Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Не им знам случая какъв е, ама пари имат и то бая :-D . До колкото разбрах тоя елеватор ще го сменят и сигурно затова подхождат немърливо :-D . Електродите, с които исках да заварявам щяха да му излезнат около 200 лева. Само като разбра се ококори и категорично каза НЕ :-D . Аз ако знаех, че ще се търкалям половин ден в прахоляка, хич нямаше да се захващам. :-D
torbalan - Дървен философ
Е, накрая с Вежен ли го завари?
pansim - майстор
gogo7777 написа:
. Електродите, с които исках да заварявам щяха да му излезнат около 200 лева. Само като разбра се ококори и категорично каза НЕ :-D . Аз ако знаех, че ще се търкалям половин ден в прахоляка, хич нямаше да се захващам. :-D
Само не ми казвай, че си му го заварил без пари :shock: Как може да има такива хора???
Сигурно тези 200лева ги изкарва няколко пъти на ден а се стискат... :axe:
sek.1 - специалист
gogo7777 написа:
Той червяка е за подмяна, но за сега ще се кърпи. Проблем е, че не може да си позволи машината да не работи и е на зор :-D . Няма вероятност с тая стомана да се откали детайла. Загряването е до 100-150 градуса (може и по-малко). Нов червяк с доставката му излизало 7 000 евра :shock:
Какъв е проблема червяка да се изработи в България ?
dadko - майстор
sek.1 написа:
gogo7777 написа:
Той червяка е за подмяна, но за сега ще се кърпи. Проблем е, че не може да си позволи машината да не работи и е на зор :-D . Няма вероятност с тая стомана да се откали детайла. Загряването е до 100-150 градуса (може и по-малко). Нов червяк с доставката му излизало 7 000 евра :shock:
Финансов. Щом чорбаджията се стиска за парите за електроди, какво остава за пари за изработване на нов в България. Е, наистина няма да излезеколкото оригиналния- 7000 евро, а по, малко.
Другия проблем е, че почти няма вече машиностроене у нас, но има няколко фирми, които изработват зъбни колела, редуктори. Може да им се изпрати поне искане за оферта.
gogo7777 - майстор
Само не ми казвай, че си му го заварил без пари
Позна :-D . Истината е, че направих услуга на приятел, който ме заведе при тоя чешит :-D
Поне потренирах малко, че вече рядко хващам ръкохватката :-D .
sek.1 - специалист
dadko написа:
sek.1 написа:
gogo7777 написа:
Финансов. Щом чорбаджията се стиска за парите за електроди, какво остава за пари за изработване на нов в България. Е, наистина няма да излезеколкото оригиналния- 7000 евро, а по, малко.
Другия проблем е, че почти няма вече машиностроене у нас, но има няколко фирми, които изработват зъбни колела, редуктори. Може да им се изпрати поне искане за оферта.
Лесно е прави се чертеж и се пуска запитване . Все още има доста оцеляли фирми които могат да го изработят .
gogo7777 - майстор
Сигурно има, ама неще?
sek.1 - специалист
И като пак се скъса до заварката ?
gogo7777 - майстор
Абе не знам.....да се оправя както си знае :-D .

Я кажи къде в София има такива фирми, дето правят едри детайли. Интересува ме два конусни фланеца за направата на казан за ракия :-D . Диаметър около 800мм. и материал бронз (или месинг). Едно време ги правеха в "Атанас Романов", но сега не знам.

Тема "Заваряване на червяк-съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: