Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
KocKoo - помощник
aig_welding написа:
pansim написа:
:-D
Само дето не получих смислен отговор :)
Няма проблем. За мен е важно, и за това пиша тук, хората да са информирани и да знаят за възможностите които съществуват при избора. От там нататък всеки си решава сам.
Машината ми е нужна,примерно като се кача на танк/пивопроизводство/ с 25-28м.височина за заварка на кофти място и налага се шев около400-800mm.да знам че ще мога да свърша работа или наложителен ремонт на топлейт и разни такива височинни работи-за това ми е нужна малка машина 160-200А,щото като помъкнеш и малка бутилка,ако няма възможност за дълъг шлаух и останалите карантии... и като си сам ела и гледай мъки...който го е изпитвал знае за какво говоря.
Парвелда го взех с тази цел, но се оказа греда затова сега първо питай пробвай и тогава скачай...
lubomirzaikov - помощник
koveslav написа:
lubomirzaikov написа:
Мнението, въобще не го приемам като скромно а напротив, като на специалист който си разбира от работата. Аз не се Изразих правилно, най вероятно. Трябва ми електрожен, опцията за аргон просто искам да си я имам, ако ми потрябва след време, за момента не ми е нужна. Нито бутилка, нито шлангове ще купувам.С телоподаващо не съм работил никога честно казано и за това си залагам на електрожена, поне за момента.
Ние работим подобна работа.Монтажите и част от нещата ги правим с инверторче на Вики-Б 130А,а в работилницата сме с трансформаторни телоподаващо и електрожени. Сега направих запитване и ми хареса идеята за преносимо и компактно телоподаващо ,комбинирано с електрожен от АИГ.Информацията за машините ми хареса,в нашите случаи(и при теб и при нас) телоподаващото ще е по-полезно от аргона.Особено пък ако най-после се намери на прилична цена самозащитна тел(по магазините за сега е поне 17-18лв/кг без ддс),защото като не се налага да се носят и бутилки,монтажите и довършителните дейности на място по железарията ще станат песен.От друга страна при ремонти,когато материалите не са нови и са лаково обработени или корозирали,електрожена е по-на далавера.Иначе ще ти писне от чистене и пилене за всяка дреболия,тъй като на телоподаващото и на аргона остатъците от всички видове покрития и дори и леката корозия им пречат.С комбинирана машина и двете възможности са ти под ръка.
Не те разубеждавам за ВИГ,имам го и аз,полезна екстра е,но само на закрито и с идеално чисти детайли независимо от вида на материала. Също така аргон не зареждат навсякъде и аз зареждам само с преливане,тъй като сигурно с години няма да мога да изразходя голяма бутилка и никак не е оправдано да взимам под наем готово заредена.
Да, прав си относно всичко казано. След малко размисъл и дискусия с Георги от аигуелдинг стигнах до варианта комбинирано телоподаващо и елжен от тях, което ме устройва напълно. Просто като не съм опитвал с телоподавка, не знам каква благинка е явно :) Но никога не е късно човек да научи нещо. Общо взето, благодарение на форума намерих оптималното решение за това, което ми трябва, вмествайки се и в бюджета, и в нуждите ми. Относно аргона, не ми трябва, просто исках да го имам като опция, защото никога не знаем какво ще ни потрябва в даден момент, но все пак имам неограничен достъп до такава машина и ако ми потрябва винаги мога да я взема. Благодаря на всички за помощта относно избора. Успех на всички. Поздрави.
aig_welding - специалист
lubomirzaikov написа:
.................. След малко размисъл и дискусия с Георги от аигуелдинг стигнах до варианта комбинирано телоподаващо и елжен от тях, което ме устройва напълно. Просто като не съм опитвал с телоподавка, не знам каква благинка е явно :) Но никога не е късно човек да научи нещо. Общо взето, благодарение на форума намерих оптималното решение за това, което ми трябва, вмествайки се и в бюджета, и в нуждите ми. ......................
Всъщност в дискусията ни пропуснах да отправя традиционната покана за тестове и проби на място при нас в София. Полезно е за професионалистите да могат да видят дали машините отговарят на очакванията, полезно е и за хората без никакъв или с малко опит да пипнат и да пробват за какво става дума.

Другите възможности за проби и тестове, макар и малко ограничени са панаирите.
aig_welding - специалист
KocKoo написа:
Машината ми е нужна,примерно като се кача на танк/пивопроизводство/ с 25-28м.височина за заварка на кофти място и налага се шев около400-800mm.да знам че ще мога да свърша работа или наложителен ремонт на топлейт и разни такива височинни работи-за това ми е нужна малка машина 160-200А,щото като помъкнеш и малка бутилка,ако няма възможност за дълъг шлаух и останалите карантии... и като си сам ела и гледай мъки...който го е изпитвал знае за какво говоря.
Парвелда го взех с тази цел, но се оказа греда затова сега първо питай пробвай и тогава скачай...
Аааа, ъъъъ, случайно или не, имаме ние тука една точно такава машина, тунингована по поръчка на колега, който не идва да си я вземе ..... :roll: Така че може да я пазАриме ако кажеш .... :yawinkle:

Че и шланга даже ще бъде изработен изцяло по поръчка!! .... :supz:
gogo7777 - майстор
Какъв вид бе пич,ползва се само АРГОН,имаш два редуцира един към машината и един към тръбата или каквото е там...,казах ти не си се занимавал с такъв вид работа.
Аха ясно.....като се понаучиш малко, тогава може и да схванеш кво те питам, а то бе просто :) . Аргон макар с компромиси минава, ама за дебита нищо......ааааа пускаш някво противоналягане и те така :lol: Чувал ли си за формиращ корена газ....
Ми опресних ги ,макар че бях сигурен на 200% в това което пиша !!Питах не специалиста от СИД97 ,а направо каталога на Кастолин ,нали каза че от там си ги вземал (вземал си ама друг път )Та ето ти извадка от него, аз не виждам да има 1,4мм тел! Ти виждаш ли
На тебе и 500% сигурност няма да ти стигнат... :lol: Ама тука няма да получиш дори и препратка. Тия телове НЕ присъстват в ПРОДУКТОВИТЕ каталози......специфични са. Намират се все пак без много усилия. Ползват се предимно за наваряване, има ги както по 40 см /или 35 бяха/, така и по метър :wink:
fore - майстор
Гоге, без лоши чувства, ама от всички търговци тук пишещи, ти отиваш най много на заяжданката.
Ако има нещо ново при теб като машини напиши, но с тия постоянни разправи.............

То че темата си е чисто търговска вече е ясно, ама поне нека е малко по издържана.
Kirilpm - специалист
Не е лошо да прекратиш по темата,понеже нито купуваш,нито продаваш,нито си имаш хабер за какво се говори.Приеми най-накрая че не всички във форума са търговци,като цяло във форума има трима изрядни търговци и хората си го казват съвсем открито,до сега не съм видял някой да се е оплакал от тях,всичко друго е плод на болна фантазия.Съвсем нормално е в тема,в която човека е питал какво да си купи,някой да му предложи даден продукт и да се обсъди за какво може да го използва,аз не виждам нищо нередно в това.
stan73 - майстор
Точно и на място !
fore - майстор
Е вие двамата пък сте частен случай.

Kirilpm се беше развихрил и по другите теми. А ти имаш ли хабер ? Щото и Аз си мися че нямаш хич !
Нека си обсъждат, ама това заяждане е в повече. Включае и вашето сега.

stan73- ти не намерли един друг въпросителне по хубав форум, но пък там липсват твоите идоли.
Малко идваш като ресто в горният случай.

Та тази тема само за вас ли е запазена като цяло ? Нещо хептен сте се пообъркали с преференциите и правомощията си тук ми се струва . Големи шефове голяма работа !???

Шефчетата ! :mrgreen: :? :lol:
stan73 - майстор
fore написа:
Е вие двамата пък сте частен случай.
...
stan73- ти не намерли един друг въпросителне по хубав форум, но пък там липсват твоите идоли.
Малко идваш като ресто в горният случай.
...
Шефчетата ! :mrgreen: :? :lol:
Не разбрах какво имаш предвид. Предполагам ще е по-добре ако се изразяваш по-точно и с по-малко грешки...

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: