• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Mitkoasd - специалист
А ето я и новата придобивка:

Изображение

Днес започнах да му правя лека профилактика и се натъкнах на малък проблем с който ще ви запозная утре и се надявам да ми помогнете.
sek.1 - специалист
Започва се така . В случая менгемето беше на мой добър приятел и рещих да му насадя и винт от българските менгемета .

Прикачен файл

HPIM2842.jpg

Прикачен файл

HPIM2841.jpg

Прикачен файл

HPIM2840.jpg
Mitkoasd - специалист
Благодаря за инфото колега. А ето го и нещото което ме притеснява. М)Дали ще има някакъв проблем при бъдещото му ползване или трябва да се заваря??? :? :? :?

Изображение

Изображение

П.С тази пукнатина се намира на горната част която се плъзга върху основата и предполагам се е получила при стягане на някакъв много голям детайл при максимален разтвор на челюстите...
sek.1 - специалист
Това пък е характерния дефект на българските менгемета откъртване на "лястовичата опашка" . Като се откърти изцяло почва да хлопа и да надига . То и сега като гледам би трябвало да има доста луфт с тая пукнатина .
Mitkoasd - специалист
Няма толкова много. Поносимо е. Просто като се разтвори повече и се изменя ъгълет на стягане. Та затова търся и решение.
piron45 - майстор
Mitkoasd написа:
Няма толкова много. Поносимо е. Просто като се разтвори повече и се изменя ъгълет на стягане. Та затова търся и решение.
Колега, щом още работи менгемето заварявай тия пукнатини преди да се е строшило. По възможност преди заварката ги стегни на друго менгеме. Имай предвид че чугуна е гаден за заваряване и си иска освен специалните електроди и майсторлък.
Mitkoasd - специалист
Ами има тук на няколко километра специалист по чугунените заварки и сигурно на него трябва да го занеса.
sspoko - специалист
ако мястото позволява /не мога да преценя от снимката / аз бих направил един отвор и претегнал със болт двете части което разбира се не изключва и заварката в последствие
Mitkoasd - специалист
Днес го взех от заварчика. Каза че му е направена засечка и е заварено със специални електроди за чугун. Сега и хлабавината понамаля.
Изображение
Изображение
Bojidar_Donev - специалист
Не знам дали ще бъда полезен на някого но ще споделя ! Днес видях едни много удачни за присаждане на менгеме шпилки и гайки http://prodavalnik.com/shpilki-s-trapet ... -i13867927 дано съм бил полезен :) :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема ""Шлосерско" Менгеме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: