Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
sabi69 - специалист
Умножаваш 160 ампера по вторичното напрежение и получаваш приблизително мощността в kW.
Обикновенно при трансформаторните електрожени изходното напрежение е от 35 до 50 волта // а при инверторните от 70 до 95 волта-при инверторните е повече заради палещата дъга и тока на късо.
pansim - майстор
Малка поправка - напрежението на празен ход е около 50волта,
а при дъга се колебае примерно 20-28волта. Така, че умножи 160 по около 25волта което е 4000вата, а като сложим и КПД става доста повече
може би 6 до 7 кв
sek.1 - специалист
Електрожена е много добър имам 220 амперово телоподаващо на тази фирма както и служебни контакти с тях но трансформаторните електрожени са вече в миналото няма да изреждам предимствата на инверторните но от както взех служебен инвертор забравих за трансформаторните . Цените вече им се изравниха приблизително .
skrijo - специалист
Благодаря на всички . 160A х 56v =8960 x 1000 =8,96 kw прав ли съм ,ако греша ме поправете :-D .Нещо много kw ми се виждат .
lenko71 - специалист
Чети!
pansim написа:
Малка поправка - напрежението на празен ход е около 50волта,
а при дъга се колебае примерно 20-28волта. Така, че умножи 160 по около 25волта което е 4000вата, а като сложим и КПД става доста повече
може би 6 до 7 кв
skrijo - специалист
Когато заварявам , виждам доста от пушека през стъклото на маската .Това правилно ли е :?: Не знама колко дин ми е стъклото .Някакво китайско е :-D .
Последна промяна от skrijo на съб юни 12, 2010 11:06 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
rosenred написа:
По принцип да се изкажа и аз:)Като стана въпрос за заваряване на тръби-в някои държави заваряването на по отговорни стоманени тръби ,дори в битови сгради (напр.за газификация) е разрешено само газопламъчно (оксижен)или ВИГ.
В нашия квартал има много къщи с локално парно от 80-те години.В 95 процента от случаите всичко е правено с оксижен според мен ,като гледам изящните шевове.С рутилови електроди,лично аз приемам за допустимо заваряването само в долно,хоризонтално положение що се отнася за водоплътни съединения.
У нас пък за газификация са разрешени 3-те метода - газопламъчно, РЕДЗ и ВИГ. Не съм видял някой да ползва газопламъчно, основно се ползва РЕДЗ и по-рядко ВИГ - повече за монтажни заварки. При РЕДЗ почти не се ползват рутилови електроди, а основно се ползват базични.
Илиян Илиев™ - майстор
В Италия пък си ги навиват с резба тръбите за газ, от тия поцинкованите като за вода. Поне тези, които са над земята са така, подземните не съм виждал.
LazarGanev - "Велик майстор"
Въх, Илиански, заинтригува ме много - тук надзора ще ме изяде с парцалите, ако съм си позволил да сложа дори един поцинкован нипел, да не говорим за тръби :? Ами те не са ли шевни като тукашните? А пък поцинкованите фитинги са чугунени, което пак не е допустимо (при нас).
dragozow - майстор
Вероятно няма проблем с резбите, все пак италианците ползват газификация доста повече от нас.

Тема "Електрожен на МТЗ Извор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: