Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
чет окт 23, 2025 4:17 pmgogo7777 написа:
И аз мога да ти наснимам хиляда недоразумения. То вятъра идва веднъж, отнася каквото може и после пак го нема известно време. Същото е и със снега. Като чуеш ветроопор само за вятър ли се сещаш :lol:
А ти що се вреш в теми от които хал хабер си нямаш. Отново си набрал скорост и е време да се спреш. Преди за това се грижех аз, но сега не ми пука. К'во беше за спама и флейма.....да ти търся ли изцепките :-D

Като снимаш навесите измери и профилите......да копираме нещата как се правят, а не само да го раздавам тежко. Всъщност направо Ти посъветвай питащия кое, как и защо.
Те щото твоите (изцепките) ги е отвял вятъра, хаха. Спирал си нещо на дъното на панталоните си, доколкото ти е било възможно.
Тва навесче от 3-40 години ветрец не го е жулил.
Какво да им меря на профилите? Размера на "крилото" е 5.5м/3м.

Алекс, ако го направиш по рисунката на инженера, спокойно можеш да вдигнеш още един върху него, с таванско даже.

Прикачен файл

IMG_20251023_164817.jpg

Прикачен файл

IMG_20251023_164831.jpg
aleksnp - специалист
Дайте сега да измислим навесчето. Какви профили трябва да купя?
gogo7777 - майстор
Трифон ще ти каже. Той ги разбира тия работи. Само не го питай как се забива пирон, че ще тръгне с камерата по селото да снима и прави клипове.
:drinkers:
чет окт 23, 2025 7:01 pmgogo7777 написа:
Трифон ще ти каже. Той ги разбира тия работи. Само не го питай как се забива пирон, че ще тръгне с камерата по селото да снима и прави клипове.
:drinkers:
Онези, хиляди недоразумения, няма да ти свършат работа да ми ги снимаш, щом си седят по местата.
чет окт 23, 2025 4:17 pmgogo7777 написа:
И аз мога да ти наснимам хиляда недоразумения....
Държиш ли още на размери на профилите или ти извадиха очите?
А да разбирам ли, че навесчето ти е като трън в петичката?!
Може ли да предположиш как е хванат "профила", към дървенията над него?!
Чудя се още как не е отлетяло, че да ти уйдиса на акъла, г-н "инженер".

пп. Каза си мнението, показа нагледно какво и как го мислиш- добре.
След като аз споделих моето, не можа да преодолееш комплексите си, повече от очевидно.
Защо бе, г-н Гого?!
gogo7777 - майстор
Абе, тъпако.....питащия ще закрива "навеса" със стени. Къде да хване стенине? С анкери към стената ли.... :lol:
Оди се изкъпи и виж някой в отопление дали не му е студено. Тук си абсолютно безполезен с флейма. Нагъл писач :vom: Снимал курник в Аксаково и това му стига да е специалист по големите курници :lol:
Ал_ - специалист
Еха, пак хвърчат любовни стрелички :heart:
Ако има край теб конструктор, който да се навие да ти направи сметките - хонорарът му би бил доста по-нисък от разходите от преоразмеряване, или последиците от хилава конструкция.
Че лично на мен първоначалният ти избор на профили ми се струва “с трици маймуни”.
А с тия битумни керемиди като крайно покритие, и кекавата ламперия или осб (нека позная -12 мм?), ребра през метър ми се струват крайно недостатъчни
чет окт 23, 2025 7:44 pmgogo7777 написа:
Абе, тъпако.....питащия ще закрива "навеса" със стени. Къде да хване стенине? С анкери към стената ли.... :lol:
Оди се изкъпи и виж някой в отопление дали не му е студено. Тук си абсолютно безполезен с флейма. Нагъл писач :vom: Снимал курник в Аксаково и това му стига да е специалист по големите курници :lol:
Сякаш си пропуснал момента да споделяш проблемите си с близки и специалисти.
Междувременно започна да кривиш линията.
Отърва козите, "пич"!

Ми обичам си го, Ал!!!
Наистина би било излишно преоразмеряване, че и с ферми. Да съм изразил това си мнение, че и с насмешка, менторската?!! Айде Гогата да спре вредните неща!
gogo7777 - майстор
Нищо не кривя. Давах акъл на питащия докато не се намеси. С игра на думи няма да ме "надвиеш".....не ти се отдава уйо. Много ляб трябва да ручаш още милитаре мижаво.
чет окт 23, 2025 8:00 pmgogo7777 написа:
Нищо не кривя. Давах акъл на питащия докато не се намеси. С игра на думи няма да ме "надвиеш".....не ти се отдава уйо. Много ляб трябва да ручаш още милитаре мижаво.
Игра на думи! Гоша, слез на земята!
Просто показах анкериране в тухла как държи. Ще държи и навес, гарантирам.
Какво не ти понесе?!

Опитваш инженерство да покажеш, но си по-успешен така, разголен.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет окт 23, 2025 8:04 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
чет окт 23, 2025 7:50 pmАл_ написа:
Еха, пак хвърчат любовни стрелички :heart:
Ако има край теб конструктор, който да се навие да ти направи сметките - хонорарът му би бил доста по-нисък от разходите от преоразмеряване, или последиците от хилава конструкция.
Че лично на мен първоначалният ти избор на профили ми се струва “с трици маймуни”.
А с тия битумни керемиди като крайно покритие, и кекавата ламперия или осб (нека позная -12 мм?), ребра през метър ми се струват крайно недостатъчни
Трифон е на друго мнение.....въоръжен е със снимки :lol:

Тема "Да направим метален навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: