся машина...

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: