Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Kumay - майстор
maxuel82 написа:
Е баш такива ми трябват ! Откъде да си ги купя ???
Срещу магазин "Молдавия", до новата поща! Магазина за мебелен обков!
ZEDYCUS - майстор
:-D Ай ся матрак, отиваш в някой магазин за мебелен обков и взимаш два механизма за 20 лв.
То колегата ме изпревари. Въх таз тераса пращи и не се пука още. :roll:
maxuel82 - специалист
Благодаря ! Като я направя ще кача и снимки :wink:
ZEDYCUS - майстор
Пружините ги гледах в едно магазинче за мебелен обков в Кючука до Мараята по 1,80 бройката. Без механизма за матрака.
evil - специалист
И аз съм решил да правя такава преса и вече намерих крик който мисля че ще стане.С конструкцията ще се оправя но първо изкочиха някой въпроси около крика.
:? колко е силата на това нещо ,понеже искам да направя пресата унервесална и да мога да сменям приставки ми се иска конструкцията така да е направя че да мога да се възползвам максимално от възможностите на крика /сила и ход/
:? от буталото излиза още едно бутало до някъде/явно е малко маслото/ ,дали при излизането на второто бутало силата е по-малка
:? къде се налива маслото и колко / спускането вече го открих :lol: /
ето го и въпросния крик Изображение
edre - специалист
На пръв поглед ми се струва 8-тонен хидравличен крик.
Развиваш и доливаш където съм посочил със стрелка..
Освен това и елементът,който е срезба може да се развие за допълнителна височина.

Прикачен файл

025721543-big.jpg
maxuel82 - специалист
Ето я и моята преса ! Приемам всякаква критика с цел подобрения :-D ! Проблема е че пружините са малко слабички и едва задържат крика ! Немогат и да го пробират, налага се да му помагам ! Ебати и дефицитната и трудна за намиране стока се оказаха пружините !!! Още търся по-яки пружини !

Прикачен файл

Photo0041.jpg
Photo0041.jpg (68.41 KиБ) Видяна 6409 пъти
ZEDYCUS - майстор
Сложи още две пружини, пружини в Кичюка , писал съм по горе, 1,80лв. бр. =D>
gogotattoo - специалист
Към Максуел

Пич, ти търсиш цели пружини, а не е нужно. Крикът ти е висок - намери два пъти по-къси пружини и по яки и ги настави с прав участък - така или иначи на тебе работната ти дължина е от крика нагоре, а почти цялата дължина на крика ти е паразитна. Малко сложно станА - ама е така де.
filmatoplo - майстор
На оригиналните преси може да регулираш разстоянието между поставката за детайла и крика , щото не се знае колко голям детайл ще пресоваш , ако пресата е за малки детайли предварително замислена -супер. :)

Тема "Искам да си правя преса ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: