• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
нед ное 24, 2024 8:59 pmhidrazin написа:
Или нещо ме гъбаркаш, или нещо не мое да се разберем...
Колоидно е. Но си е някаква "чорба". Австриеца казваше, че покритието е чисто сребро. Според мен процеса е термо-химически :)
Бакъра при 900 и кусури градуса е бял и чист от окиси като детско дупе. Окислява се моментално, когато отместиш пламъка ама затова са флюсовете.

Колоидно сребро имах една стъкленица. В БАН така му казваха, а аз си го бях кръстил "течно сребро" и го ползвах за проводящ слой върху восък. Тежеше бая, носех го с две ръце.......за какъв грам на литър говориш.

:drinkers:
hidrazin - майстор
пон ное 25, 2024 11:55 amgogo7777 написа:
...за какъв грам на литър говориш...
ТАКЪВ
Когато говорят за колоидно сребро става дума за сребърни частици в разтвор които не се утаяват.
При голяма концентрация започва утаяване...
Както и да е. Онова на австриеца си е било дисперсно (фино) сребро с някаква химия.
Иначе да, има подобна технология при полупроводниците - Low-Temperature Joint Technique, LTJT
Сребърна пасата от фино сребро и алкохол се използва за "запояване" примерно на SiC към основата при ниска температура (200-300 градуса, под точката на топене на среброто).
ПРИМЕРНО
А пасти за посребряване сам знаеш има различни и то от време оно...
:partyman:
gogo7777 - майстор
Не иде реч за разпрашен припой. Нито за електролит и йони. :)
Моите електролити колоидни ли са?
пон ное 25, 2024 12:43 pmhidrazin написа:
Както и да е. Онова на австриеца си е било дисперсно (фино) сребро с някаква химия.
Много е вероятно :)

Заеби, наздраве :partyman:
hidrazin - майстор
пон ное 25, 2024 1:45 pmgogo7777 написа:
Заеби, наздраве :partyman:
И аз тъй...
gogo7777 - майстор
Мапп газта е благинка, но скъпичка освен ако не оправдава средствата. :)
hidrazin - майстор
нед ное 24, 2024 3:42 pmDjack написа:
Дай моля линк на това което си поръчал, че и аз имам интерес!
Обещал съм и си изпълнявам обещанието.
Ето обещания линк - ЦЪЪЪК
Днес пристигна - точно 10 дена след поръчката. Доставка с DHL Германия и после в БГ със Спиди до врата.
Със всички "екстри" - пращат мейли, SMS-и, час на доставка, потвърждение на адрес, обаждане по телефона от куриера...
Абе АХА-АХА да реша че се намирам в някакъв бял ЕС, което разбира се не е така. :)
НА ВЪНШЕН ВИД - точно като в описанието. Солидна изработка от месинг.
Три накрайника/дюзи от които две със завихряне като при Ротенбергер. Третата е за пламък с по-голям диаметър - за нагряване на детайли.
Пиезо запалка. Защита от случайно пускане, бутон за блокировка. Веднъж регулиран потока на газ, само с натискане на жълтия бутон пуска газ и пали на вече регулирания пламък.
РАБОТА - За мое огромно съжаление днес е оказа че ... в нашия град НИКОЙ не предлага пълнители/флакони с МАРР газ.
Включително GAZ магазина, Багира, склада за газове от където си купувам кислород и "сребърен"/твърд припой.
И по-лошото - даже не знаеха за съществуването на такива пълнители/флакони с МАРР газ. :shock: :shock: :shock:
СНИМКИ - Едно към едно от линка. Ако държиш, ще направя реални снимки. Ама моля не ме карай баш сега, по тъмното и студеното... :-D
Така че ще ме извиняваш ама в момента не мога да дам снимки/клипчета как работи.
За сега толкоз.
P.S. Приемам насоки от къде да си поръчам МАРР газ, за предпочитане ROTHENBERGER.
Ама да е МАРР газ, защото ROTHENBERGER имат флакони за такава горелка и с пропан-бутан.
БГ Терм ми е доставчика. С други нямам опит.
На бутилката си пише кое какво е.

Това количество ми стигна за всички тръби. Майстор би се справил с половината, предполагам.
Сега на горелките пише ротенбергер.

Прикачен файл

IMG_20241202_205731.jpg

Прикачен файл

IMG_20241202_205742.jpg
hidrazin - майстор
пон дек 02, 2024 8:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
БГ Терм ми е доставчика.
Няма как да е моя. Предлагат само присъединяване 7/16′ EU
Аз търся 1” x 20 UNEF (другото име CGA-600) иначе ще трябва да си играя с преходници.
Както и да е. Ще се оправя, както винаги. :)
P.S.
пон дек 02, 2024 8:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
Това количество ми стигна за всички тръби. Майстор би се справил с половината, предполагам.
Майстор не би използвал 6 флакона с МАРР газ за над 100 кинта че и доста отгоре.
Майстора щеше да използва кислород за 10 кинта и пропан-бутан за 5 кинта... :)
пон дек 02, 2024 9:19 pmhidrazin написа:
Хидра, с тази горелка, майстор би ползвал половината флакони.
Понеже реших да го правя сам, сметнах, че така ще ми излезе по евтино, вместо да купя оксижен, или платя на майстор. Сега имам и горелка, с похарчени общо 220 кинта.
Ко са качили или ко си намерил на сайта им е едно.
Другото е, че показаните от мен флакони са точно "твоите".
Обикновено, там където се продава МААР газ флакон, има от двата вида. Така е в БГ Терм, така е в Рувик, предполагам и другаде.
Баси проблема в понеделник вечер!

Елена газ харесва ли ти?!
https://elenagas.com/gazov-palnitel-pat ... MAPP-400gr
Много са коректни. Обичам гласът ѝ, докато ми обяснява кога ще има наличности.

Прикачен файл

IMG_20241202_212946.jpg
hidrazin - майстор
пон дек 02, 2024 9:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ко са качили или ко си намерил на сайта им е едно.
Не е ЕДНО а е НУЛА - ЦЪЪЪК
Онлайн предлагат само два модела, като и двата са 7/16′ EU Не ми вършат работа. Ми ако имат, да си оправят сайта.
Ся ти какво и от къде си купувал е друга бира. В сайта има няма и няма как да поръчам.
пон дек 02, 2024 9:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
Елена газ харесва ли ти?!
https://elenagas.com/gazov-palnitel-pat ... MAPP-400gr
Дали ми харесва или не няма никакво значение - ИЗЧЕРПАНА НАЛИЧНОСТ.
P.S. Абе човек, нали казах че ще се оправя?
Нали знаеш защо на вълка му дебел врата?
Щото си върши работата сам а не чака на форуми.
И най-малко на водолази да му свършат работата... :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Горелка за MAPP газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: